Saturday, August 27, 2011

IMAN TAJIMA




Introducing Iman Tajima






























































Kesiankan Iman asyikla kena buli ngan mummy dia..... Dah sape suh cute sgt bila kena balut ngan towel....ahaha....




No no no, bukan Iman Tajima okay........... He is future Imam Muda Iman....... Insyaallah hehe









Friday, August 26, 2011

IMAN NEXT DEVELOPMENT



Salam 26 Ramadhan....ecececey.... Today Iman kena inject sbb dia dh 3bulan beberapa hari.... Hoyeah2.....



No words can describe how thankful, proud, happy I am from the day he was born........



And of course, day by day he getting bigger,wiser, smarter n for sure cuter la kann ....



Dlm 2 hari ni, dia sibuk nak berpusing2... dr position terlentang nak ke meniarap........Ok mari kita saksikan, cara2 meniarap dari model yg sgt hot Iman Hadif
















Cubaan2 mengiring














Dgn sorakan aku menyorak Iman so he will be more encouraged to do it..... Siap jeling mummy lg tau........ Mummy ni bising r huhu....















Pergerakan terganggu oleh tgn kiri yg kt bawah tu.....











Masih mencuba dgn sedaya upayasnyes









Meh up close sket









Muka baby comel hampir give up..... So I help him a little bit... tolong skit je, tolak bahu dia pakai jari aku ni hah...haha.... xpela tolong sket... kang dia give up trus xmau buat.........









Hasilnya............

















One happy baby with a strong head control












Muka pelik










Mummy... are u proud of me Mummy??

Of course,for sure syg...........









Dh keletihan... Iman golek balik













Hasil golekan mantap tadi







Air liur yg merembes, seperti peluh seorang atlit









Sebab dh penat meniarap,n x bley trlentang balik, he cry.... Baby 3bln blum boley meniarap n kembali ke keadaan asal dia terlentang......














Dgn bantuan super mummy, aku pun trlentangkan dia balik...penat dh leher dia.......












Iman menangis manja sbb letih sgt ahaks..... senyum sudah terbalik















Cobaan untuk menenangkan diri.........

















Bertenang sepenuhnya dh.............





Really proud of my baby.... N bersyukur sgt bila jadi org pertama discover all his development... Bayangkan kalau kerja, mesti xdpt jd org pertama tgk certain development..... Alhamdulillah syukur rezeki masih ada n aku xperlu bekerja n dapat jaga anak pertamaku dgn sendirian berhad......



sekian




Tuesday, August 23, 2011

MULA2 ..... TP AKHIRNYA



Di hari Isnin yg biase biase je..... wawz pun sampai rumah....



Me : Bie, bie, bie....
Wawz : ape...ape ape...(ni aku tambah je)

Me : Bie pikir nak masak ape harini... Kalau bie xde idea, kita mkn luar (suka hati aku je)
Wawz : eley Iman, mummy nak mkn kt luarla tu...sambil terkebil2 Iman pndang)
haa masak ikan siakap 3 rasa

Me : Ikan xbley, sbb yg dh dikeluarkan dr fridge adelah ayam ye...
Wawz : Haa, masak ayam bistik la

Me : Ayam bistik tu hape? telur bistik taula...
Wawz : Ok google2 ...Chicken bistik bla..bla..bla... from Philippines, Wikipedia...

Me : Hadeyy... kita g Juscola mkn kt kenny rogers...
Wawz : order nandosla...

Me : Alaaa...xnk, kang smpai rumah dh sejuk r x sedap............









2jam selepas perbualan itu...............














Roasted chicken, butter rice, black pepper sauce, coleslaw, air longan and jell-o






Selepas aku google cari ayam golekla, ayam panggangla.... Last2 jumpa resepi yg cambest.... Sambil tgk resepi,sambil siapkan bahan..........




Dah siap perap2 ayam... pikir plak,xkan nak makan nasi biasa... haa cari resepi butter rice r... oo dh jumpa yg senang gilakkk....siapkan nasi plak...



Pastu cari resepi sos black pepper plak, jumpa jgk yg sng... ohohoho... siap 5min.....


Last skali wat coleslaw........









Chicken roasted in d making











The result, xpasan plak byk amik part dada, yg aku suka.... kalau wing ke n ada kulit, cantik sket, bila bakar jadi golden2 giteewwww..........











Pour some homemade black pepper sauce















Saje nk tiru cam kenny rogers skettt.... tp xde mashed potato n muffin yg sedap tuh...........




Wawz punya komen....Sedapnye bie.... Bley masak ni utk open house..... Heh tiap kali aku masak sedap sket sume dia suruh wat menu open house....



Bila aku tanya brape bintang,dia ckp 4.75 from 5..... 0.5 hilang sbb xde mashed potato kot....



Sangat happy first try trus jadi, n lg happy bila hasben puji n tambah smpai 3x.... Smpai ayam xcukup, tp aku buat2 dh xnk sbb tgk dia selera sgt makan...huhu....




Tp yg x syiokkk nye....pukul 6.30 ptg, dpt tau xley puasa...ciss sungguh...



Sekian.....


Nak resepi bgtau ye....








Friday, August 19, 2011

ALL OUT ON TUESDAY



This week my Mr Wawz mengambil cuti selama 3 hari.... Wahhh mak ape lg nyahhh, plan mcm2 la kt kepala ni........



Dlm kapla nk g Ou, dh otw, Wawz membebel watpe nk g tmpt besar2, time limitedla apela, eley padahal dia nk g Klcc nk tgk barang yg dia nk beli.... Sbb takut dizikir kt telinga ni... aku pun suh la dia turn g Klcc...... Ok fine...

















Sebelum g, pose dulu, walaupun Iman syiokk tido...





Ok dh smpai Klcc, aku jln2 try carik brg yg aku nak bli, tp hummmppphhh sgtla xbest.... Pastu wawz g kedai yg dia nk bli brg tu plak, barang tu xde stok...hah ape lg, aku ajak r balik... mood pun hilang jap












time ni riang gembira lg, tolak Iman....









Nice deco kt tgh2 Klcc tuh








Muka senyum tp hampa, sbb xdpt pape pun kt situ....




Pastu dgn muncung yg bley diikat, wawz ajakla g Ou, mula2 dh malas dh,sbb time tu nk dkt pukul 2 dh.... Pastu dh nk dekat smpai rumah aku suh dia teruskan perjalanan ke Ou... Hoyeah2... tiba2 bersemangat kembali utk shopping













Iman happy je duk dlm stroller dia, xngs ponnn... sbb tmpat ada aircond pastu berjalan je mmgla suka je budak tecik ni.............









Mula2 first 2kedai Wawz, ikot n bwk Iman skali.... Pastu last2









Gini jadinya.... Wawz duduk ngan Iman, yela stroller pun susah nk bwk masuk kedai sempit... Wawz plak mcm bosan kan masuk kedai pompuan hehehe





Handbags






Nice n besar kan






Ni nice n shomellll...



Cer teka mana satu aku beli





After 2 hours jln2,g solat, gilir2.... sbb ada Iman acemmm ni





Golek2 tukar diaper.....





Changing room yg sgt selesa n cantik ok...siap ada bilik khas utk bfeeding lg









Wawz turn to jaga Iman.....











Ok, after mengangkut 1 handbag n baju Wawz, balikla kita, sbb nk g buka puasa rumah parent Wawz.........










Iman yg sgt behave bli g jalan



















Mummy yg sgt behave bile dpt ape yg dicarik.... Tp belum cukup lg haha





But my day didn't stop here..... After berbuka n solat terawikh kt rumah In law... Wawz mengajak mama g jln Tar, n she sgt happy nk g sana.... Aku pun join skali...



Iman cmne?? hehe my father in law jaga kayyy...hehe.... Tp masa g jln tar tu hati sgt x tenang sbb tinggal Iman, yela time pegi tu dh pukul 11 mlm.... Time tido Iman, n susu n dodoi sume... Ok lesson learn ye Lela, xyh g shopping n tggal anak, sbb kompem x bli pape sbb x tenang ngehehe......













Udin my BIL yg sebaya aku n my MIL











Tudung yg dilambakkan begitu saje















2 beradik yg menjadi bouncer utk mamanya hehe......





End up sume smpai rumah pkul 2, I kissed Iman like thousand time sbb kesian n rindu... huhu....



Tp the next day kena tinggal ngan papa dia plak... sbb aku n kakakku ke jln tar plak.... N this time baru shopping sakan..... ngahaha.. sbb bapak dia jaga....









CIK PARCEL








Wooooot....dh pukul 1.30 pg gigih plak aku nak hapdet blog.... xper2 demi kwn2 ku yg nk tau prkembangan Iman n mummy dia ni,n also nuffnang yg dh bg cheque tu.. haruslah kita berusaha menambah pendapatan.........





Last week I got 2 parcels from online shopping... dua2 pun dtg time pg n Wawz kena g amik kt org yg deliver tu.... 1st parcel ok lg, 2nd parcel dia membebel, tnya apela yg aku bli ni kan....









Parcel yg kutunggu2





First barang








Selepas di assemble , korg tau ke ni hape?? ni manual b pump, dh ada yg letrik nk bli manual plok... Manual ni sng bwk g rmh mak, sbb yg electric berat sket.........









Yg 2nd parcel plakk








I loveeeeeeeeee this inner.... Bought online from Ayunar..... Gile suka la aku nk pakai mende ni hari2... sbb yg bli b4 ni byk2 satu je bley pakai, yg lain ketat...



Sgt berterima kasih kepada Cik Umi n her friend Cik Qaseh Munyati yg post about their shopping spree kt dlm blog mereka2..... Makanya aku sambarla 7 helai...



The best thing about inner ni, yg dua tone mcm aku punya kt ats ni, bley pakai either way, kejap nk hok depan, or hok blkg....... n yg paling best, hrga utk 2 tone adela sama ngan hrga 1 tone, so mestila bli 2 tone kn... mcm beli 2 inner for the price of 1 inner.....




N lg yg buatkan inner ni best, x melekat kt dahi, ala2 pakai tudung bawal... So u guys yg suka pakai inner really2 should buy this inner.... Hrga dhla murahhhhh.........



Meh nk tunjuk yg aku pakai.......... I wore inner combination black and grey...









Masa pergi pakai,belah warna kelabu.... (excuse Iman yg tgh tido time nk g jenjalan)











Masa nak balik plak, pakai belah yg warna hitam.... huuu






ok tu je sekian.........






Tuesday, August 16, 2011

MUMMY'S HANDBAG







After u r having a baby, this is how your handbag gonna look like from the inside
















Your baby's belonging akan mengatasi brg2 mummy dia.... Yg ni utk kluar dekat2 2-3 jam je..


Cuba nk g jauh2 cm ou ke, mau xnmpk dh brg mak dia ni hah..... Being me who sgt mlas nk bwk diaper bag, akan ku sumbat segala barang dlm my handbag.... Hmm maybe I should get a bigger handbag with more compartment (jeling Wawz kt sblh).... Ouh he will granted my wishla, bila last aku bli handbag... taon lps kotttttt....











Ngehehe...inila budak yg menjadi punca bag mummy dia makin berat


Iman ni comel la bila nk g mandi n lps mandi........Mak dia ni kalau xbuli Iman sehari xboley kan...


Punyala lma nak amik shot ni sbb dia rimas ada benda kt kepala dia.... tgn dh berkepak2




Yeay today Im going shopping....... Mari kikis duit suami muahahahaha (gelak jahat) Huu lamanya xmembeli pastu belah2..... Tp kann sgtla xbest shop dgn Wawz, nnt aku mintak opinion psl brg yg nak dibeli sume pun dia ckp suka hati...



Hummmppphhh... Hopefully Iman xmeragam yek



Dh Subuh ni,pkul 6.15 dh, ok boleyla bersiap2............ utk... sambung tido, nite2
















Thursday, August 11, 2011

2 JAM DI HARI RABU



Di hari Rabu nan indah, hujan sepoi2 bahasa dr pg... Wahh sungguh sejuk dan syiokk utk tido... On that day, Wawz plak cuti n aku dh plan nk g mana2... xkisahla mana2 asalkan kluar rumah, jln dpn rumah pon boley....


Since Wawz off that day, fyi dia cuti seminggu skali je, I repeat seminggu skali... so kena guna peluang yg ada utk berjimba.... xdela jimba mana pon... Mula2 Wawz cm mls sbb hujan lbt giler n Iman plak sdp tido, tp itu sume xboley menghalang si shopaholic ini ok...











Hujan yg lebat dan jalan yg basah.....












1st stop to Maroz, nk cari baju Wawz,since dia kedai kt luar n tgh hujan, aku duk dlm kete n Wawz g cari pastu bbm gambar tunjuk kaler....












Pastuuuu g mana? Jusco lg!!! ngehehe tp jauh skitla bkn JJ au2,tp JJ wgsa maju, jdla kan...
Muka bosan Iman kena ikut mak dia ni hah.... Ala mummy nk g cari Mitten n Booties Imanla...sume pun dh sendat...














Pastu2 g plak bazar Tmn Melawati....fuhhh sgt manyak kedai n makanan yg menarik ye kt sini









ini yg mcm skewed tu...ada ayam,daging n kambing tp nape aku xbeli eyh... nmpk sedap je

















ni plak org beratur sgt pnjg semata2 nk beli popia bsh...sdp sgt ke?? kt satu kedai ni je cmni



Yg g membeli belah ni aku sorg je... Wawz jaga Iman kt dm kete... Dh ada anak cm ginila.. xley mcm masa berdua dulu dh.....Kena pentingkan kesihatan dan keselesaan anak ye tuan2 dan puan2






pasar ramadhan yg basah..........



Jln kejap je, aku beli kuih seri muka, taufu fa n kambing bakar utk Wawz,aku xmkn ponnn






Ok there goes my 2hours, nk berjalan sgt kan, g pun area dekat2 je







Iman yg very the happy walaupun kena ddk dlm kete je









Terimala senyuman senget dr Iman



Dh smpai rumah aku solat dan berkejar ke dapur nk masak.... Saje xnk beli kt bazar, masakan sendiri bg kt hasben lg berkat kannnn...hehe, xdela aku xsuka sgt beli nasi2 kt bazar... Boley masak sendiri so kita masakla kan.........










Ni je aku masak, nasi tomata, ayam masak merah n sayur oyster sauce








Full menu,tambahan kambing bakar n donut big apple...



sekian