Saturday, April 30, 2011

35 weeks check up

Pejam celik, pejam celik dh 35minggu aku preknenkan WMIH ni.... huuu time flies mcm fewawi la...



So today is my appointment day,which aku tunggu sesangat.. Dh sebulan since last check up, mestila excited sbb nk tgk how's my baby doing.....




Sbb my doc time slot dia 2-5pm, only on Friday, so mestila g lps solat Jumaat kn... so tggu Wawz solat Jumaat, then kita bertolaks to HUKM...





Ok mcm biasa camwhoring masa perjalanan.........

















Chubby2






Tembam2.... what i wear? Selendang purple, baju wawz, yup aku pkai baju wawz long sleeve,ahahaha bkn org tau...xyhla nk bgtau sume org kn...kt blog je huhu.... eyeliner secalit,siap 5min je, sbb time tu dh nk hbs smayang Jumaat tp xg mandi lg...huhihu






Smpai nk dekat pukul 3, n my turn adelah yg ke 12, and time tu baru org ke 3, isk3.... so g lunch kt kafe,mkn2...minum2.... naik atas balik...pukul5 baru dipanggil masuk...



Sape kata private x ramai... n xtunggu lama... Wawz siap trlelap2 lg...Pastu bila dipanggil, masuk2 je, doc siap mintak maaf tunggu lama...she's sgt sweet la...hlg penat tggu 2jam... Sgt2 recommend her la




Ok, dh masuk dlm, cek2 sume... doc show my baby's face... pipi tembam sunggoh, dagu agak tajam, nmpk lips n hidung...uuuu tomey..xsabar nk tium2.... kepala dh kt bwh, so tggu nk engaged je (masuk laluan).... n my baby punya berat 2.6++ kg...huhu...



Pastu komen my berat naik 8kg je, suppose dh naik 11-13 kg...Berat naik x optimum, tp baby sehat walapiat...so no prob la....



Ok dh hbs, now time to payla plak





Nak byr pun lama, sbb ramai b4 tu









Ni byr utk yg masuk wad kot, yg baju kuning tu, mak dia.. so nmpkla beribu2 kluar dr wallet tu... Eyh napela xsuka pakai debit or credit kad kan? Bahaya je bwk duit manyak2








Aku yg dh penat...











Nak balik,singgah tmpt favourite time pregnant, toilet... Tgkp gmbar jap kt luar toilet, ngehehhe.... seee aku pakai baju Wawz,tp xtau pun kan... bkn ada tulis besar2 NI BAJU LAKI AKU....





ok ada homework skit





Kira pergerakan baby dlm 12jam kena at least 10 kali... Ada paham???



Ok tu saje, pasni jumpa lg 2minggu, time tu dh 37 minggu n baby dh matured, nk beranak time tu pun dh ok sgtla .... hihi...




Fuhhh2... tatotttt....




Friday, April 29, 2011

ANNIVERSARY???

Happy 10 years COUPLENASARY to me n Wawz!!!!!!!!!!!!



Hoyeah2... It's been 10 years since I 'agreed' to become ur gf... Dgn muka selenga n xikhlasnya time tu...muahahaha.....



Tapi kan kan kan.... Aku sbnrnya lupe!!!!!!! Aiyak...blame the pregnancy hormone or something to do with pregnancy.... Yeah u heard me right, pregnancy does make u forgetful, as much as I hate to admit it, I actually forgot the date that we claimed ourselves as a pair/couple/thing.....



Actually Wawz yg ingatkan aku, balik2 je dia tanya nk g downtown ke? Sbb aku mgadu skt kaki, Downtown is my fav place nk g urut sbb dia bukak smpai pg...Mula2 pelik gak dia tnya, sbb dia cukupla xsuka ble aku ajak g sana, sbb ssh parking n xtau nk cari apa.....




And mlm ni tgk cite Thor,which was superb la, best tau cite tu.... Td Wawz blk I'm a lil bit grumpy sbb skt pinggang sume... So mcm jd bini yg teruk je, husband blk riang gumbira, aku plak wat muka nk kena sepak laju2... Dhla nyanyuk,nk grumpy2 plak uhuhu



On the way nk g wangsa walk, dia wish Happy anniversary pukul 11mlm nnt... Aku pun Harkkkk!!!! Ternganga n terkedu.... How can I forgot? Seriously?? Sbb slalu aku yg bising dia xingatla, xromantikla...



Tp lg kan, aku bkn xingat tau.. Pg td aku tgk fon 28/4 tarikh hari ni... Punyala berkerut2 dahi aku nk ingat ada apa eyh 28 ni... Birthday sape? Ada appointment ke... Now I get the answer... Aiyoyoyo....



Dh hbs tgk wyg ingat nk g downtown tp xjd, sbb hujan lebats...



Ok tu je nak cite, wlaupun xpenting utk korg,tp saje je nk cite gak, dh nama personal blog, ala2 diari la konon, tp satu dunia boleyh baca..haha ko ado??




end

Wednesday, April 27, 2011

ALHAMDULILLAH............

Bagi pekerja2 awam, mestila hujung bulan dlm 25hb korang jd happy semacam je kan.... Time ni mestila cm dh pikir nak beli mcm2...



Sbbnye gaji sudeyla masuk.........Pastu Jusco, Carefour sume kompem ramai org... Beratur punyela pjg nk bayar... Restoran2 plak full, pack mcm ape je kannn.........




Aku plak, yg xbekerja nih, jd secretary utk lakila...25hb je ada tugas khas g cimbclick nak check gaji dh masuk blom...muahaha....



Tp bkn tu je keje aku, dh masuk je gaji, bersusunla bil aku cari nk byr.... Online je, 10min siap...




So 25hb ni pun, menge check la aku akan gaji Wawz...(ayat kel sket)... Pastu mcm keajaiban plak berlaku ble tgk total gaji....Pelik plak aku, gaji Wawz dh naik ke? Xpun Najib bg bonus senyap2 xkuar paper ke? hehe... Mcm2la aku pikir time tu




Pastu aku msg Wawz tnya dia...Dia ckp xtau.. Pastu berkali2 jgkla aku cek,kot2 bank salah masukkan gaji, pastu dia deduct balik ke.........Tp amount still sama....




Tp aku cite ni, gaji masuk tu pun xdela sampai bertambah beribu2 lemon, bertambah skit je dr biasa... Jgn ingat aku dh jd ribuan or jutawan....... Seciput je pun hehe, but Alhamdulillah sgt



Pastu aku cek online penyata gaji Wawz, skrg penyata gaji gov kena cek online ye.... Rupanya ada dapat bayaran dr tunggakan elaun... Kitorg pun xtau elaun apa, dia just tulis Tunggakan elaun lain2...



Ya Allah, time tu rasa mcm terharu biru sesangat je, di saat aku n Wawz perlukan rezeki lebih sbb Insyaallah dlm hjung bln 5 ni aku akan bersalin, Allah berikan rezeki kpd kami.....



Mmg bergenangla air mata, sbb past few months ni kan duit agak limited utk ditabur, sbb beli kelengkapan baby, bayar subscription fees aku lg, road tax la, mkanan kucing yg sebulan ntah brape ratus hbs, sbb nk yg bgs mahalla byr kn...



Makanan kucing tu yg mahal sbb wet food, si Miley xsuka sgt dry food... N yg penting aku xnk beli yg murah, xbgs utk diorg... Pastu Miley makan plak 5-6 kali, sbb dia menyusu kan? so mestila cpt lapar... Tp yg peliknya duit ade je nk beli makanan diorg, xde pun tersesak ke apa... Rezeki Allah utk makhluknya kan..Bkk purse je ade, cek poket pun ado...




Bknla xde saving kt tmpt selain bank kan, tp kalau bley xmaula usik yg tu... It's for emergency.. Dh trdesak gilos baru guna...





Slalu akula yg beli wet food tu, kesianla dia tergesel2 nak makan, bkn xde makanan, ada je dry food dlm bowl tu, bkn Friskies pon, tp Royal Canin, still xnk, nk wat cmne...... Dhla dia ni kurus keding, bg susu kt anak,lgla jd keding.....




Kitorg xde merungut pun, tp penat g petshop je, ulang alik beli bertin2 makanan kucing yg bsh tu... Pastu kucing kat luar pun ada 4ekor aku ada bg mkn, walaupun jiran sebelah ada bg makanan, tp sbb mcm jarang je dia bg, so aku beli makanan utk diorg jgk, tp yg biase2 jela.... Kesian tau kurus anak kucing tu... Dtg manja2 nk mkn, dh bg kalau diorg mkn xhbs, adala kucing lain dtg tumpang mkn.... For me xpela, berkongsi rezeki Allah bg dgn diorg yg xmampu nak cari makan sendiri....




Ok dh byk plak melalut, lepas aku cek gaji tu, rutin harian aku cekla twitter punya timeline, baca tweet org lain... Terbacala aku tweet dr Ayat Quran yg aku follow ni :



»
Ayat Quran
Dan janganlah kamu membunuh anak-anakmu karena takut kemiskinan. Kamilah yang akan memberi rezki kepada mereka dan juga kepadamu (17:31)



Walaupun bab bunuh2 tu mmg xde kaitan, tp hati trus terusik bila baca ni, dgn kata mudah, Allah beri rezeki lebih pd kami utk anak yg bakal lahir n maybe utk anak2 kucing yg comey2 kt blkg tu......



Blum lahir lg, tp rezeki dh diberi...Alhamdulillah lg....



Skrg kena planla bln ni punya spending, Jumaat ni kena check up, kenala beberapa ratus utk consultation,scan or ubat... Selama ni free je kan wat kt makcik huhu....



Duit tu kena simpan, lepas bersalin nk beli pampersla, pastu aku nk sambung klas balik, dgn duit kelas n paper lg... Aaaa pening balik...


Apa2 pun, to ibu2 di luar sana, if u r getting pregnant, expected or unexpected, jgn pikir pasal xcukup duit or apa2 yg berkaitan dgn rezeki berkurang, Allah maha mengetahui dan mendengar, sesungguhnya Allah akan membantu hambanya yg lemah itu.....




Thanks pada sape2 yg baca entry ni sampai berkerut2 kening tuh nak concentrate hehe....

Padamu Ya Allah, aku bersyukur tidak terhingga... Peringatan utk diri sendiri, jangan kufur dengan nikmat dan rahmat yg diberi....



Renung-renungkan, dan...(sambungla sendirik >_< )




Tuesday, April 26, 2011

MY FAVOUR FAVOURITE

Malasnye laaa nak update blog nih.... Rasa mcm nk tutup dh je ini blog, muahahaha........ Tgk blog2 yg aku follow pun makin lama makin jarang je hapdet, so aku pun terikut menjadik malas..




Lgpun xde entry menarik pun nak di citer kan... Tp memandangkan nnt dh beranak,mestila nak letak n citer psl anak kt blog ni, so kugagahi jugak mengupdate...



Entry wajib tiap2 minggu, mestila bout my anak2 bulus.........


N this time nak cite pasal my favourite anak bulus..... Semua pun aku sayang sbnrnye, tp yg ni spesel sket........














Sbb dia gemuk!!!!!!!! Kuat sgt menyusu kot.....


Kakak aku pun tgk kucing ni, dia suka si gemok ni, sbb muka dia mcm anak kucing dlm iklan....












Pose gedik skit.... It's a she yer....


Nama xde pun lg, aku panggil momok, konon nama manja utk gemuk... Tp cm pelik je kan, kang ada plak 'momok' dtg sbb ingat pggil dia..........













Tomei kan2, wat muka busyuk sket....











Playing alone...........



Selain suka dia sbb dia gemuk, dia ni jgk suka la kejar kaki kita, bknla kejar pun sbnrnye, tp nk ikut je kot, sbb nmpk bnda brgerak...... Wawz slalu jln cpt2 bg dia kejar, terkedek2 la bontot dia nk ikut, jln pun senget benget,ada hati nk lari laju2............









Hoh yg ni la gmbar agak mcm dlm iklan.... Ye dok?








Adakah aku memilih kasih? atau pun memilih bulu?? hee xdela, sume pun aku syg... Layan sama rata je... Tp sbb dia ni outstanding sket, so jadikla favourite sket........




Yg lain comey2 je jgk











Ni hah, xcomey ke?? Keje nk memanjat aku je bila duk bersila dpn dia..........


Wat muka innocent tau......






Last but definitely not the least...............









The Quadruplet.....










Sume tomey n look alike je..........


Si gemok nyorok plak





Setakat ni xtau lg bley kasi org ke x, sbbnye appa kucing2 ni, iaitu Wawz dh over syg plak kt diorg......... Ayat dia slalu " cmne nk bg kt org ni,sume pun comey" uhuhu



But pape pun kena tunggu putus susu dulu.......







Friday, April 22, 2011

TETTTT

Di atas sifat saya yg kemalu-maluan hehe.... post sebelum ni yg brtajuk letter to romeo telah di delete....huhu



Sape yg dh baca tu rezeki korgla...


To Faten thanks bgtau surat tu bley nmpk jelas klau click,muahaha.......

Thursday, April 21, 2011

WELCOMING DANIAL AMSYAR

20 April 2011, Lahirla seorang baby yg kiut miut, yg diberi nama Daniel Amsyar... Xtaula betul ke x ejaan ni, n xtau nama penuh....Baby boy to Taufik n Asiah










Daniel yg baru beberapa jam menjenguk dunia




Before ni penah cite pasal mommy dia, Asiah, wife Taufik (wawz's best friend) yg ada prob Placenta Previa, kena warded 2 weeks jugakla.....



And 20 April tarikh the best utk wat ceaser, mcm best je dh tau anak akan luar bila kan..hehe









Mommy, Daddy n Danial



Maknya tgh keletihan, n ubat bius pun dh start nk habis.... Beshnye.... Aku xbwkla gift hari ni, sbb wawz ckp nnt susah diorg nk bwk brg balik... Nnt la melawat kt rumah diorg plak bwk gift




Pastu nk bli buah or bunga pun xsempat sbb pkul 6.20 wawz baru smpai rumah.... Nk g plak HKL, takut jem... Boleh wawz ingat waktu melawat start pukul 7?? Tskkk, doc apekah ituuuu











Up close ckit, baru lahir few hours kan, xtau lg ikut muka sape... Tp mcm more to Taufik je, mata sepet ckit... Lips n hidung mcm ikut Asiah...hehe memandai je aku kan




Tu tgn sape yg gabak cabut topi Daniel tuh... Mestila Wawz, dia wat check up neonatal kt baby tuh.... habis naked dia buat, baby tu dh poo poo sket.... So ok everything normal...



Aku tgk je kt sebelah wawz, ntahla,dr dulu takut nk pegang newborn baby nih....sbb lembut lg.. Pastu mcm fobia sket bila baby start ngs hehe.... Baby org kan, kalau baby sendiri nnt mestila wat ape je yg aku nak kan hihi..........








Wawz yg obses kt Daniel tu, yela skrg kn dia keje NICU.... Duk mengulit baby je.... Ckp pun dh mcm budak je ngan Daniel tu...Wat suara ngade...Ahaks.... Sabar ye Appa... Lg 3/4/5 weeks je lg hehe.... Aku pun xsabar dh sbenarnye... Kalau boley, cukup term 37++ baby nk lahir,lahirla eyh...hihi














Ni wad 1st class kt HKL, tp 4 bedded... ada kwn best sket, dr duk bilik sorg, sunyi je, beza 1st class ngn yg lain sbb ada aircond n toilet dlm bilik kot




Visit dlm 30min, sbb smpai pun pukul 7 dh....






Bila nk blk jumpa plak Aunty Salmah kt luar... Dia sister / ketua jururawat kt sini... Dia ni mak kpd kwn wawz n Taufik... hhoho pjg lebar aku explainnyer.............





Ok dh la kot,ala rugi plak xcuit2 pipi ke, xpela ajak Wawz g rmh diorg ke bila2... Hadiah pun xkasi lg kan




Next week my 35th weeks check up...cepatnyes mases berlalus...




But xsabar nk jumpa my lil WMIH >_<





Wednesday, April 20, 2011

WANNA LOOK LIKE YUNA ?

Ibu2, kakek2, cewek2 yg bertudung, or yg on off tudung tuh..... Kotla ada yg nak ikut style Yuna yg pemes memes tuh, she dh ada blogshop yer.......









lgsab.jpg


Pic from her twitpic






Utk nk nengok2, u can do so by visit her website IAMJETFUEL .... tp banyak yg dh sold out je.... Not restockable balik plak tuh............Ok jemput ye tgk...




p/s: teringat kenal Yuna time tournament bowling dulu, me wakil fac account, Yuna plak wakil Law... Sgt baik walaupun baru kenal.......Time tu tudung bawal jer, but still mcm melekat je kt muka, mmg style dia dr dulu kot.... Who knew she can be famous amos kan2......






SHE LIKES TO MOVE IT, MOVE IT

Miley si mummy kurus itu tibes2 nak pindahkan lg anak dia............



After 3 weeks dia letak anak dia kt tmpt merempat bwh sinki tu.... Ada sehari tu dia bwk sekor anak dia g ruang tamu, rasa mcm dh bley agak sbb dia mcm ala2 survey tmpt tu b4 bwk....



PINDAH 1ST



Lepak kt new n clean place.......... Miley bwk sekor je, yg lain kitorg angkut, sian tgk bdk2 kecik tu kena ggt leher nnt, dhla Miley tu kurus, xlarat nk angkat













Letak basket tu, tp harammm nak duk situ








Ye, this one aku yg hangkut sume dlm basket tu.......




end up





Tetap ko nak duk luar........ Tinggal la sekor yg tgh mimpi ape ntah tu





PINDAH 2ND TIME



Sedang aku syiok2 kemas blkg, angkut treadmill, angkut mesin basuh...Yes I did it alone without Wawz, dia keje kan.... At 8 months preggy... huhu.... Tibes2 Miley dtg nak survey lg tmpt....



Ish2,kaya btol kucing aku nih, asek nak survey rumah.....




Aku kemas blkg mmg utk diorg ddk, sng nnt sume duk blkg je ble aku dh branak.........Kuar ikut turn ....



Pastu Miley dh bwk sekor anak dia... I'm happy!! Sbb xyah nk pindahkan, dia sendiri dh tau tu tmpt dia n anak2......Mcm biasa dia bwk satu je, Yg lain aku tlg










Our new house - 1

Clean n cozy












Our new house - 2


Clean, dark and cozy







Guna flash sket kasi terang... Sume tgh berhimpit2.....









It's play time outside our new houses....weeeee



Rumah sblah2 je, nak pindah2 sng sket kan....











Wuuu,wuuu ngs.... Nak syusyu











Yay mummy dtg nk bg susu....




They live happily ever after... Xsia2 pinggang, tlg blkg aku skt nk kemas utk diorg.... Barula best tgk diorg ddk tmpt bersih n selesa skit.....



Now diorg dh pandai shi shi sendiri, comel je sekor tu peluk dinding ble nak kencing..... Next week diorg dh bley start makan semi-solid food... In fact I already gave them td... Tp 2 ekor je pandai mkn, lg 2, still nak susu kot...




end





Tuesday, April 19, 2011

ALHAMDULILLAH

Syukur Alhamdulillah dgn izin-Nya........ Last week, hari Jumaat nan mulia, aku dh selamat khatam Al-Quran.......




Start awal pregnancy dulu dh niat nk khatam Quran b4 bersalin.........





Walaupun patut boley hbs awl lg hehe, tp berjaya jgk hbskan kitab suci Allah ni...........









Insyaallah, sambung lg pasni..........




Dh xlama lg, another 40++ days je lg.... huhu....Harap semua selamat.... InsyaAllah

Monday, April 18, 2011

MAIN NURSE2...

Okay kawan2..... Hari yg indah lg mulia ini, aku akan menjadi seorang jururawat kepada 4 pesakit......



2 kronik n 2 xkronik pun........



Mari berkenalan dgn pesakit2 itu....











Si kurus









Si budak baik n gemok







Si budak comot







Si budak gemok, comot n bubbly.....




No harm ye masa angkat diorg cmtu, xde kepala terpeleot or sewaktu dgnnya..... Sape2 yg ada kucing mesti tau cmne nk pgg cmni kan???



Sbb kalau pgg biasa diorg akan bising..... Angkat cmni trus lentok sbb it's naturally jd bila mak diorg gigit kt situ n pindahkan ke mana2.............


U knew u hold them right kalau kaki bawah diorg ternaik pastu diorg akan gulung ekor.........









For my tools plak





Tisu, cotton buds, air bersih and krim anti- fungus













Okay beratur2..... Sape nk kena rawat dulu




Rawatan utk diorg ni sbb ada yg kena fungus kot.... Ye la dh duduk bwh sinki kan... Dh minum susu mulut xreti nak lap.... so adala sket2.........











Sabar2 ye budak2






Yg kronik ada 2



One of them





Ni kena kt bwh dagu, dh start jd hitam2 dh, bulu pun dh tercabut skit.....


Atas ni before....







After





Clean, clean, clean......


What an effective treatment they get kan2... huhu










Si gemok berfungus kt hidung, ntah ape dia sondol pun xtaula.....











After...........Dh clean n tomey idung dia, berkilat lg tau.........





Mula2 takut jugak nk letak krim tu, sbb diorg kecik lg, pastu kang diorg jilat plak xpasal2 kojols plak sume..........



But it turn out to be A okay..... So pasni bley letak lg............








Who is this???????????????









Yummmy, Yumm yumm...









It's a Percy.... Apa dia makan?? Yogurt aku...... Budak ni sebok tau, kalau kita nk makan yogurt dia tau je........ Pastu kejar2 kita nk mintak skit.........




He loves yogurt.... Fat free lg... Tp gemok jugak............ N Miley plak suka chocolate, pastu aku baca kucing xley mkn coklat sbb it can kill them uhuhu... Nasib xbg byk... Miley loves KitKat....



Tp Percy punye choice bagus kan..... Good for his digestion.....



Ok, sekian laporan jururawat hari ni.... Nak g rawat diorg lg, tp sume tgh menyusu.....



End



Thursday, April 14, 2011

SANTEKNYERRRRR................

Wah3...... skrg sy sudah pandai berblogwalking kt blog2 yg jual2 handbag nih..... Slalu tgk2 je, manela tau dh keje nnt bley jd referral nk bli bag mane kan..........



Tp tgk sajerla....... Tp tibes2, tgk kt blog tu td....wah!!!!!!!!! santeknyer handbag ni...fuh2 mengucap








Ye saya pink lover........ The design sgt simple, Colour pun sweet muweet gitu.......


Tssskkk, sentap saje aku tgk, memandangkan skrg xpatut bli pape yg mengarut sbb nnt nk beranak n dh beranak nk pakai duit manyak..........So duk diam2 je ok...


Tula ngade2 nk branak kt private yg sah2 RM5000 melayang..... Laki ko tu cover sepital govt je, walaupun 1st class free still ko xnk kn branak kt krajaan.....muahaha........

So tgk je k....... Xyah nk meleleh2 air liur tu........




Other colours yg merobek hati jgk...............








KHAKI/MAHOGANY - 1
FIELDSTONE - 1
BLACK - 1



Bag "jurulatih" ni wat aku sentap je kann... Eyh tp menyesal time brg hantaran tu x reti bli brg online lg.... Sbb harga bag ni sama ngan bag DKNY aku yg cenonet itu........Dhla bag tu x pakai pun sbb kecik.... Mmg sekadar perhiasan hntaran sajerlaaa




Hummmppphhh.... kalau aku simpan duit yg Wawz bg n xblanje mende2 mengarut agak2nya bley aku bli.... Tapiiii.... huhu, xpela....


Bkn nk bwk ke mana pun kan..duk umah je... Tp bley la wat suggestion untuk birthday present ke.....Ahaks.......