Thursday, December 30, 2010

Antara AFF Suzuki dgn Khairul Fahmi Che Mat






Tahniah pasukan Malaysia yg menang buat pertama kalinya utk AFF Suzuki 2010... First half tgk kat kedai makan tomyam...then sambung tgk kt rumah... Beshh wooo.. Jalan pun mcm lengang je mlm tu... Sume melekat kat warung2 yg ada tv...


After match tu sahla gadis2,mak2 gadis seMalaysia tergila2kan si Safee ngan Keeper Fahmi/Apek tu.... huhu.. Safee tu xtaula available ke x...Tp yg si Fahmi tu terang-terangan x available dah..... Gulrpren dia my junior from skolah (SAB).. umor 21 sebaya kot ngan Fahmi tu... N blog dia mesti tgh sesak skrg dgn org2 nk stalk dia... nk stalk jgk ke? go to Aimie Harmelia...





Scene2 masa tgk bola kat rumah




Buat iklan plak budak 2 ekor ni...







Hok ni mummy dia nk makan krepek pedas dia pun nk join,bkn join mkn,tp join tgkp jari




Champion!!!!!!!!!!!!!!



Sebagai reward,PM bgla holiday hari Jumaat nih... Yg keje bestla kan dpt cuti free, aku yg cuti hari2 ni nk kesah hape.... My hubby plak sdgkan raya pun keje,ni stakat cuti menang bola mmg xdonyolah dia nk dapat cuti, xdapek den nak nolong....





Tuesday, December 28, 2010

Istana Bambu


Hiiyaaaa..... Last night me n my family went to Restoran Istana Bambu for a dinner, plus celebrate birthday mak saya in advance yg suppose 15 January... Since my adek nk blk Terengganu,so sambutla awal sket....


Tempat ni located kt tepi jalan...cmne eyh nk cite, ala mcm tupai2 drive2 tibe2 entrance dia kt tepi jln...n tmpt ni kt susur dr roundabout Au nk keluar ke Ampang mrr2...





Entrance.... cantek kan2




One happy couple huhu




Birthday mom...





Daddy n adek (rambut cm xbrape nk smart,cm noh hujan dulu lg better)






The meja n kerusi,all made from bamboo, cantik n berat




Orang-orangan (excuse the gambar yg blur..biasala kamera bb je)
Ada jugak tempat yg bley duk bersila bwh pondoktp limitedla





Lupa nk ambik gmbar seblom,ni gmbr cm agak dh licin.... Laporrr... The foods sgt sedapla wa ckp lu, kitorg order tomyam large,ikan siakap 3 rasa,sizzling beef, kerabu mangga... About the price? okla padan dgn tmpt n rasa food tu.... mcm tomyam tu yg besar RM 44, cmtula lebey kurang...rasa nk bwk blk je ikan tu sedap lorrrr....







Balek2 dgn perot kenyang....entrance tu ada tikar bambu,tepi ni cm ada kolam,santekla





Mak buyong yg xbrape nk nmpk perot lg.... nmpk x muka kekenyangan n nk dtg lg...



I suggest u guys dtgla tmpt ni kay.... for special occasion ke, kalau nk mkn hari2 bankrup la..bkk 12 pm until brape xtau.... website dia ada gak www.istanabambu.com



Wednesday, December 22, 2010

Update 4- cuti2 Melaka...



Last 2 weeks ikut my family g jalan2 kt Melaka.... Husband xikut coz keje... Mula2 pk berpuluh2 kali jgk nk ikot ke x,yela g 3hari Jumaat smpai Ahad.. Tp xtido Melakala..duk umah kt Seremban je...Tp bila pk Sabtu hubby on call pastu hari Ahad plak lpas hbs on call dia kena standby medical team utk Sultan Selangor masa birthday Sultan... so kalau xikut kena duk sorg jgk kt rumah....


Lg skali,ngs2 jgk sbb berpisah... ahaks..ngs je keje kann... Xnk ngs xyahla ikot kan... (entry byk pic)



1st stop, Taman mini malaysia...not bad...awal2 smangat naik satu2 rumah,last2 mls nk panjat dh umah2 kt situ




Kat sini ada wabbit!! huhu comey je... nk bg mkn kena belila... mcm nk bela rabbit plak..huhu tp rabbit xmcm kucing....



My kazen,berebut diorg mkn





Mak kita naik kuda,huhu kita nak naik..tp nnt mesti kena marah ngan hubby... haha.. xpela next year okay....Tu adik kita baju putih tu,jd pengiring plak



ni salah satu prsembahan kt tmn mini tu... yg ni annoying gle,trus bgn blah hehe




Next.....menara taming sari...
beratur2






Setengah jam tunggu,dptla naik akhirnya...



View dr ats kt parking lot bwh....Packed btol Melaka ni


Lawottttt



Picnic bawah pokok...nyumm2





Cruise



Saya dan kazen saya,gambar buruk,pakai BB je




View2 across the river,tp mak aiii air sungai yg still tercemar tu terpercik kt muka,siap masuk mulut kazenku haha..... spoil btol... dhla tgh lalu tu,ada construction buang air kotor kt sungai tu... hissshhhhh....



Beca yg nak naik tp xyahla...




ok watamat update melaka....laju kan2...jadila dr xde ape


Update 3- MAHA 2010


Saya berjaya ke maha 2010....Pegi 2nd day nak habis...mula2 nk g ngan kakak,pastu dia letih n kwn dia ckp jam n sgt packed so xjdla pegi.... So ajak hubby kluar..xtau nape suka sgt berjalan, mula2 ingat nk g Klcc je,makan lasagna kt Milano... Tibes2 tgh drive cik suami ckp jomla try g MAHA... huhu... I pun suka jeee.....


Jln agak jam tp bergerakla...


Dah sampai kita naik shuttle bus...dr tmpt parking,5min kalau jln kaki






ni gerai2 yg ada kt luor..manyak tuuuu... tp yg main exhibitionnye kt dalam dewan... Ada 4hall yg sgt besar untuk diterokai...penat saya...





Mcm2 produk ada,byk jgk yg unik... ni santan dr kelapa sawit,utk buat air bandung.. xsangka plak kelapa sawit pun ada santan...Tapi xtry pon... xbrani




Org ramai tp xdela crowded sgt...cantik kan beg acik tu hehe...





Ni kat Hall c kot...level bawah skali,ada stall jual makanan famous kt Malaysia ni, mcm mi bandung Muar,Nasi Ayam Gemas, Mi Rebus, mcm2 lgla...




Ni kt tempat pameran...comel je pakcik ni,ni booth kopi Hang Tuah,jd patung ala2 Hang Tuah plak dia.. Ada sorg bdk kecik tu kacau dia,tp dia maintain je...huuu




Dah mlm,mari pulang.....


Huhu fast forward je sume.....


Update 2- exam


Exam amik 1 paper je, on 9th December hari tu.....Lagi seminggu nak exam baru nak bukak buku...Apa kes?? Sgt kontra dgn laki I....






Bukak buku...semangat..semangat





Pandang bawah meja.....


Ada Percy gemok...





Pandang kt buku balik....



Ada makhluk tgh gigit2 buku I... Last2 main ngan diorg...Haaa Sape nk jawab????


Update 1- hubby saya




Time to update my blog!!! Sapu2 sikit sawang, sembur2 sket kot ada lipas nyamuk segala bagai... Humpphhh mari kita mula, Bismillah.... Xde moodla mau update b4 ni..tataula nape, bz ke?? bz ape kan terbongkang dok umah saje.....Di keheningan senja ni, duk sorg kt umah,laki keje smpai kul 10, nk g umh mak,mak balik seremban.... Ada hikmah gak,bley update blog...


Sambil menghirup tomyam panas buat sendiri, slurpppp...jap2 nk g tambah,dh hbs plak.. hari ni ada plak mood nk masak breakfast,lunch ngan dinner.. breakfast nasi lemak,tgahari nasi goreng daging (fav lakiku kalau bley hari2 nk mkn bnda sama) n dinner tomyam...




Tomyam panas siap



Ok story 1, cite pasal husband yg used to be sakit, masuk wad 3hari... Time tu agak menyeksakan xdpt g tgk dia kt hospital due to my condition,takut jangkit... I cried, he cried sbb trpaksa jauh,wlaupun xjauh mana Selayang tu... Yela xpnah jauh selain tym dia keje...




These two sweetheart is my peneman tym aku tgh sedey2... Dua2 duk mengendeng, mcm tau2 je mummy diorg tgh sedey....




Pelok jgn x pelok....




2nd day waktu melawat ptg dpt jgk green light g melawat,tu pun kna bwk mask n duk jauh2 skit...



Time ni better dah, siap bley study article plak tgh sakit2 tu...Kalaula aku pun cm gitu...Just b4 dtg melawat he transferred to this room,kalau x ddk yg katil ramai2 tu... H1N1 xde ye 1st class 2nd class.... laki pun campur saje.... Dia pindah kt blik ni sbb ramai lg yg teruk kt luar tu...


Pas smbahyang,berlakon sakit time nk ambik gambar, saba ajela....




Hari balik dr hospital,still weak but betterla dr seblom ni...
Tumpang sekaki plak si Miley ni....


So rakan2 sekalian, take care of ur health ye... According to my laki, H1N1 ni maybe xkan stop from spreading, dh mcm pandemic plak, akan trus ada,just teruk or xteruk je... Hopefully xde dh penyakit yg brbahaya yg akan menjangkiti suamiku or keluargaku.. Aminnnn



Monday, December 6, 2010

update ckit.....


sorry for the lack of updates... usb cable hilang sudeyyy.... xjumpa..tp adela tu kt rumah misplaced kott......So sepanjang minggu ni what happened?

1. my hubby masuk hospital, 3hari 2mlm penginapannya di situ... suspect H1N1, masa kt wad tu, pesakit dia yg dia jumpa masa kt emergency ada dlm wad yg sama,suspect H1N1,so doktor dan patient bersama2 dirawat......Nurse2 cbuk je tanye mana wife doctor.... jwpan my hubby " dah awk suspect saya H1N1,xkan nk bg dia dtg,dhla dia preknen"... tp dtg gakla sehari time tu dh kt dlm isolation room, sbb ramai lg critical kt luar tu...


2. Hubby dpt cuti seminggu,bkn dpt,tp kena ambik actually... merayap tgk narnia, survey barang baby, pegi MAHA...byk tmpt lgla...sian lakiku org kena rehat,bini dia ajak merayap plak...


3. Pegi scan baby saya... time tu dia xbyk gerak,ngantok kot... tgn je gerak skit2.. Nape eyh I got a feeling that my baby is going to be a boy??? hihi.. dhla nama baby boy je prepare,nama pompuan xde lg... malas nk wat keje rumah,mcm msk ke kann...Laki ke pompuan I dont mind tp tolongla nk tau gender cepat....so saya boley bli kaler biru or kaler pink...waaaa... btw kandungan saya sudah 15minggu.. atau dgn kata lainnya lg seminggu nk masuk 4bulan... Tapiiii..... org xnmpk lg pewut saya...huhu


4. Lagi 3 hari nk exam...mula2 xnak ambik sbb xde mood r nk stadi, nk suh hubby wat surat kunun2 xsihat,tp dia xnak buattt...dia suh gak amik exam...hallllaaaaa lomah den... pastu dia terkejut tau lg seminggu nk exam ahaks... tp xstudy pown...


5. Mmmmm tu je kot stakat ni....babaiiiiiiiii...


to kwn2 saya...selamat mengambik exam...wish u guys all the best yeeee.... u guys can do it!!!! me?? ntah xde prasaan nk ambik exam,xprepare pape...sbb dh byr g jela...