Sunday, October 30, 2011

PABILA DARURAT








So sorry Iman , disebabkan keadaan yang darurat maka mummy terpaksa mengambil langkah yang agak brutal ini.................












 Ehehehe, sorry sayang...
Alkisahnya, kitorg g rumah in law, ingat nak balik petang, but have to stay sbb nak wat tahlil 1 famuly.... so mummy xbawak baju extra, makanya, pinjam baju aunty dia yg umur 10 taun itu, ni je baju paling kecik yg available...........





It is a t-shirt pompuan utk bdk 7-8 tahun, bila iman pakai dah jadi dress plak... sowwyyyy...  haha
Next time it won't happen again okeh....











 Gelak sokmo...........





Tapi......










 
 
 
I'm still a boy ye, mana bley sopan2 nih... hbs terangkat semua...

Friday, October 28, 2011

57th BIRTHDAY



 On 26th October, kami 1 family celebrate my ayah punya birthday yg ke 57......... Dkt jom periuk or apa ntah nama lain dia........ Sbb dh xtau nk g makan2 kt mana so we tried this restaurant.... we chose to eat steamboat..........



Walaupun sehari sebelumnya mata mmg mmbengkak akibat kehilangan kucing kesayangan, but life must go on..................








 My family.... Ye kitorg ada 3 beradik je.....Sikit kan hehe














 My familia with the only menantu















 Ini big boss lepak minum teh.... haha... Org nk makan dia pun nak jugak.....














Iman berminat dgn food yg ada... he's 5 months now, and he already started his solid food, and dia menerimanya dgn mulut terbuka, asal nmpk sudu nak nganga je.......... letak gajah dpn mulut pun dok nganga ingat makanan.................







 Cake of the day








 Bought the small one,sbb xyah nak bwk balik... nnt dh cair.........
Cannot tulis ucapan laaaa

This cake dlm dia is choc chip ice cream, ni je yg ok, lain sume coffee, I dont like coffee







 
 Iman teruja...........ke mummy dia? ahahaha







 
 
 


Atok, tokwan and the only cucu Iman hadif yg sibuk dgr org cakap.......





Selamat Hari Lahir yg ke 57 ayah, tahun depan dah nak pencen and guess what? he wanted to bring Iman to Seremban (rmh family lpas ayah pencen)...... Sbbnya nak bawak Iman teman atok g surau skali... ngehehehe..... Mmg idok lerr Iman ikutnya.... berguling2 mummy rindu Iman nanti
















Wednesday, October 26, 2011

25 OCTOBER- A DEVASTATING DAY





Hari ni 25 Oktober, it is suppose to be a very happy day, sbb it is my father birthday yg ke 57.... Happy birthday ayah!!!!!!!!!!!!




But kita hanya merancang tapi tuhan yg menentukan........ Sepatutnya ada mkn2 mlm ni tp semua tergendala di atas sbb yg xdapat dielakkan............. Melibatkan kematian seseorang




Lps tu selain kematian seseorang, at my home plak, a heartbreaking moment telah terjadi.......... Our beloved pet, Tommy dh dipanggil rohnya, dah menemui ajal pukul 8 lebih tadi..........





Mmg dah perasan dia mcm ada weight loss... Hari tu hantar mandulkan, timbang berat dh turun.... tp doc xckap ape2 prob.... Dia mcm xde selera..... Mkn sikit2 pastu lari



We have tried everything.... beli makanan basah mcm2, suap ke mulut, ikut dia pergi mana2 dgn bekas makan dia so dia boleh habiskan makanan tu..... Beli susu, mcm2la dh buat....




And baru je tadi bincang nak bawa dia pergi vet, sbb walaupun dia makan, dia still kurus je... Nak bwk khamis ni, sbb esok cuti....... Td bila wawz angkat dia bawa pergi dapur nak ajak mkn lg, dia meronta2 nak turun.... Bila turun, ada kencing kluar... dia mcm kucing tercekik, terlompat2, akhirnya putus roh dari jasadnya..........



Mcm mana reaksi kami?? U really can't imagine it..... Mula2 tahan ngs, just tenangkan dlm hati, ckp maybe dh ajal, ketentuan Allah, tapi bila I said it outloud... Tommy dh xde,dia dh mati, Xdapat tahan lg air mata..... mengalir air mata tanpa henti....





My husband plak, since Tommy ni kucing kesayangan dia, meraung kat tepi Tommy, panggil2 nama Tommy dalam 20 kali.... dipegang, digerakkan tubuh kucing tu.... Berharap dia just sakit and bukan mati... nak bawa ke emergency vet, tp bila tgk, mmg dia dh xde... mulut terbuka....




We brought all the cats, to meet Tommy, and lagi teruk aku nangis, bila tgk Miley mak dia, bau2 n duduk je sebelah anak dia yg dah letak dlm pet carrier.......... kaku x bergerak..............





Dgn mata membengkak, aku kluar, nak beli cangkul, so boleh tanam Tommy mlm ni jgk... Alahamdulillah ada kedai bukak, n Tommy dh selamat di tanam..........




Ya Allah, spanjang aku type post ni air mata laju je turun.... Rasa menyesal sgt xbwk g cek lg,wlaupun baru je g vet hari tu......... Kalau nmpk dia sakit terbaring je xpe, ni berjalan mcm biasa, ikut kitorg.. bg mkn minum.... manja2.... Suddenly angkat nk g mkn, he died................. I'm so so so sorry Tommy....  Semoga Tommy tenang di alam barzakh... Walaupun kubur xsempurna, tanam depan rumah je...........  mummy miss u and love u, I dont know when I can stop from crying......Kenapa Tommy pergi cepat sgt Tommy..... Why can't u wait for me to send u to the vet?? Ya Allah sedihnya...................














I really really do love u, I'll do anything to get u back










Friday, October 14, 2011

TAMAN TASIK DATO' KERAMAT









Semalam kami satu family pergi ke Taman Tasik Dato' Keramat untuk beriadah.... wehuuu, sbb my Wawz cuti for 1 month sebelum start kerja kat PPUKM.....
Planning asal memula nak g Tasik Titiwangsa, but something came up so mcm dh lambat, dgn jalan jam kat Tun razak nanti.... Maka ke dato' Keramat la kami...





Mula2 agak under estimate kat Tasik ni... ingat cm biase je, sbb nmpk kecik je dr luar... selalu lalu je, sbb mmg dkt dgn rumah about 5min je sampai....





Me yg gumuks ni nak jogging sbb rasa diri ini dah sgt xkurus je hehe.....







 



Adalah dengan ini putera lilin mahu ke tasik, tp panas maka haruslah ditutup dgn kain.....
Tinjau sikit........
















Alaaa sengih tunjuk gusi ye mucuk






 papa menolak Iman dgn gagahnya menaik bukit....












Iyah iyah tolak lagi...



 Iman steady je... Sengih lagi tu, nnt dah besar kita lari sama2 eh... kasi kurus sket.. tu Iman nampak babat malula ............
















Ada gelanggang futsal.... Wuuu sgt rindu nk tendang bola masuk gol... Anybody want additional player??? huhu... Rasa nak msuk je court g rembat bola...  xpasal2 kena rembat ngan bebudak tu plak..















Iman dah besar bley main kat sini.....












 Got extra padang yg luas.. tu adik2 kecik main bola, comel je tgk










 Outdoor gym pun ada






















 Sgt tenang,walaupun jalan sebelah tasik ni agak jem........















G jogging pakai cardigan, ntah pape ntah mummy Iman ni............
Lepas jogging dlm 4 round, xde jog sgt sbb takut seliuh, dh setahun kot x jogging, it's time to go home









  

Dukung Iman skit,bg tengok scenery.... slalu asyik g mall yg ber aircond je








































 Sian Iman kena alih2 dari cahaya matahari...huhu









He refused to sit properly dlm stroller bila letak balik, diangkat2la kepala tu, siap sendal pakai tangan... clever boyla Iman ...........
Habis dh visit ke Tasik, best jugak and kwasan dia luas sebenarnya.....will go here lagi nanti... jogging2, mari hapuskan segala lemak degil ini........ 




p/s: sgt jeles kepada Sazzy falak yg dh kembali kurus, selim melim mcm b4 ada baby........








Sunday, October 9, 2011

MY BIRTHDAY PRESSIE IS FINALLY HERE!!




 After 4 months of waiting...... Kucing aku dah siap bertanduk n dh potong lekat kat dinding akhirnya dapat jugak hadiah yg ditunggu-tunggu




Walaupun the present is not under my name, tp it's minela since hadiah birthday aku...hehe






The waiting is finally over on friday 7 Oct 2011........

















 Alhamdulillah, got my birthday pressie from hubby , walaupun gile lama nak tunggu........ No bukan dua2 tu aku punya, mine is on the right, d purple one walaupun nampak mcm hitam je........






Alkisahnye, mmg nk beli kete pun utk kegunaan aku n Iman bila Wawz xde... nk g kelas ke or nak g mane2 emergency bila Wawz xde.... if aku nk g kelas for sure kena anta Iman rumah mak aku.... Walaupun mak bley je ambik, tp lg senang la berkereta...........







Order on my birthday 18 June, time tu yg baru launching is Myvi Lagi Best, punyala excited tgk iklan dia, yela org baru nk merasa ada kete sendiri, hari2 happy tgk iklan yg "Lagi Best wo o o ' hah tau kan iklan tu?? Tp tunggu punya tunggu ape pun xde, Sales Assistant tu ckp purple wil be out lepas raya.. ok fine







Lepas raya plak, still no news bout the purple one, kaler lain ada tp yg ezi kot... aku nk elegance sbb ada gps, ngade2 sket demand nk gps bagai..... sebagai suami yg awesome ikutkan jela permintaan wife yg gedik ini..........








But dh hbs raya pun still xde berita.... Sampaila launching myvi 1.5 lagi power lagi best, and harga plak lg murah dr elegance.......... I really want to meet the person who set the price which is clearly didn't do his job well.... Ada ke engine 1.5 lg murah dr 1.3.......... Pelik sunggoh... dhla yg murah lg cantik plak tu, beza plak dalam 1k..... isk2.........Org yg dh dapat kete enjin 1.3 sure bengang especially d guys

















 The back yg sgt comel.......... Can I call this car Efron?? Since Wawz namakan kete dia dgn nama dr cite korea.. Aku plak minat Zac Efron since cite Charlie st Cloud tu...............








The SA promise nk bg kete ni last wednesday, tp khamis xdpt jgk, n dia janji dpt jumaat sblum solat jumaat, tp dia call plak ckp nk bg pukul 5ptg... Wawz mmg dh mengamukla, ckp berbelit2... Dhla tggu 4 bulan kan........ Pstu bila dh ambik kete baru perasan dia xbg memory card for activate d Gps... Nasib baik dia mintak maaf byk kali.. huhu tp kesian jugak, sbb dia prempuan........




















 The improvement yg perodua buat, quite impressive, hopefully xdela jd mcm typical local car yg cepat rosak kan?????? The multimedia touch screen thingy ada Gps, bley play DVD, tp bila handbrake ditarik saje.. tgh drive xley play tau.......



















Alhamdulillah, syukur ke atas rezeki dan nikmat Allah yg x terhingga yg dikurniakan kepada aku..... Loving family, loving husband, beautiful angle baby Iman Hadif, rezeki yg x pernah putus, dikurniakan kesihatan n mcm2 lgla.........





Last 5 years I never thought of having a car without even working., dulu pikir nk kerja apa, n what will my first car be........ but now rupanya xpayah kerja dpt mcm2, xpyh kerja can own a car..... Feels like I'm d luckiest hamba Allah ever je..... walaupun usaha aku rasa mcm x setimpal je dgn apa yg aku dpt, hanya berdoa selepas solat, rezeki pun dtg....... Rsa mcm sikit sgt je effort yg aku buat..... So mari lipat gndakan usaha dgn buat perkara sunat plak ye...........






Terima kasih yg x terhingga kepada my husband Mr Wan Asyraf b Wan Zaidi kerana menghadiahkan saya sejibik kereta tanpa saya perlu mengeluarkan sesen pun sbb saya xde income huhu......... Walaupun sy garang mcm singa, n not a perfect wife, thanks for everything....... He always put me n my son first barula pikir psl brg dia....... ~teary eyes








Dgn segala nikmat yg diberi, kumohon supaya tiada musibah yg besar utk mengujiku ya Allah, Ku takut tidak mampu menempuhinya, walaupun sesungguhnya Allah tidak akan menguji hambanya melebihi kadar kemampuannya.










p/s : bila eyh nak merempit kereta ni??? Astaghfirullah... hehe






Thursday, October 6, 2011

6 MONTHS LATER





 This post is not about iman hadif, sbbnya dia belum pun 6 months.......... Rasanya dah lama x cite pasal kekucing aku... not kekuda eyh.. xmampu nak bli kuda...



Ada ke yg wonder what happen to them lepas aku beranak?? Hmm actually semua pun telah dijual, berharga seribu sekor... ada 4 ekor so dapatla 4 ribu.............








NOT!!!!!! In ur dreams la Laila oiii.... Mana diorg?? Ni hah..........












Buat perhimpunan haram plak kat sini.......



 Si emak yg blur... Miley 
















 Sila gelak kat bapak diorg ni.... Si Percy, yg buat lion cut few weeks ago...
The pet shop charged RM90.......... lagi mahal dari aku potong rambut woiii....
Tp disebabkan bulu dah terlebey, sampai Percy sendiri rimas, maka dicukurla ia...........









 The not so baby kitty anymore










 Kashi, Wawz bg nama sempena watak dlm cite naruto, kakashi eyh?? ntah x tgk 














 Momo the only female kitten.... Nama dia sempena hidung dia yg comot.... dah sental pakai berus dawai pun xnak hilang...............




















Tommy si pemalu yg kiut................











Golek2 kucing........... Diorg x selalu dapat bebas mcm ni.... selalu duduk kt bilik blkg je.... Sbb sume pun aktif menggila, so xley lepas selalu... Penat plak aku nk monitor diorg ni kalau wawz xde




 Well dulu ada 4 ekor, tp tinggal 3 sbb 1 lagi jalan kaki g duduk rumah mak aku.......... Eyh x, mak aku nak sgt kucing ni so bgla satu.............. So sorry to kak nad n emy yg mintak kucing nih........ My hubby dh terlebey syg kt diorg............


Smlm Miley terlepas kluar ikut tgkap blkg, Tp dia ddk je situ xlari, mngiau2 nak masuk.... Tp xdpt la kan.... wawz g blkg dia lari sbb bunyi selipar kuat sgt........... Aku biar jela ingat dia dpt tgkap.... last2 kena pggil aku jugak....... Dia dh lintas jln hampir kena langgar kete..... Aku panggil elok plak dia dtg..............







Conclusion nye......... I'm a cat whisperer.......... wuhuhuhu






Hadiah birthday oh hadiah birthday......... dh 4 bulan dh tunggu ni.... stressnyeeeeeeeee.........











.