Thursday, May 24, 2012

Moodless


So many stories to update, but soo not in a mood...


Btw, may is the month of my hubs n son birthday!!! Will blog about it later..


Daa

Thursday, May 17, 2012

LOST WORLD OF TAMBUN







This is a very2 outdated post... I've uploaded the picture months ago,but too busy to even type a word about our vacation ....Busyla sgt kannn...


So bln 3 ke bln 4 eh xingat dh,my small family and my family went to Lost World of tambun... Mula2 aku n Iman je nk pegi sbb Wawz oncall... tp tibes2 dia ckp dia x oncall so bwkla my chubby hubby skali heh...






Iman yg sgt2 xreti duduk diam


Perjalanan start pkul 9,smpai dalam pukul 11 lebih... but we decided to check in first dkt hotel lost world tu,tapi2 blk blum ready... yela check in kan biasa pukul 3...


Tp bilik ready pukul 1lebih, lepas zohor we headed to the theme park..


Lost world of Tambun ni owned by Sunway group, so lebih kurg mcm sunway lagoon but smaller










Iman with his floating boat... muka serius je main air, dia suka je main air.. tp sbb slalu percik kt muka so dia jd takut





Locker room yg xpyh pakai kunci.. mcm kt USS, key in data then the locker opens automatically















Kalau Iman dah besar boleyla bwk main sini




My shomell baru bgn tido kepenatan







Ni je gambar yg ada,mls nk bwk kamera takut kena air... 


Lost world of Tambun ni besar, ada waterpark, ride mcm pirate ship tu, and also petting zoo...



Tapi tapi tapi disebabkan g lambat n hujan pukul 5 so xdptla jalan whole area... petting zoo xg, needle of tambun xtgk... sighhh












The next day having a breakfast ,ingatkan bawah hotel,rupanya dekat theme park tu, so kena jalan sikitla



Lepas makan me n my sista rasa mcm nk masuk balik je sbb xdpt round habis.. so my mak yg sgt generous dgn bestnye ajak masuk n bayarkan all the ticket... entrance tiket is RM45..


Huu x sgka masuk smpai 2 hari, kalah USS





Iman ckp hah nak masuk lg ke







So masuk2 je terus heading to petting zoo wee




Ada rakun



Itik yg comel





Ulaqqq







Burung merak yg x menakutkan tp sume takut kat dia





Also burung kakak tua yg x menakutkan tp kitorg takut jugak huhu




A very small monkey look alike, xtaula ape nama dia





There's a froggy.. x la tu kepala paip mcm katak,bila pusing nnt kluarla air





ada kambeng yg berbau kambeng... anak kambing sgt comell tp takut nk pegang





Sugar glider tgh tido... sume pet boleh pegang











bg makan rakun, so comel diorg ambik makanan guna dua2 tgn.. so polite








Belakang tu needle of tambun,xtau ,mcm mana bley jd mc tu maybe hakisan or sumthing.. kuasa Allah





Ada tiger...ni xley pegang eh



swan lake,bley naik paddle boat tu,tp xnaikla






Lombong bijih punya pameran






There's even a tempat nk melombong



With the equipment





pouty Iman








Ok lepas dah check out,singgah nak cari limau ni





Ada satu tempat yg whole tempat jual limau ni dlm 20 kedai kot.. tp sume pun chinese











That's it,hbsla sudah cerita... interesting place, bleyla pegi kalau x penah pegi..kalau nk g dtg pagi2 sbb ada besar , i suggest u go jalan2 dulu,pastu baru masuk tempat air...



Last but not least... It's time for.... Gambar iman for again Aunty fareha