Tuesday, October 26, 2010

Soalan cepumas..


Blogku sepertinya sudah berjanggut and dah shave plak...Lama btul xupdate....Hmm mau citer ape erkk...


Di suatu malam yg endah, ketika bersantap di Jusco n tngah tunggu makanan sampai, tiba2 laki I bertanya... " Nape eyh awk tibe2 nk ada baby cepat pulak" Aku pun...heh ape kehal tibos2 tanya soalan gitu plok kan...



So my answer will be " Dah kita mmg nk anak next year by our birth month, his on May n mine is on June..xkanla taun dpn preknen 2,3hari pastu beranak kn??.. n according to due date yg rasa mmg x accurate tu due adalah pada 2 June 2011.. Tapi normally akan awal 2 weeks.. Pastu bley plak laki I nk induce so sama tarikh ngan dia 18th May..



My next answer adalah ermm dh I mmg suka baby, kalau ade kazen2 or sedara2 rapat yg berbaby kecik,mmg aku kejor baby dia dulu,xkisah pun nk borak ngan mak dia ke... Then adala dgr2 mcm org ckp 1st baby xelok rancang, nnt bila dh nak susah plak nk dpt..



Actually one of the reason nape xde baby awal was kena makan ubat,for pimples... kt Dr Nathan bangsar yg punyela mahal ubat dia, 1month 500..huhu nk cantek punye psl.. Ubt tu ada side effect if patient pregnant, effect to the babyla..Siap sign agreement awl2 nk dpt treatment tu to not get pregnant or they're not liable la kan....Mkn ubt tu smpai bln 5 kot,pastu mls dh nk continue..



Hmm bln brape eyh tibe2 decide nk have baby, dlm bln 8 kot... And guess what, trus pregnant, Alhamdulillah sgt, mmg rezeki xpyh tggu lama2 trus dpt... Bila dgr cite ada yg kawin 6yrs xde baby try treatment mcm2 rasa mcm kesian je... Masa blom preggy tu,cm rimas gak org tanya dh ada isi ke blom kannn... xkan nk rakam pastu play ckp planning sbb tgh blaja.. baru ku paham mcm mana perasaan Dato Siti, ahahaha ape kes kan..



Last week watched reality show Giuliana and Bill kt E! tu, channel 712 astro.. episod baru kot yg show they try IVF.. They've been married for 3 yrs, 1year xnk ank lg, 2nd yr try normal, not preggy, and 3rd yr diorg try treatment yg ada, IUI la..ikut calendar bila ovulation..sume negatif,I pun join ngs tgk Giuliana ngs tau di blum pregnant... and the latest show yg tunjuk diorg tunjuk try IVF, smpai lambatla smayang maghrib nk tgk result diorg huhu... Then the doc announced that they finally preggy!!! i was like..huh... huh.. huh... dia pregnant ke? nape xde gosip kt E! news pown, kepochi la plak kan..




Bill Rancic (winner 1st season of the apprentice..tgk time skolah dulu) and Giuliana Depandi E!News tv presenter........


Pastu laju je I google bout her pregnancy... Unfortunately,she miscarriage the baby about 8-9 weeks she got pregnant..Baru je tgk how she cried bila tau dia pregnant,tiba2 8weeks later gugur.. Uuu me just going to enter 9weeks this week... takutnye ape2 jadi, hope nothing bad happen..to baby stay healthy in mummy's perut okkay.. wlaupun mummy slalu mkn lambat,mkn folic acid lmbt,mandi lmbt,sume la lmbt.. be healthy baby girl/boy okay,next week dh 10 weeks, n bley scan dh.. but mummy mau tggu 12weeks sbb nk tgk rupa kamu...Daddy ckp 12 weeks baru nmpk btul2 rupa baby, hands n everything..


Waaa masa cepatla berlalu,lagi 3 minggu for next scan


Wednesday, October 20, 2010

Welkam-welkam


Welcoming my friends who xdela brape baru sgt berblogging,but mula join this year kot .... Kepada kamu2 rajin2la update blog ye.......










do visit their blog yee....


Tuesday, October 19, 2010

Mane satu patut diidamkan....




Why tajuk mana yg diidamkan?? bukan mana patut diveli??? sbb mmg xkan la boleh belinye skrg.... kan2.....sugar daddy I xbagi


Another choice of pinky car, kete ni dh launched bulan lepas, or bulan lepas2.... Setakat ni blum nmpk lg kete ni kt jalan raya,jalan keretapi mahupun jalan ke syurga.....



Mula2 xberapa comel je nmpk... Tapi lama2 mcm ok je, comey aje nampok.... So ada 2 choice of pink car la skarang....



Suzuki Alto



Suzuki Alto. 2

saya ke yg tersenyum di dalam kete ituuu??? Adakah bila dpt kete ini saya menjadi free hair???



Yg bestnye bout dis car, not like myvi pink yg limited edisi itewww , kete ni x limited edition... so bila dah keje nnt bleyla sambar sejibik...Berangan jela labu.....




Monday, October 18, 2010

Kenan, mengenan, terkenan




Have u heard about kenan-mengenan?? Alaaa yg org tua2 ckp akan affect our baby disebabkan what we did when we were pregnant?? Contoh mcm mak or ayah bunuh binatang time tgh bwk budak,then bila lahir anak tu ada rupa mcm binatang yg dibunuh tu ??


Well do u believe it? For me nak caye susah, xnak caye pun susah... But just be cautious laa.. Jgnla buat benda mengarut time preggy.. Kenan ke x kenan ke it's all up to Allah's will... And jgn difikir sgt sampai stress plak kan.. End of everything we must berdoa dpt anak kiut miut cukup sifat n everything... Byk baca Al-Quran, and biasanya ada certain surah yg elok dibaca masa mengandung.... Surah Maryam,Yusuf,Luqman..


Mak saya kan,dia kan xbagi saya tengok kartun..Sebabynye nnt anak mengenan kartun tu.. kwn diala yg suruh ckp tu... But I love to watch Spongebob, cmne tu??


Besides baju baby, due to my pregnancy... I've also bought this stuffs






Anmum Materna, bukan Anmum Essential tom-tom bak... Choc flavour sbb saya xsuka susu yg putih plain tu, dunno why..xley terima tekak... Tapi yg pasal susu coklat ni, Aunty Yah (makcik n also doctor yg check saya xbg minum susu cekelat sbb takut anak gelap) Aiseyyy manyak wooo xbuley... But minum jela, it's good for mummy n baby





Buku-buku and doa2.....







Ada pulak model xberbayar.. Diorg ni pantangla wat pape,mesti nak tolong skali... Yg ni tolong pose skali..... Nak jadi maskot ntuk blog ni kot....





Last but not least Happy 11th birthday to budak yg penah buli kakak ipar dia masa awal2 kawin, tapi pastu kena buli ngan aku balik... Wan Ahmad Naim.... Nama manja dia Ahmad( called by his dad huhu)... Nak cari ape birthday pressie eyh...




So kawan2 marila ramai2 doakan anak saya akan menjadi cantik / comel sifat luaran dan dalaman n sempurna fizikal n akhlaknya..... Insyaallah... Peace out

Sunday, October 17, 2010

All bout me


Ermm apa mau crita? It seems like it's my obligation to update this blog since I got visitors for every single day.... Thanks to the tracker....

So,today's topic will be all about me... Bukan obses kepada diri sendiri,tp more to update psl saya kepada kwn2 saya yg telah lama tidak ditemui >_< ... Masing2 pun bz study sbb nk exam, or bz dgn keje.. Kwn2 sy sudah ramai yg jd wanita berkerjaya skrg ni...


1. I am 7weeks and 3days pregnant now.. It's not accurate though sbbnye diorg kirapregnancy days based on the 1st day of our last period..


2. Sgt bohsan dgn keadaan diri sendiri. Not psl pregnancy ye..Tp sbb hari2 rutin same ajer..
Bgn pg time hubby g keje, dia dh g keje if ada kain nk basuh,basuhla.. Tp biasanya tido balik biarpun xngantuk huhu... Bgn kul 10 ke.. Tu pun celik mata,tanya diri sendiri ape nk buat
hari ni....Dh bgn kuarkan kucing2 dr sangkar... Basuh kaki diorg then let them play...


3. Biasanya b4 pregnant,start cari makanan pukul 4 ptg, yela duk rumah xguna byk tenaga so
xdenyelah nak rasa lapar.. But now,xlapar pun kena jugak carik food,sbb kena makan folic
acid plus sbb my little one needs nutrition untuk membesar...kan...kan..kan


4. Definitely xjadikla nak kejenye... Yela dh ko xpenah keje,tibe2 ngandung ni nak plak keje,
kang lembik je kena plak marah dgn tuan besar...


5. Still no morning sickness up to today... tp ada baca kt blog someone yg dia start morning
sickness 3 bulan dan ke atas huhu... Tolongla jgn ada morning sickness... Payohla duk sorg
siang2 pastu muntah2,sah2la jadi lembik ..


6. At 7 weeks ni berat still sama,Yela what do u expect,got another 7 months untuk membesar
bagai juara... Biasanya for preggy mummy,berat diorg akan naik up to 10-12kgs... whoaa
sgt gilak,xpenah berat I lebih 55kg..


7. Still no cravings, xdela ngade2 nk mkn pape yg pelik... Tapi cm tiba2 terfikir nk mkn benda tu, so buat2la mcm kita mengidam benda tu,so suruhla laki I carik hehe...



8. Xberapa selera nak makan... Xlalu plus rasa susah je nak telan makanan... Biar lapar or
sedap mcm mana pun makanan tu...Tu yg membuatkan laki ku membebel je preknen tp
xmau makan...


9. Tengah pikir nak beranak kt mane weyhhh... Yela dah akunye xkeje.. Harap laki je, Pastu
demand xmau beranak kt hospital kerajaan... Bukanla xnak,ok je pun sbb diorg ada je 1st
class punya ward... Nak2 dkt Hospital Selayang.. Yg xramai sgt org and hospital tu agak
cantikla.. Penah operation kt hospital tu masa form 1.. Tapi..Tapi...Tapi I don't want to
diberanakkan oleh doktor2 yg dikenali or boss suami saya...Nurse2 yg rapat ngan suami and
mcm2 lagila..

Mmgla I assumed layanan will be 1st class, nurse xkan marah2.. due to history lakiku yg
pernah marah nurse sbb ada yg malasla apela kan...n doctor pun must be ok.. since
he got good reputation dkt bhagian Obgyn..And ketua jabatan yg bhagian (specialist) bersalin ni pun aku penah jumpa (siap tumpang kitorg pas tournament bowling dulu).. And
most important thing xyah nak membayor sesen pun, dah kata keje govt..keje plak kt
Hospital Selayang...Beranak kt situ mesti dpt visitors ramai from his friends uhuk....


Tapi..Tapi...Tapi... mcm biasala anak 1st, 1st time experience mestila nak the best.. And if
cakap the best mestila kt private kn?? Hospital yg nk pegi if jadi Ampang Puteri.. But cost
will be 5000 kot..itu beranak normal, if Caesar ke maybe 8000 kot... so just start saving
now in case betul2 nk private...But bila pk cost tu,mcm baik la duit tu I g shopping ke, bli baju very the comel kt anak ke kannnn....meng splurge kn diri g massage or slimming
centre ke pas beranak..huhu..Nntila pk dulu got 7 months to go.. Nak selesa time beranak ke
nk shop n spend pas beranak hehehe...


Ok that's all malas nak tulis dah.. Thanks for reading entry yg panjang berjela without gambor ni and essay pun xselari sbb malas nak edit dah...sumenye malas hehehe..


Wednesday, October 13, 2010

Bermandi-mandian


Shemalam hari kucing2 kami bersiram.... Tengah malam plak tu pukul 10 lebey heee.... bukan mau menyiksa, mendera atau nk suruh diorg mandi wajib... Tapinye sbb cage tu agak xbersih,so kna mandikan diorg pastu bersihkan cage skali.....



Sumenye berharap kt lakiku saje... Memandangkan aku yg preknen ni kena kurgkan aktiviti bersama kucing,so sumenye lakiku yg buat.... Sgt mau tabik spring kt my hubby coz baru balik keje pkul 10lebih... Masuk2 rumah trus straight g blkg bersihkan diorg punye poo poo,kluarkan diorg n trus g mandikan....


I bet he'll be responsible daddy nnt huhu... Ye lor ade ke korg yg keje kuar kul 6lbh pg... balik smpai kul 10 mlm, kot keje duduk je takpo..ni berjalan,berlari bagai sbbnye keje kt Emergency Department (ala2 ER kowt) ,pastu balik rumah nk menguruskan kucing2 plok....






Baby percy huhu...dibalut towel pas mandi, mandi ngan air panas senyap je ko kann..





Cuba mengeringkan diri sambil menggigil...






Lambat sgt,so kita amik hairdryer sembur kt die huuu..


Bhagian atas.....





Bawah plak....(Muka xpuas ati kena mandi mlm2)






Lepas kira2 setengah jam....ha kering pun akhirnye...






Monday, October 11, 2010

Sabtu and Sunday



Sabtoooo.....

Hari Sabtu supposed nak g Shah Alam coz hubby nk wat filling kt adik dia Udin,but unfortunately,dia handle bhgian gigi palsula plak...so xjadikla....

Nothing much hari tu,juz relax kt rumah,but tiba2 hari tu mcm loya2 skit pening2... nak baring je.. bgn je loya..tp up to today,still no muntah yg telah dikeluarkan,just batuk2 cm nk throw up tu adola....So it's a good thing, no??

Ptg tu hubby ajak g umah in law pun cm xlarat,but he had to sbb nk anta Omey g birthday party kwn dia...Bila hubby balik mak mentua siap bagi bekal nasi and lauk pauk huhu....

So maghrib tu tiba2 1 whole famiy in law dtg,they came to visit me!!! huhu... Maybe sbb hubby bgtau I'm quite lembik kt rumah tu... So they came bwk fud n g psr mlm bli mkanan2 lain...

No picture that day.... tapiiiiiii




hoooo...kenal ni ape??? I dapat jeruk u.....



Jeruk bukan sbrg jeruk, tapi jeruk ni bapak mentua aku beli... diulangi my father in law yg bagik... bkn mak,mak mentua, kakak mentua(ada ke?) or ape2 mentua yg lain... My father in law u all.... Very thoughtful of him...He must be excited nak jadik atok...hehehe...










Hari Ahad :


Attend 1 wedding, junior lakiku kawin yela 10-10-10 mesti ramai kawin kann... kt Rawang...mula2 okay aje, but suddenly nk dkt sampai adess bley plak batuk2 loya... minyak angin xbawak... So carikla farmasi kt bandar Rawang tu... xjumpa plak..Nasib jumpa 7 -E, so sumbat vicks yg sapu tu dalam idung uhuhuhu....






My hubby dapat ni haha... dah abih kot telur time tu...


Before







After.....

Vogel dahhhh

yg makannye mestila I, xde maknanye laki aku suke mende2 gini..



Sunday, October 10, 2010

Al kisah al jenjalan







Sgt lama xdihapdet ini blog...nape eyh?? mm sbb laki ade kt rumah dia cuti seminggu ni.. mmg al malu bile nk tnjuk blog sendirik kt dia...pastu mood swing ke?? mm xdela plak kan...



Dah dia duk rumah ajakla g jln2 kan...Tp masaelehnye, dh org keje baru nk cuti haruslah nk dduk rumah je,xnk g mane2... Lepas xtahan dgr aku membebel ckp booossssaaannnn setiap saat, kitorg pun ke Ikea la Jumaat lepas.....





Camwhoring...I look sgtla pale dgn tudung kaler putih ituu.. (thx to Nurul Izzati aka future aunty ety yg bg this selendang masa dia balik hari tu)










Jeles x jeles x?? tangan aku yg gumuk itu diheret oley laki ku yg xbrape nk gumuk dh... Jgn tiru aksi ini yee... Actually kejap2 je pun pgg kayak gini.. rimasla plok kan huhu.. ke dia tarik sbb aku jalan mcm siput??







Dari loya2 duk umah trus segar bugar bile smpai tempat ni..terus celik mato... G sume kedai dr ats smpai bawah saje nk tunjuk sume kedai kt laki aku yg payah sungguh nk diajak berjalan....




G petshop meta,nk tgk koleksi tucing... ini mcm tucing saya Miley just mcm furball je... sgt gebu dan kembong.... Bygkan bulunye yg akan melekat2 kt baju brkaler itam....








G Ceneleisure tgk cite The Switch, yg Jennifer Aniston brlakon tu... She is a single lady yg nk pregnant using IVF n carik sperm donor yg sesuai... At the party (getting pregnant party) her best friend yg tgh mabuk g toilet,then terspilled kn donor itu punye ehem-ehem, and he replaced with his..... After 7yrs (Jen pindah) they meet again n jumpa anak Jen who really copied kwn dia tu... haaa mls nk cite dh..sila tgk...Sangat best gilerrr.. pluss budak kecik yg jadi anak Jennifer Aniston tu mcm Robert Pattinson versi kecik...huhu








Really want to do this dari dulu lagi,tgkp gambor kt photo booth... tapiiiiii... ROSAKLA plak kan,ngade2 btol...












Ada plak party beer kt bwh tu dkt Laundry tu...ngox tul... nasib baik ade bridge to curve balik










Nengok2 baju jap.... tengok je xbeli pun... dh ada yg brkenan xmau plak, sbbnye no urgency.. aku xbeli papela... Sbb badan for sure yg akan mengembang dgn jayanya,nnt kena jgk bli maternity punye baju... Ni pun suar dah makin ketat.....Adess...





Final activity....makannnnnn... xtau nk try ape byk2 kedai kt curve tu,patahla balik kt Ikano makan ini.....my fav hari2 pun bley makan ni...baru jugak kot bukak ni,in front of Starbuck







Pilih2....tapi ordernye same je dr dulu 1/4 chicken 2 sidelines, rasa xyah bg menu pun xpe,sidelines dia pun dah hapal dah...





Gambar pasport...




Gambar xbrape nak passport


Makan sambil menikmati pemandangan outdoor furniture huhu....




Got another baby's outfit... Tapi xyahla tunjuk kot kannnn heee...



Monday, October 4, 2010

Another visit......








Finally!!!!!! The moment that I'm waiting for is finally here...............


















My first scan.......




Itu ade bulat2 itu adalah sac tmpat baby akan tinggal for 9 months... But cannot see either the baby or the heart beat yet... time ni approximately 5weeks and brape day ntah...






Closer skit....


Lebar sac tu baru 1.6 cm...scan ni xtau dibesarkan brape kali ganda...Baby besar mcm Sesame je



Ok nasihat & komen dr duktur:

1. My sac terletak at a very nice position..kt tgh2...xtrlampau ke kiri or kanan...

2. At this time chances adalah 50-50 % the kandungan to survive...and time ni fragile sgt.. n she said jgn kecewa sgt if gugur... This is first baby pun..

3. No cats for 2 months...ni yg risau sgt ni...cmnela nk buat dhla 2 ekor kt rumah..manje sgt plak.

4. Another 7weeks dtg balik,time tu dh 3bulan blh nmpk bentuk baby sume...Cant wait!!!!





Mcm biasa dpt folic acid...tp dh ambik obimin,so just amik obimin sbb complete...






Lepas check up g jenjalan n bayar bil...G celebrity fitness nk freeze akaun,yela dh pregnant xkn nk berlari,melompat sume...Hubby g berjoging jap,nk tgk cite Eat,Pray,Love (biasa2 je...a little bit slow cite tu)...So jalan2 sorg2...oops terpegi plak kedai jual....








heee....baju baby...


always mahukan ini...baju long sleeve,tapi tang kaki bogel...ahaks...




another one

rasa mcm awal lagi je pun nak beli kan...Gender pun berbulan lagi baru bley tau.. so tgk2 jela










Balik rumah....Ni je yg beli tadi....










oopssss...terbeli plak... unisex punye kaler kan..baby girl or boy bley pakai





Xvoley menahan diri dari membelinya..hehe,ala dua je...sebulan dua helai okla tu,cukup bulan adala dlm 18belas helai...cukup ke??? ehehehe

Orang tawen

Hari Sabtu pegi sukan, hari Ahad plak pegi Negeri Sembilan tgk kazen kawin.... Taun ni je ada 3 kazen yg kawin didahului oleh saya...... >_<
Theme kaler gold....










Sgt panas ini hari hokkay,hubby dah fening2 sbb panas n makan lauk daging fresh









Part of the hantaran







Tiba-tibalakan



muka berminyak cam hape.. boley wat goreng








hooo....ada tokoh jd mak ke nggak?? Ni anak kepada kazen, 1 yr, raya tahun lepas dia lahir... Raya tahun depan??? hehe Insyaallah I got mine....Xyah geram nk pgg anak2 org lg







Muka busuk kami,xtgkap gmbar plak ngan husband sendirik


Berawan-awanan




Just came back dari tengok cerita ini....Nak tgk dr last week tp kt wangsa walk ada 11.30 mlm je..so weekend baru byk showtime






My review will be 5 out of 5 stars !!!!!!!



Tolongla tengok cerita ini okay,It's about relationship between brothers. Charlie(older) n Sam (youngest)... Tapi Sam die in a car accident n Charlie yg drive time tu... but before accident tu,Charlie promised to Sam that he will meet Sam every single day at this place masa sunset.. So after Sam died,Charlie xley move on sbb ape yg dia promise to Sam.. Then kena tgkla kan cmne after tu...



Why u guys kena tgk ini cerita??

1-Jln cerita yg sgt best x bosan
2- Sejam setengah je
3- They are the most beautiful brothers(look) ever
4- Zac Efron is soooooooooooo purrrrfffeeeecccttt



Watched Magika...1st day cite tu kuar dh g tgk ,sbb excited... Tp agak bosan,adala part lawak n pelakon best... Tp part nyanyi tiba2 time tgh brcakap tu yg xbest... Mcm hotel mania kt tv3 plak.. Hubby siap bley tdo sbb byk sgt nyanyi...



Ok conclusion sila tgk Charlie st Cloud... Next movie nak tgk eat,pray,love pulakla






Sunday, October 3, 2010

Hari Sabtu Hari Sihat


Hari Sabtu kul 8 pagi sudah berada kt Padang Setiawangsa mau nonton adik ipar paling kecik bersukaneka... Since dia suruh dtg sokong dia coz mama n ayah ada program keibubapaan kat Aminuddin Baki... But dia warning awal2 jgn panggil Omey...Malula plak kan



berarak...sume kaler oren...time aku dulu adela kaler2 jugak..now ikut kelas je








Omey in action,yg tgh cedok bola tu






Luckily she got ramai abang...3 of my bro in law dtg bg sokongan








See what's written on the back of the shirt...Sekolah Kluster Kecemerlangan...Banggala jugak jadi ex student kt cni






Cikgu cikgi menarik tali...Ada la beberapa cikgu yg ajar aku still here..huuu rinduuu




ok abih dah...






She got 3rd place...She did well tp biasala team mate xbrape nak mantoppp huhu..Sluar kena tarekk atas padang dh mcm sawah padi...lecak btol...siap ada budak yg lari tercabut kasut sbb melekat dlm lumpur...sian diaa







Last but not least, wassupp yaww.... with vitagen yg dibekalkan 1packet