Wednesday, September 29, 2010

Sengal menyengal


Yesterday :


Pukul 11.30 malam semalam,tibes2 ngades2 teringin plak nak makan fries McD... Dgn ngade2nya mintakla kat laki haku... Sib baik kete kt luar,xparking dlm lg..kalo x xdenye nk bwk g bli fud tgh mlm ni...



Lalu membelila fries n ingatkn nk nugget..tiba2 tertukar nk bli ayam.maka memakan ayamla kami..eyhh aku....



Mc shaker kembali..maybe dh lama tp since dh lama xmkn so baru taula...
Flavournye cheese...





Rupe n rasanye mcm kopok super ring tu hehe....



Today:

Mula2 g JJ nak bli Subway n nak cari skirt and seluar yang longgar2 skit sbb perut mcm bloated je,mcm masuk angin........Tp xde yg sesuai..


Pastu g Carefour pulak...jumpala suar tido n lain2.... Remember back when I g klinik check up.. Hubby yg check up... N diagnose dia vaguely positive sbb result line agak blur.. mcm yg sy tunjuk b4 ni..Not the clear blue one...Sooooo......






Haaa dah pekat pun line dia...line yg belah kanan tu dulu xclear...So doktor saya(lakiku) dh sahkan truely positive....but I asked him to say exact word Definite positive...huhu susah dapat wife yg obsessive ni..Sampai dia ckp I got craving urine pregnancy test hehe





Tuesday, September 28, 2010

Tergoleks,menggoleks atau digolekskan....."

Enggak taula ngapain baby2 aku ni suka sgt bergolekkan seperti ini.... Sape ntah ajar. Papa dia kot...




Percy dgn perut bulat...Miley sopan sikitla








ok sudah start menggolek2kan diri,bawah kabinet tv...






Percy mata stim tgh golek kena kipas.....




Miley sambung aksi ayam golek dia lg...Asal terbaring je mcm ni,xpnh nak meniarap






Skrg ni dua2 nak attention,asal dukung sekor,sekor lg jeling....Main dgn yg sekor,sekor lg tenung..huhu serba salah I dibuatnyee....

Dua2 pun dah rajin mengurut,naik je kt peha startla sesi mengurut..Miley mcm segan2 skitla.. Dia mcm usik2 kita toink2 guna tgn dia... xbrani nk pnjat trus bdn..Tapi suka sgt mengunyah jari jemari kami yg comel2 belaka ni...




Monday, September 27, 2010

My very first check up


Since I knew that I'm pregnant,keterujaan nk g klinik itewww bertambahla kan sbb nk check apa yg patut...Tp hubby ckp tggu smpai 6 weeks...


Tapi perut mcm sakit2 je..nk 'bobot' pun xdak pun kuar pape... Mcm cramp2 masa tgh period.So xtaula nk peiod ke pregnant sbnrnye ni kan...Shooo,hubby ajakla g klinik jgk takut kena jangkitan kencing.. Well it's normal for any preggy mums...


My very first visit,hari Sabtu lepas, before g open house rumah Fareha... Again yg check nye of course :





The result untuk pregnancy test buat kt klinik is vaguely positive... Nmpk skit2 positif sbb HCG still low... N ada urinary tract infection.. Dlm urine tu ada sel darah putih 3+ mean ada jangkitanla.. Yg normal xde lgsung or 1 cmtu je... So dptla antibiotik..


Nmpk kn gmbar kt atas tu...dia tgh check infection,yg xbest nye dia tenung n check je mende tu without telling me anything... Bila tanya dia kata cite dlm ketela...sabor jela..ni yg rasa nk duktor lain je check ni...


Pastu g open house rumah Fareha,diorg tanya bila nk ada baby,mula2 xbgtau,ckp soon je.. Tapi bila nk balik n salam diorg,n Ain wish Smoga cpt dpt baby then I told her...Pastu she get excited n tanya betul ke,yg kt blkg2 pun tau hbs sume terjerit... Malu sayo dibueknyo...haha...


Pastu BBM ngn group girlies Ety,izza,Maryam n Esma discuss psl tu huhu.. Comel je Aunty Ety tanya dh ada rasa gerak2 kt perut blom..huhu 4weeks heartbeat pun blum ado.. Besar peas je pun.. Aunty Ety promise nk bg present...Bley ke mintak stroller n baby cot? hee


NEXT :

Hari Ahad ada open house rumah Aunty Yah,yg kitorg g klinik dia check tu.. Tgh
mkn hubby bgtau family in law bout the news,aku yg duk meja lain kt blkg diorg
senyap je.huhu..pastu of cosla adik2 ku kecoh n tanya.Naim siap ckp ala biarla
Kak Laila tgh takut tu..huhu ade ke takut..


Nk balik tu baru discuss ngan Aunty Yah,she's specializing in sakit puan.. Baru bgtau
dia everything dia suruh datang klinik this week on Friday,tp Hubby xcuti,so maybe g
next week..Kalau bley nkla this week,tp hubby xley cuti.. Nak nengok sgt scan...


Thanks for reading........





Friday, September 24, 2010

P.............T maybe jela...(entry agak pjg)




Mana mau mula ni yerrr..... Nak cite pasal org preknen jela kot.... entry b4 ni bout BCL



Nila anak diorg.....Rupa sape xtaula kn tecit lg.. But daddy n mummy dia dua2 tomel,so mesti jd hensem jgk..

gambar anak bcl ashraf sinclair



Want to congratulate Asiah, iaitu isteri Taufik...My hubby punya best friend yg jgk pengapit time wedding kitorg... She's 2months pregnant kalau xsilap... Then dpt soalan baikkkk punyee dari Omey tanya "nape Kak Asiah pregnant cpt sgt"? huhu since aku kn planning xmau pregnant lg.. n diorg kawin bln 5 haritu..Mestila pelik bdk tu kan tau kakak lg sorg tu dh preknen...


Kitorg pun tergagap gugup nak jawab ape..Then As pun jwb "kak Laila xley preknen lg,nnt cikgu dia marah" since aku tgh study lg kan...haha lawak sajer...


From my previous experience, penah xdtg period almost 10days tp result pregnancy test negative.. maybe hormonal changes je kot......


Hmmm this entry maybe dedicated toooooooooooo Izzati Ariffin: (ko baca blog aku kn? sbb ade 2 visitors slalu dr UK)


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






Nampak itu 2 lines? It's positive!!!!!!!!!!!...but since its too early,I would say I maybe pregnant... Why I dedicated this to enty?? She want me to be mummy like forever... Setiap kali msg,BBM or jumpa kalau xckp nk suh ada baby cpt xsah...




Alkisahnya begini:

Again my period dtg lmbat,tapi baru seharila.. 22 Sept patutnya hari ke-28 so plg lewat pun hari tula... xdela plak expect preknen ke ape...So on the next day,my 1st day missed my period, saje ngade2 wat pregnancy test...The result 2lines, tp 1 line yg tnjuk result mcm blur2 skit... Benda ni pnh jd b4 ni, tu ingat negatif...


So,sbb ade stock pregnancy test ni lg...(saje bli byk2 dulu) xtau nape suka mmbazir...G r wat lg skali. nk comfirmkan btul2... Then the result show mcm gmbr kt atas..still 2 lines but 1 agak faded... So I assumed MAYBE pregnant..Baca kt Intrnet diorg ckp maybe HCG (detect pregnancy) still low... Then nk g JJ bli yg peeps kt internet ckp sgt accurate.. Msg kakak suh ambik nk g JJ bli brg, xckp nk bli ape.. Org ckp brand clear blue bagus,99% accurate..n of cos mahal sket


G je,mcm biasa akak yg suka mmbazir ni bukan bli 1 tp 2 trus hehe.... The result:







Bli hok ada 2 tests punyo...





Belah kanan line biru tu biase2 je,result dia yg dlm ruang besar tu... + maksudnye pregnant, - xpreknen... Instruction suh tunggu 3-5 minutes... Tapi xsampai 1 minute dh kuar result jelas da nyata ada sign + .....so???


Hubby balik bgtaula yg dh wat test yg accurate punye n positive... Dh bgtau dia tym buat 1st test tu positif...... Kalau org lain kebiasaannya akan trus g klinik nak comfirmkan pregnancy and investigate or maybe bley scan... But since dh ada private duktur kt rumah,he said now treat as pregnant walaupun still early... Blum sesuai wat scan sbb xnmpk lg pun.. so dia suh tggu lg 2 weeks.. N maybe check up g klinik Aunty Yah...maybe dpt diskaun kan?? xpun free ahaks....


Actually dah bg hint kat korg pun from previous post... Tp just ckp supplement je, mlm tu ingat nk cari folic acid..then end up bli Obimin yg complete from vitamins to folic acid....





Xtunjuk penuh tang pregnant women itoooo..... hehe


Saya mau di check oleh doktor lain..nk buat mcm org2 lain jugak,dpt check tu n ni.. Tp hubby ckp nnt dia bgtau benda sama je... Mmgla..Tp nk di treat as normal people huhu...I'm excited, sy xsuka g klinik..but when it come to this I NEED to go there wlaupun....waa ada doktor kt rumah..


However,it's all too early to tell since hubby cakap 50% for every woman akan keguguran..It's like 1 in every 2 woman,akan gugur..The 1st 3 months will be the crucial time fr every pregnant mummy... So let's pray for the best..Will wait for another 2 weeks for check up,scan and everything..


Since yg tau just hubby n my family..So anyone of yg baca this post, u r the 1st one to know... >_<>







B.A.F.F

Ape ke hal ngan tajuk di atas... Hmm tajuk fullnye adalah Barbie and the fashion fairy tale... huhu nk menunjukkan betapa obsesnya aku kt cik2 Barbie pink nih...Umur dah lanjut tapi totap nengok cite2 ni...Barbie ape yg aku xpnh tgk u name it..Mariposa? Mermaid,Three musketeers sume pun dah tgk










Gambar yg di captured kt tv huhu..Download cite pastu transer kt usb,nengok kt tibi.. Cantik kan kaler2 pink ituh haha...


My phone punye casing yg terpink:



ni hok lamo...




ni hok baru....xdela semahal Kimora yg penuh ngan swarovski tu kan







kete sape ntah ni,asal nampak je si pinky ni,kalau smpat tgkap,tgkapla gmbr...still mampu membuatkan aku terpana seketika eceyyy...xjd pulak nak keje so tgk jela kete ini








X dilupakan jugerk kepada supplement yg nak jugak ko kaler pink..


Thursday, September 23, 2010

biggest gainer....

When will you gain your weight like freakingly, absolutely banyak??? Just look at these picture







gambar bcl mengandung

who is she?????????? Maybe ada yg tgk trus dpt bley agak n maybe ada yg xtau...

She is


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

gambar bcl mengandung


Bunga Citra Lestari and Ashraf Sinclair..

Time ni dah sarat,n hari ni or semalam BCL delivered a baby boy...huhu
Bila plak time Wan Asyraf n Dilaila hee... After 8months of marriage baru plan to unplanned.. Get what I mean? If any gud news of cos hubby know first,then absolutely announce kt blog..
Time raya ni ramaila plak kn nk pegang2 lemak kt perut tanya dh ada isik blom..huhu..



Wednesday, September 22, 2010

Sepetang di belakang zoo negara....



Di kepetangan 1 syawal kami pun berlepas pergi ke belakang zoo negara.. Bukan nk tinjau binatang. Kan ke ada kawasan perumahan kt blkg zoo tu.. Air terjun, sungai, ATV sume pun ade tau...


Actually mau visit 1 of asyraf' sedara... Aunty Kamariah (mcmla korg kenal pun kan) yg ada rumah disitu,g berempat with 2 bdk kecik yg nak ikut sbbbbbb...........











rumah dia ada swimming pool...Tapi harapan yg sgt besarlakan nk bg diorg mandi kt situ
Alkisahnya si Omey ni penah plak hampir lemas kt kolam tu..Dah kolam tu mmg xdibuat utk bebudak,plg rendah pun paras atas kepala haku...




Makanya, rendam jela kaki ye adik2 oiiii....






Wat photo shoot kt tepi kolam tuh, credit to Syahirah adik ipar ku yg nak amik PMR,yg mintak kamera DSLR if dpt 8A huhu...minta kt bapak diala,xkan mintak kt kakak dia yg pokai ni kannn.





Gambar kakak ngan abangnye xde..sibuk berborak ngan tuan punya rumah.. Tuan punya rumah is actually Duktur yg bukak klinik sendiri kt Setiawangsa je, ala klinik yg Omey punye muka kna jahit (from previous entry)... Yg xbestnye ada rumah besor gini dh 4x kot kena masuk pencurik, xtaula dpt ambik pape ke x..No security,maid jela ade 2 org..

Tuesday, September 21, 2010

Kitty Purry

It seems like dh lama x letak gambar 'anak2' kt blog ini....

Masa bulan Ramadhan hari tu,we got visitors... Diorg terbiar n duduk kt kedai depan rumah. The babies mcm baru sebulan,sgt kesian sbb yg plg kecik tu pernah duduk tgah jalan bile ada kete nk lalu dia wat xtau je. xtakut pun.. Nasib baikla ada abg yg naik motor ni halau diorg ke tepi...


Ada one day nih hujan lebat kot,balik2 umah nampak diorg kt porch rumah.. Tapi mula2 agak penakutla,sbb ada tmpt lap kaki dpn pintu diorg pun dudukla situ nk berteduh.. Sgt kurus anak2 kucing tu.. Then I gave them cat food.. laju je mkn,tp yg sekor tu ble aku ada xmau dekat ngan fud tu even tgh lapar....







Ni ha diorg tgh mkn,yg in the middle tu mak kucing2 tu..Bgtau my sis about this cats sbb dia suke kucing stokin ni..badan hitam kt kaki ada putih2 mcm pakai socks.. Tp my parents plak xmau,diorg ckp xcantik huhu... Kalau nk bela ambik mcm my cat Percy , 'racist' je bunyi haha..





Bwk my cats dkt sliding door,diorg pun tgk dgn jakunnya...




Balik rumah if diorg ada bgla 1 bekas makanan untuk diorg,nk jga xboley, dh 2 ekor ni ada.. Tapi balik dari beraya hari tu sbb seminggu xde kt KL, smpai2 rumah diorg xde dah maybe dh g merantau cari makanan...





Di kejadian lain plak if hubby balik keje penat2 kul 10 sudah tergolek.. Tapi bukan dia je yg tido.. Budak2 ni pun sama







Miley kat tangan








Percy kat kaki








Last2 dua2 bergoleks rapat2... Mummy dia,hmm dah sume tido, onlinela apa lagi kan


Monday, September 20, 2010

Berjalanzzzzz


On Sunday we went to Times Square,tmpt dating before kawin... Plan mau mencarik cardigan yg cantik for Syahirah my sis in law who's turning 15 Selasa ini...Bawakla 2 org adiks yg plg keciks ikut skali...


Jalan2 dh selesai bli,budak2 ni haus blilaa slurpee kt 7e... Aku plak memakan frozen yogurt kt tutti frutti..Jumpa jugak tmpt jual menatang nih...lebey kurang mcm jcool kt Jco just byk flavour....




slurrrrpppppp





Ada flavour mango,vanila,choc,lychee n ape ntah lg,hrga ikut gram RM 5.30 per 100g






Adik mengomen rambut abangnye,xingat plak nape,lalu membetulkannya
dgn selambe huhu...fyi my hubby sgt la xske rmbutnya disentuh huhu.. rambut cari
makan ke??????? hehe..tp dh adik kn




Aktiviti yg x disangka2 plak dibuat







Arcade time









The battle of Daytona... Main 2 round..Me 1st round dpt 1st place,2nd round
dpt 2nd place sbbnye tukar tmpat pastu seat kedepan kebelakang dgn sendirinya...
bukan queen of mercun je,queen of daytona olso...



Si omey ni of cos dpt last je...Dah dia nk join jugerk huhu





Last but not least 2 pairs of pinky shoes yg comeyy... Size pun nak dekat sama hehe

Raya part-3



Sambung cerita raya....Now kat Negeri Sembilan plak...Raya kedua Sabtu pkul 7 bergerak to my mum's kampung..smpai kul 9.30..dduk kt kg 30 minute trus berjalan raya..from Pasir Besar, Tampin n smpaila rmh family kt Seremban...Penat wooo....



A little sneak peak yg smpat di snap sekitar Negeri Sembilan





Tibe2la kan ada budak main futsal,menunjukkan betapa ghindunya haku kt futsal..hehe xdela,gmbr ni sgt comel team blah kiri bdk2 india,n blah kanan team bdk2 melayu... sgt 1 Malaysia okkay......Kt dlm team melayu baju putih tu goalie utk team melayu adalah budak cina... Nmpk x btapa berkesannya kempen Najib itewww...










Mengisi minyak beratur macam nak beli tiket LRT pkul 5.30 weekdays...
Dahla panas yg menggilosss







1st time tuka duit raya untuk kanak2.... Tapi xhabis lg ...






Sesudahnye smpai ke Seremban,apa lagi mari kia melepaskan gian bermain mercun



cik suami yg memonitor bininya main mercun sambil
bercekak pinggang dan menggeleng2kan kepala





Last but not least mercun merdeka yg dibakar hadekku ..

sekian

Sunday, September 19, 2010

no title



Nak hapdet blog tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii malas tahap dukun dewangga... nnt2 eyh...manyak mau buat, basuh kain baju selori akibat merantau di hari raya,kemas rumah lagi...Recover 'jet' lag balik dr Kelantan 10jam.... Pk mane nak beraya lagi..haduhhh











Sunday, September 12, 2010

Raya-part 2


Annual activity for my family in law...n taun ni brtambah sorg lg family yg cantiks jelitas,ahaks which is me.........Brgambor d pagi raya






Full family photos



Meh nak kenalkan sorg2 :



The kaum jelitawanis.....

from left,me,my mother in law(pengetua skolah Smk zon R1 Wangsa Maju),
then Syahirah (form 3), Kanan skali Alia Safiyah aka Omey









The heroes



Duduk atas Wan Asyraf aka cik suami (keje kt sepital), Daddy in law (ceo of HeiTech Padu ), In purple Aizzat @ ajat (medical student), then Izuddin (final year dental student), yg kt bawah plak sebelah kiri Afiq (form 5...bdk ini sgt lawak) n the youngest boy Naim (standard 5)


Kesemuanya telah berpunya KECUALI yg berbaju purple n yg paling kecik ....




Actually byk gambar yg nk di upload tp penat n ngantuk plus nk g Kelantan esok , so ni je yg smpat di update............




Last but not least




Ini lakonan je sbb nk tgkap gambar huhu...



Selamat Hari Raya from both of us......