Sunday, May 26, 2013

THE BEST CHOCOLATE MOIST CAKE EVER






 I always love having n indulging into a good food.. who doesn't...


Few weeks ago my mom in law asked me to order this cake for my brother in law's weeding, nk buat door gift..


Dah order tu,belila choc cake n cake lain jugak,lps tu masa balik n rasa, terus macam waaaa sedap gile, mcm sgt melt dlm mulut..huishhh..


Lupa plak, HQ dia dekat Shah Alam sek13,dkt kwsan kedai laman seri tu...



 Suka sgt dia buat konsep mcm ni, sila bkk peti ais n ambik whatever cake u want, so kenala kawal perasaan time ni...


Pastu dh beberapa minggu rasa teringinnye nk makan lg, nak pegi shah alam semata2 nak beli ni rasa mcm xberbaloi plak...


So I googled stokis or agen dia, pastu baru tau kt petronas dkt dgn rumah aku ni ada jual, so dgn pantasnya beli




Upclose sikit..


 
 





Ok sorry dh tinggal half sbb xmenyempat nk tunggu sampai rumah..hergghh sedap gile.. kalau nak beli google la petronas mana ada jual, bkn semua petronas eh, n dia letak dkt tmpt makanan tu, bukan dlm fridge...Harga Rm5.50 , kalau dekat shah alam RM5


Ok,sekian,itu saja... so lepas ni kalau dh teringin sangat bolehla beli kt petronas je..


btw owner dia ada share resepi dkt facebook anis choc moist ni.. Love what she did, sangat pantangla kalau org tanya resepi dia xnk bagi or ckp lupa ke ape ke, kedekut ilmu betul, don't those people know sharing knowledge tu dpt pahala, tibe2 emo..


this is not a sponsored post ke ape k, I just share what I think is good n benificial to us all.. haha benificial la sgt..


much love



Saturday, May 25, 2013

ALPHA LIPID SD2 DIET PROGRESS



 As I posted this post ,it has been 5days since I tried Alpha Lipid Sd2





 Ni rupa shake belum digoncang




N ni yg dh shake...


Up to 3 days I tried this meal supplemet, so far still belum tunjuk anything positif...

Little that I know, their meal program exactly likes atkins diet...

Seriously,dh pernah try pun atkins ni, turunla 2kg dlm 2 hari, but x last long la,sbb too much food mengelilingi saya..

Cara makan dia ,b4 breakfast,lunch,dinner n supper u must drink this... xboleh makan carbs, nk makan boleh tp kurang dr 35g, xtaula exact bykmcm mana carbs 35g tu.. 

Blh mkn any daging,sayur, tp xblh mkn carbs like nasi,mee,mihun,kuey tiaw.. n xbrapa galakkan makan buah...



 makanan yg aku try

Breakfast sausage blh, sbb protein
 



Lunch ayam,sayur n belacan

So hari Khamis ,iaitu 4 hari lepas start minum ni, my weight x tunjukkan penurunan.. xtaula ape masalah,terlebih carbs dr kuah2 ke ape ke, last2 sbb mcm dh half give up so mkn je balik mcm biasa, g secret recipe mkn tomyam noodle n cake vanilla strawberry...


Haha,so there goes my diet with alpha lipid sd2...I don't really get the benefit,kalau diet dia sebijik atkins,so baiklah buat atkins je, I tried atkins b4 n manage to lose 2 kg in 2 days, tp alpha lipid ni nan hado.. xturun lgsg..


But it will help u to get discipline kot.. kena minum air byk,low carbs n all... ikut org jgkla produk2 ni sbnrnya.. as for me xsesuai kot.. so start esk, I will try my last 4years punya hardcore diet..


much love....







Friday, May 24, 2013

BROGA HILL / BUKIT BROGA




Last Sunday me n my family went to climb Broga Hill... Situated in Broga . Dekat dgn Beranang,
a day before tu celebrate birthday my hubby n my sister dkt Allson Kelana Resort seremban..


So pukul 7.45pagi off we go n berlepas, 30 min jgk kot dari Seremban, jalan ni mmg lgsung xpernah lalu, but my husband ckp ada kem Dr fadilah kamsah nearby..










There is no signboard yg tulis, Selamat datang ke Bukit Broga ye kawan2... jalan dia mcm balik kampung ada pokok getah,pokok kelapa sawit kiri kanan, pastu tibe2 banyak kete park tepi jalan.. so maksudnya sampai dh...






Parking, masuk bayar Rm2 per entry





My sister,my mom n my dad...Semangat berkobar2 nk naik





Budak Iman ni baru bangun,hangkut dr rumah,tukar baju dlm kereta...





So startla perjalanan naik bukit...





Watch your step,ada gaung kt tepi2,tp xdlm pun







Ayahku yg steady 




Btw mula2 Iman naik skali dgn papa dia, but sbb dia refuse nk jalan, nk berdukung je keje, so papa dia xsanggup nak hangkut bdk 13kg ni naik, so stopla mereka..






Ayah bwk anak2 naik bukit


Sweet je ayah n anak ni





Nasib baik Iman x continue naik, kalau x menangisla papa dia angkut Iman ikut jalan ni, 45 degree,lutut cecah tanah, n sometimes u need to use the rope...






Nak turun boleh slide je kot dh curam gitu..Dgn harapan seluar xkoyak..



Stop kt sini lama jugak, I have to wait for my sister, dia xlarat nak berterusan panjat, so ddk kejap2..

Me too rasa cm pening skit sbb dahla x breakfast lgsg, xde training pape nk kuatkan stamina, tp mcm surprisingly ok je panjat



Matahari dh mula naik,so a bit hot masa panjat tu




Sementara ambik nafas, bolehla tolong orang tangkap gambar,like my sister ni hah

 



For me view dia biasa2 je,xdela mcm spectacular gila,but it was nice, mcm waa kita dh panjat tinggi ni kay...



Panjat2 lagi




Ok sampai dah,yours truly ni..

my current weight time ni 56-57kg dgn height 153cm..

hahhhhh gemuknyala rasa...

At first my sister didn't want to continue climbing smpai the signboard, tp paksa dia jugak, sbb rasa mcm x complete the journeyla if xsampai d signboard kan..Told her rehatla brape lama pun,asalkan nk dia panjat jgk... 


Sampai atas ni, air dh hbs, sbb my sister pegi buang half,sbb beg berat.. huu.. sungai plak xde pun nak tumpang minum hewhew...





Sape2 yg belum panjat or dh panjat tp xsampai atas, plzz malu dgn budak2 comel ni keh,
Diorg selambe je panjat,n rest kejap2 je, they went there with their parents, umur 5-6 tahun kot..


Tp atas skali xbrape bestla,just batu ni je..huhu..





So ddkla 4-5min kt atas tu,pastu jom turun







Inilah hasil memanjat Broga... tapak kasut dah tercabut.. My Nike Futsal shoes,dah lama pun, zaman aktif futsal dulu...Goshhh rindu giler futsal..






Jumpa plak menatang ini masa nk turun,comel je, lps tgkap gambar dia lompat dlm semak



Sampai bwh je adala budak comel berlari2 nk hug mummy dia mcm bertahun xjumpa,naik n turun adala nk dkt 2 jam jgk kot..



 Iman trying to make 'peace' sign




My husband claimed that dia lg penat sbb kena dukung Iman n main lari2 kat pokok kelapa sawit dr bini dia yg panjat smpai ats tu.. finee


So that's it

Tips naik broga:

- panjatla awal so xpanas bila sampai ats
- kurangkan bercakap dgn kwn sbb akan semput bila panjat tu
- pasang la lagu yg will motivate u to keep going, jgnla dgr lagu putus cinta plak, bila dgr lagu rasa cepat je n x penat, sbb all the way senyap je selain org borak2...


much love..





 

Monday, May 20, 2013

PARCEL



So, back to my diet program, haritu tgh pilih nak alpha lipid ke nk herbalife...

Hari Jumaat lepas,my parcel finally arrived..Lama tau tggu 2 hari..hoho..





Abg poslaju ni hantar pukul 6 ptg, punyala tunggu dari pukul 10pg,dok tgk pagar je, sbb takut termiss, malas nk ambik dkt post office...



What I bought:








Alpha Lipid SDII...



Actually nak try Herbalife, but distributor mcm ssh sikit nak cari,so order dulu mana ada, Setin ni tahan about 1 week, price? RM160..


Lepas habis ni ,baru order Herbalife, beza Herbalife and Alpha lipid, Herbalife is meal replacement, and alpha lipid is meal supplement, got it?  maksudnya Herbalife kita minum benda tu for breakfast n lunch,n xblh mkn benda lain, but alpha lipid, kena minum before makan, but carbo is a big fat no no masa diet minum alpha lipid tu.....



Start diet today,sbb baru hbs period...


with my current weight:









GEMOKKKKKK....






Wednesday, May 15, 2013

HERBALIFE OR ALPHA LIPID SD2




I have a confession... I am FAT... huu, nanges.. Berat badan naik start few months ago, sebabs x exercise, makan byk dr tenaga yg diperlukan..duduk rumah tergoleks terlentangs, n the only thing that makes me happy adalah makanan.... celik mata dr tido je benda 1st pikir adalah nk makan ape heh jap lg..




Pregnancy mmg x buatkan berat badan naik sgt pun, sbb I lose weight a week after delivered Iman, berat maybe kurang dr before pregnant pun...




Gambar ni sebulan lepas beranak...Gigih pegi wedding Esma





Now sbb Iman dh x bfeed, dh berjalan n byk main sendiri,so berat badan pun naik dgn maju nya...

So now decide nk try either this




Herbalife



or this





Not that i dont want to try the natural way,less carbo,less sugar,more vege n exercise.. I did that before,n lose 5kg in a month,tu sbb nk bertunang.

Tp skrg ssh sikitla,sbb kena masak utk anak n husband,nak joging kena bwk anak, last2 bkn jog tp bwk anak main kt taman.. 

n i think the reason why I gained weight adalah sbb suamiku...hoho, dia kalau makan,nampak sedap je, n dia xmkn sgt kt tmpt keje,sbb too busy,so body dia maintain...plus laki kan need more calories.. so bila dia mkn byk n nmpk sedap je... wife dia pun join skali...


Ok so lets choose mana patut try,walaupun husband xbrapa galakkan sbb benda2 ni effect dia kt liver/hati... Sbgai org yg dh involve dgn org2 yg rosak hati n kena dialisis,dia dh warned awl2 , if loya ke pening ke apa ke,bgtau dia n suruh stop..Baiklah bos...

My target now adalah 45kg hoho,skrg ermmmmm 50sumthing kg haha..



much love...









Monday, May 13, 2013

RESTORAN BUMBU DESA KLCC





So,today it happens to be lazy day sbb mother's day,haha...Konon nak special treatment nak rest je.. 
And dlm kepala terasa nk mkn ayam bakar wong solo... pastu tibe2 jgk rasa nak jalan2
So off to Klcc sbb ada restoran bumbu desa ni kat sini..




the entrance yang i donno kenapa nak kena buat tinggi which sgt ssh utk stroller masuk,ada some parents yg tinggalkan kat luar, but Iman at that time tgh tido,pastu nk tinggal plak dia kt luar dgn stroller ke??so gigihla angkat stroller tu...

not a good start bila ada tanda please wait to be seated,but non of the staff stand at the entrance to show us our seat, staff ke hulu ke hilir, smpai kena angkat tangan panggil plak nk suruh diorg notice kitorg kt pintu tu hah...


Semua yg dia display ada dlm menu,but it's not a buffet la, dia just letak lauk kat situ,n order n diorg ambik dr situ...







Ni ape yg kitorg order,mcm biasa , xsuka try benda baru hehe, ayam bakar,ayam penyet n gado2..n air tembikai/jus semangka




Okla itu saja,x banyak pun nak cerita sbb not a really nice experience first time mkn sana.. the price is quite ok,drinks a bit pricey, dh nk dkt sama or lbih kurg harga food pulak... if u asked whether I'll go dine there next time..humpphh maybe kalau craving n time tu tgh shopping dlm klcc then ok.. kalau x wong solo is still the best la



much love...





SECOND CHEQUE FROM NUFFNANG





Alhamdulillah,I just got cek kedua dari nuffnang..Walaupun x di update for months.. tp ada gak org visit eh....









 Actually xde la byk mana pun... Not like Redmummy yg income from blogging je dah berbelas ribu.. But tgkla cmne dia keje,g event sana sini, dpt sponsored ad, sume pun mesti kerja kerasla... 



And I just continue blogging for the past few days, and surprisingly I discover this






Nampak x itu, dr readers yg 0, naik mencanak begitu sekali, ada jugerk org nk baca blog ni kan kan



And also I discover this:




Saya telah mendapat CPUV (cost per unique visit) adv, maksudnya, everytime ada reader yg masuk blog ni, i will get paid..tp x byk pun few cents per visitla..


So sape2 yg generous nk click ad nuffnang tu adalah amat dialu2kan n thank u so much if korg click...


ok sekian...much love

Tuesday, May 7, 2013

BLOGGING 3.0





Assalamualaikum wbt, pffffffffttttttt..post before ni kononnye nk continue blogging tapiiiiii.....ok sbb laptop slow gila..plus for the past 5 months I opened a booth at giant batu caves,selling baby apparels, patut cite ke x eh, nnt la pk blk, but now stop sbb sewa nk dekat raya ni sgt mencekik urat saraf.. Imagine sewa sebulan akan naik ke 11k.. xpatut betul...


Now stop for a while,n mencari idea what business should I do next... Biz sgt best ok,but kena ada ilmu


So saya promise






Promise mcm ni ok....



Sebab I just got my 2nd cheque from nuffnang,eh not really cheque la, baru dapat email from hsbc,nnt dptla cek dlm peti surat, so,marilah menjadikan blog as source of income,walaupun xseberapa but still..


ok will blog about anything later...thanks ye followers baru.. xupdate pun ada jgk org follow... much love bye

Monday, January 21, 2013

Cameron tea valley



Testing2 blog yg dh reput,camera rosak,laptop wawz pakai so blog pun x di update

2 days in a row pegi lepaks2 dkt cameron tea valley,bkn kt cameron highland but satu kt publika n another one dkt bngsar jln telawi 5

Tgh mood jln2 cari makan,xtaula nape kurang sket bab shopping pakaian , tp tng makan sedapp lajuu je kan