Tuesday, May 31, 2011

KELAHIRAN PUTERA SULUNGKU - WAN MUHAMMAD IMAN HADIF

Cara tulis title macam nk cerita panjang je kan.... Tp xnk pun....huhu



Just wanna share putera sulung kami telah selamat melihat dunia pada 23/5/2011, ... pada jam 6:52 pm.. dgn berat 2.97kg.. Nk cerita skit je dulu..


Cerita details nnt eyh...bila free2.. now Wawz pun xde sbb oncall...







Mommy's bundle of joy









Wan Muhammad Iman Hadif




Nnt I sambung ye...bila tu xtaula hehe





Wednesday, May 18, 2011

SAMBUNGAN BIRTHDAY BOY

Ok sambung cite.... On the night of his birthday, aku pun nyanyila lagu birthday dgn mendayunya (caya ke?) kt Wawz....



Dia tgh sibuk layan Smallville kt laptop.... Pastu g amik hadiah yg dh disorokkan........


Bgla kt Wawz, dia pun tersengih2 sambil ckp tenkiu...huhu









Sambil tgk Smallville, sambil bukak hadiah... Lama plak nk tunggu dia koyak..sbbnye dia bukak btul2 xnk kasik koyak wrapper, aku plak yg nk tlg koyak je.... Lmbat sgt hehe....














Ok kt dlm dia... Kasut g gym..dh mention b4 ni, kasut Wawz kena curik ngan pencurik sangap kt depan rumah kitorg.... Kul 5-6 pg kott.... Hish bahaya je.... Nasib x masuk rumah... Tp dgn kehilangan kasut tu, telah bg idea kt diriku ini utk bg present ape...miahahaha......













Bg ni jugak, b4 ni pakai Davidoff Cool Water... Davidoff punya range perfume bestla... Xstrong sgt... Ni sbb perfume dia nk abih dh....









Happily pakai kasut nih sambil tgk cite... Aku takut xmuat je kasut tu... Siap bwk kasut buruk dia g kedai nk test pjg dia... Pastu comfirmkan ngan sales girl tu bley tukar x if salah size....


Tp nasib baikla muat........Just nice... Hebat x saya??














Ok mlm plak,pas Wawz habis keje,n bini dia nk mkn luar...ke KLCC again... sbb paling dekat ndh lapar gile... Aku xlunch pun... Mkn biskut je....



Ingat nk mkn Kt fancy restaurant The Apartment ke, Dome ke, kt level atas tu ke...Tp Wawz mcm xnk, dia nk g mkn kt kedai fav baru dia....









Kat mana??Kt foodcourt je hokay... I xsuka..Ni japanese food, mkn bento...











Happy je dia dpt mkn kt sini.....









Ni I punya









Wawz punya







Dia mkn licin habis...Aku terkebil2 nk habiskan sbb xsuka sgt...Mmg ok pun, tp aku tekak jenis nk ada pedas2 sket....So mkn separuh je... Wawz tlg kasik licin...........




Pastuuuuu




Bli cupcake dpn TGV tu









Yummy yummmm...Bli 2 je, Wawz xsuka sgt bnda2 gini... Kiri red velvet, kanan vanilla blueberry.... B4 ni bli mcm xsedap... Hari ni mcm sedap plak....






N then g Jusco, nk bli makanan kucing... Eyh dh lama xletak gmbr anak2 kucing...nntla heh...
Aku still lapar... Sbb xpuas mkn... Tekak rasa nk burger Ramly.... Tp kena bebel ngan Wawz sbb hujan lebat giler, dia suh mkn McD je... Aku pun ye kan jela....




Tp McD Dive thru ramai giler.. So dpt gak burger shedap tuhhh....







Slurpppppp.... I dh bosan burger Mcd okay... Ni burger daging double lagik huhu.....











Minum plak ngan air kelapa bli kt JJ td...fuh masyukk... Ni celebrate birthday sape sbnarnye ni?? Mcm celebrate aku je...hihi biar r..Kang time pantang byk plak xley mkn






Ok itu sajer....... To Wawz, happy birthday again... 2tahun dh celbrate as hubby n wifey.... Wish dia nk our baby lahir hari ni... But too bad, baby xmau kuar lg.... Dh 38weeks dh syg oiii... U can kuar dh....



Ok daaa... esok ada member card day kt Jusco Wangsa maju... Saya mahu serbu walaupun tgh sarat... Jgnla sakit kt situ hihi....







BERTAMBAH UMUR

Happy 26th birthday to my chubby bubbly hubby...... N also Happy 25th birthday to my sister


Ye they both share same birth date... Bermakna saya akan pokai setiap kali bulan 5...miahahaha.....


What presents aku bg kt diorg?? Mmm for Wawz bg sport shoes( 1 day b4 his birthday, kasut kena curik tgh mlm....siot gilerrrr) nasib xmasuk rumah pencuri tu........ n also perfume



My kakak plak Nike bag.... sng bli satu tmpt...



Mlm ni haku update blog lg ye.... With picture plak.... Nk ajak Wawz mkn luor mlm ni... Patut aku masak sedap2 kn... Haha xde jiwa dan raga lg nk masak... Plus nk kuar bli brg nk msk best2 xde kenderaan....




Ok sekian

Sunday, May 15, 2011

AL FENIN

What to get for my Wawz's birthday nih...... Hari Rabu ni bday dia, perfume ada,wallet ok lg,jam bg last year, xkan baju lg kot....... huwaaa no idea n limited pergerakan nk jalan jauh2 n lama2


Bila tanya mestila ckp lahirkan baby dgn selamat dahla...olololo... But I must get him sumthing




Haiyakkk..... Any suggestion?

Friday, May 13, 2011

CATIT HOODED CAT LITTER PAN

Yeyeh, akhirnya brg yg aku nak bli utk kucing2 aku dh pun dibeli.....


Xdela nk sgt pun bli, tp ntah tiba2 teringat plak,pastu bley mengurangkan shmellll





Presenting





Jamban baru berwarna Pink.........













Ok ritual biasa budak2 nih.... Smell2, bau2... Jilat2 eyh xde2....Overla tu kan, kt atas kaler hitam tu carbon filter..fungsinya menapis bau ye ....












Dh bau, mcm biasala tuan inspektor nk periksa dgn detail, nak masuk siap... Kena bukak dulu penutup dia, sbb mcm xreti lg je nk masuk kan...........












Ok pastu penolong inspektor plak nak join, kita boleh lihat di situ ketidakpuasan hati Percy bila Miley pun tolong penyiasatan dia............









Ok lg,muka macam nk telan je Miley nih...Ngehehehe....







Ok tu aje,pembelian tidak diberitahu kpd Wawz, balik2 je nmpk kt blkg dia tnya,eyh awk bli baru?.....



Aku pun a'ah.... Haaa sng kan laki aku, xde tanya brape hinggit ke,bila bli ke,bli ktne ke, ape ke tu je dia tanya...ahaha



Reason aku bli sbb dia bertutp so dpt mengurangkan kebau-bauan.... So far it works la kot... Pastu bley mengelakkan pasir berteraburan, sbbnya b4 ni pakai x bertutup, Miley menggali pasir mcm nk terbalikkan je bekas tu, gali mcm nk cari harta karun... Keje nak menyapu pasir je...



Now everything settled, diorg xpelik nk buat bisnes dlm tu... Bagus2








Thursday, May 12, 2011

LEAKING????

Alkisahnya...... Smlm bgn tido, tiba2 rasa sumthing mengalir, tp skit jela, aku pun xdela cuak ke apa kan....



Sbb time tu confuse yg mengalir tu air ketuban ke discharge... Sbb time pregnant ni biasala masalah discharge (keputihan) tu...



Aku pun msg Wawz tnya mcm mana nk bezakan... sbb mmg jernihla kan yg kluar tu... Pastu wawz tnyala byk ke, tp xdela mcm emergency pun.. dia suh pantau,n if ada sakit ke kena bgtau...



Ok xde pape pun,so g JJ nk ngn family,sbb nk mkn, sempena adikku pass driving test.ngehehe




Kul 5lbey Wawz call tanya lg mcm mana progress, aku ckpla xde pape pun, maybe btul discharge je kan...



Tp Wawz wat cuak plak, dia suh siapkan beg nk g Hukm,tkt btul leaking n kena masuk ward... Aiyakk.. it seems mcm dh nk siap g branak je....



Ok kitorg pun pergi... masuk kt Patient Admission Center, dftr sume... mula2 g tgk biasa2 je, aku pun trtanya2 eyh xde org nk bersalin ke...




Pastu tibe2 dtg patient, doc kt Hukm yg Wawz kenal, kena pre-eclampsia (sila google) after branak... Teruk gak r nmpk



Ada lg, ada sorg patient siap nk g OT, sbbnye baby punya tgn kt kepala, xtaula nape xley branak normal kalau tgn kt ats... Wawz cite aku wt xdgr kn b4 ni..hehe



Pastu ada lg,sorg ni mmg tgh skt nk branak,pakai baju kaftan je... Mak dia gosok2 blkg dia suh mengucap...takot siottt.... ehe...





Ok pastu dh cek2 aku sume, finding mmg xdela leaking, bukaan still xde.. Maybe discharge.. Tp dulu dh letak antibiotik, tp jd lg... xtaula nape..Wat scan,air ketuban sume still normal...



Tula aku ckp dh kt Wawz,tp dh laki aku keje bhgian prubatan,harusla kluar terms2 yg takut bley jd kt baby kalau btul leaking, mcm jangkitan ke...



Ok fine.... I'm okay!! Penat je tunggu, tp best n takut ko tgk org yg tgh dlm labour pain ni..seramm mak...







Ni je gmbr sempat ambik, kt tmpt cek tu dia tulis jgn amik gambor..hehe.. Ok xpsl2 beberapa not duit melayang...Wawz plak xbwk kad keje,kalau x free je..iskk...



Xpela as a precaution, kotnye betul leaking, n dh ada bukaan xke naye kan....






Out of topic jap






Bengkung yg ditempah sudah siap









Tungku moden pun sudah ada....



Saya dh 37minggu tau.... Nak x nk, plg lmbatla baby ni kluar dlm 3minggu, xley lebih dr itu, huuuu...Plg cepat bile? Bila2 dr skrg, kalau lg 5min kang tiba2 ada tanda pun boley gak...I xkisah pun bila mau branak..hehe boley gitu??



Less than 3weeks my journey to motherhood will begin....Insyaallah






Tuesday, May 10, 2011

SAYA BUDAK BAEEKKK

What a hot day today.............








Hai, my name is Percy.. I'm a good boy tau...baek x saya.. Walaupun pintu terbukak luas,tp saya x lompat keluar pun.........












See,saya pandang luar je,..




















Eh,eh mcm mana saya boley ada kt luar plak ni, sambil bau2 daun pandan...










Saya pun pandang ke arah pagar, sambil pikir boleh ke x kuar ni.... Nk tryla ape jd kalau g kt pagar..............



Saya pun berjalan ke pagar, Tiba2 my mummy kluar dr pintu,lalu berjalan ke arah saya.... Saya pun berpatah balik...........













Saya pun ikut mummy masuk rumah,sbb nnt mummy membebel......Saya lepak sebelah mummy saya........












Saya pun duduk tepi pintu je, kat luar panas gilerr.... Saya xnakla pegi luar,nnt lidah saya terjelir2 mcm anjing sbb panas sgt................











My mummy ni pemalas kalau tinggal sorg.... Td ada abg naik motor hantar makanan kt mummy saya..... Oooo mummy saya xnk masak, tggu papa nk dkt balik baru dia masak.... Ish3



Mummy saya tinggal sorg mlm td, papa saya on call, so sayala teman mummy saya... Baik kan saya....... Ptg ni baru papa balik, tp mesti jd zombie sbb papa sy xdpt tido pun masa on call... Lps mkn, mandi n solat papa saya akan tido sampai tgh mlm or pagi esk...Kesian papa saya penat kerja sampai xdpt tido



kesian jgk kan mummy saya.... 2mlm xdpt bercakap ngan papa.... Tp xpe, saya ada.... Saya akan menggolek2 kan diri saya kt mummy saya, wat gedik2 pastu gigit2 kaki mummy saya... Pastu mummy saya marah














Sebab hari panas, saya tumpang mummy saya makan ice cream, mc flurry oreo tau... Tp mummy saya bg mkn bile aiskrim tu dh hbs n tinggal sket2 je.... kedekut tol









Saya tgk kt dlm dh licin pun..... Xpela janji dpt sket hehe........






Sekian dr saya Percy yg ohsemmmm..........





Thursday, May 5, 2011

OMG ! OMG ! THEY ARE JUST TOO CUTE.....


Last night,I had a talk with Wawz regarding our anak2 bulus........ Time tu sgt amatlah pening nak pikir masa aku beranak nnt mcm mana nak uruskan diorg.... Labour bknnye g hospital masuk labour room 15min dh kluar...





Aku baca ada yg 12hrs... 2days pun ada tau contraction....



So tnya la Wawz,cmne nk buat nnt kalau dh skt nk bersalin... Aku suh Wawz g hntar pet boarding... Wawz ckp mane smpat tgh skt2 nk g anto...huhu btul gak kn....




Reason nape aku pening:

  • sbb diorg bley mkn wet food je,pastu minum susu mak dia lg...
  • Skrg diorg ddk dlm cage sbb bila letak luar diorg kencing berak meraban je...
  • Penat bwk Miley kuar masuk cage bila nk bg diorg susu
  • Litter box diorg letak surat khabar so kena tukar slalu if diorg kencing,sbb sekor kening je hbs basah sume dh, xletak pasir sbb last time try, sume bekejar masuk dlm box tu n mkn pasir huhu....

  • Lg satu letak dlm cage sbb nnt diorg tido merata,blkg mesin basuhla,merata2 je...




But syukur3 Alhamdulillah, everything changed in the past 2 days kalau xsilap.... Why? Sebab



  • Diorg dh boleh mkn kibbles (dry food)
  • Still duduk dlm cage, kluarkan skali skala nk bg diorg main
  • Bila kluar tu time tula diorg menyusu
  • Dh tukar surat khabar to pasir and diorg dh xmkn pasir tu!!! yeay.... Trus pandai shi shi n poo poo dlm tu....Happy giler haha


Pastu, tengahari td siapkan makanan mak bapak n anak2 kucing.... Pastu diorg main2 jap


Aku tutup pintu n g kt dpn dgn harapan bdk2 tu jgnla wat bnda2 mengarut kt blkg tu... Xbuat 'Business' merata, xduk blkg washing machine.....



Aku g dpn sbb nk mkn breakfast, roti bakar 2keping je huhu, see aku siapkan mkanan diorg dulu baru aku mkn.... Ksian anak I..hehe



Pastu dlm setengah jam,aku g blkg balik... Nk tgk hidup lg ke diog tu, kang tersangkut mana2 plak kan...




And what I found is beyond what I ever expected it to be... Cute to the max!!!!!!!




















Sume dh masuk cage dgn sendirinya n on the way nak tido..... Warggghhhh comel gile..... Aku ingat diorg tgh terlompat2 xtentu arah.........




Kt blkg tu tools diorg ye,febreeze,spray,tisu,mcm2la huhu, abaikan..... Tiga tingkat cage...Blkg ni used to be wet kitchen masa satu family Wawz duk sini...... n atas cage diorg tu basket tmpt Percy tido.... Miley kan xsuka tido tmpat selesa.... So dia tido kt bwh je











Guna tangga tula diorg masuk n naik "bilik" tido...hehe.... Aku letak tangga tu sbb if ada yg nk masuk g litter box ke..........



Tp yg peliknya sume skali plak tu masuk... Bkn sekor dua je... Ala rugi xdpt tgk.... Mesti comel diorg beratur masuk.......... Dh tengahari kan...nak2 plak pas mkn, mmgla syiokk nk tido











Tgh mamai2 nak tido..... Ni aku perah otak nk renovate cmne nk bg luas... patut kn alas tu satu je..N cage ni suppose 3 tingkat....tp diorg suka sgt tergolek ke bwh..... So ni la hasilnya.... Manala xskt piggang den ni....psg cabut,psg balik until jd perfect








Mummy dia rilek je tido kt simen...... Ye kerusi tu utk aku yg xlarat nk berdiri lama2 tgk diorg...





Heee, bosan ke?? Again...ada aku kesah?? But syukur Alhamdulillah again sbb Allah mempermudahkan segalanya untuk aku jaga makhluk tuhan paling seksi ni....



Just when aku tgh nk pecah kepala otak pikir, segalanya jd mudah.my hihi...........







Ok last but not least








4 kepala budak kecik dlm mangkuk....










Mkn dlm cage sbb nnt mak dia nyibuk g mkn food diorg... Walaupun baru je mkn...Ish3....





Itu aje.... adakah dgn semua yg dh jd teratur ni bermaksud aku akan beranak soon??? Haha... Plzzz jgn minggu ni, doktor saya xde, dia g oversea kot... Xnk r beranak kt Selayang...heee




Sekian laporan utk hari ni.... Kpd-Nya kita meminta, dan sesungguhnya Dia mendengar...
Alhamdulillah lg... Sibuk bersyukur semayang zohornye blom lg, ehehe.... Pukul 2 baru... ish2 buruk btul perangai