Monday, November 29, 2010

Pray for him to be healthy...........




As dah kecoh in facebook....Sape lg yg kecohkan selain dr diri sendiri..... My beloved husband kena warded in Hospital Selayang... tmpt keje sendiri because suspected H1N1.... not confirm to be positive yet... Tp under observation...


Well,dia dh demam since 5days ago.... Got worse hari Sabtu, dh buat blood test on friday everything okay selain dr platelet(sel drh putih) decreased to 170.... normal above 200, denggi bawah 100..... At first suspect denggi... But kitorg balik seremban on Saturday konon2 nk g wedding kawan dia at Port Dickson on Sunday...


Tp xjdla sbb dia trbaring je dlm bilik....mkn sikit,minum byk, mkn ubat ikut waktu but still xok... So ptg Ahad balik KL nk g emergency either Selayang or HUKM...tp g HUKM sbb lg dkt.. dr Seremban ke KL jln jem menggila...so he asked me to used emergency lane and bukak lampu hazard...time tu agak panic,xpenah2 lalu situ....rasa mcm gengster je....


After sampai HUKM msuk air,n doc tnya nk masuk ward or treat kt rmh...dia nk blk rmh coz mcm dh ok... smpaila pkul 11mlm... pg esk pas Subuh he wake up n ckp nk g Selayang, nk hantar dia,tp dia xbg sbb kt sana byk X-Ray machine... not good for preggers... So I asked him to mintak tlg adik dia antakan....


And the result...kena warded... at least 3 hari... suspected H1N1.... n dia xbg datang visit sbb bahaya for baby,n lagi teruk for me if berjangkit... ikut hati yg degil ni mmg lama dh smpai kt situ... but fikir psl bby,knala tahan perasaan ni... but esk dia bg pegi...dgn pakai mask of course



his pic,taken by adik dia.... loya buruk plak bila ckp nk dtg tgk dr jauh je,dia bg gambar suh tgk dr jauh....sabar jela kannnn......(btw dia sorg je kt ward ni... no other case kot)


Sepatutnya this week ada date ngan baby, nak scan n check how's my other darling dalam perut ni..... But dgn keadaan daddynye mcm ni... tangguhla smpai dia ok... It's ok I think.... There's no way nk g check up sorg2 without him...selain trpaksa..


Only Allah know how sakit menahan kestressan, kesedihan xdpt tgk husband sendiri sakit kt hospital, n I'm all alone kt rumah.... nasib baik ada si kecik kucing2 yg menemani diri kt rumah... n owh sgt touching bila my cat Percy nk manja giler naik ats badan n lick my dahi when I'm sad talking to my hubby on the phone.....he's such a darling...before ni pun penah ngs skali,n dia panjat n lick my tears,n dia pegi bila i stop crying... Ishhh.... how special cat is...Yg Miley plak wat keje gila dia berlari dr dpn rumah sampai ke blkg...


si gemuk saya yg suka menyelit....yg lg satu nnt la letak eyh....ni pun lama dh membuat entry ni


p/s: Dear Mr Hubby yg xnk pakai baju hospital sbb besar, I'll come tomorrow ye lalink...
I bwk food n lunch together2... Be strong,get well soon yeee.....





Wednesday, November 24, 2010

Gosh!!!!!!


Setelah sekian lama x update blog..... g baca blog orang yg membuatkan ayaq mataku meleleh2 for 5minit non-stop..... nasib baik takde org...... Click HERE if u want to know wut I'm talking about....

Wednesday, November 10, 2010

Saya yg jahil lg menjahilkan

Remember I posted the picture of my baby at 10 weeks that look like this:


Punyela ku ingat mmg position dia cm gini... Landing baik punye baring.... lepas borak2 ngan d expert one rupe2nya position yg btol cm ni ha......





huhu....dia cm melekat kt dinding belah kiri rupanya.... Hubby ku cakap xkanla dia nak baring lat tmpat dia nak kluar nnt... tmpt nk kuar dkt ngan kaki tu ha.... ehehe nasibla labuuu dh doc xcite mana position yg btul sume... I bkn amik bio ke, sains hayat ke ape ke kn...Dhla 1st baby...



Tuesday, November 9, 2010

How he/ she looks like in 10 weeks +2



I love,love,love going to the clinic especially for scan... Nak tgk the progress... how quickly he/she grow.... Tiba2 rajin plak nk upload arini... Ignore the percakapan huhu... baby will sleep until at 0:38 baru dia mcm terkezut,pastu gerak2....



U can see the heart beat kt tgh2 laju je....And bulat kt belah kanan is yolk sac ye....


PS: VIDEO NI BLEY TGK KAT MOZILLA JE.... GOOGLE CHROME X BLEY... MENGGEDIK ALAM SAJERRR



video



Monday, November 8, 2010

Kota keriangan


Last 2 weeks me n my hubby went to Genting Highland... Konon2 nak g holiday yg boley balik hari b4 my belly grow bigger n jalan pun susah... Mula2 nk g bukit tinggi tp mcm xde mende je yg menarik kt situ, pnah pegi but mcm boringgg....


So pegila kami memanjat ke Genting itu.... At first lakiku mcm xbgla,dh aku preknen,nk wtpenye kt situ, bkn bley main byk benda pun kan... But sy kan dictator.. so smpai jgk ke sana...








View from kaki bukit... 1st time naik atas guna kete,,, slalu naik cable car je...






So ke indoor parkla kami.....1st thing naik mende ni ha... konon2 ala2 kt venice tu... naik ni..




view dari atas... org itu adela patung...




The only roller coaster indoor... Happynye dia naik ni.... Yela naikla sorg2... walaupun nmpk roller coaster ni langsung xbhaya tp...




ni haaa




Closer....

Yela2 xnaikla....




After pusing2... His finding... walaupun mmg xbahaya mende ni for me yg perut blum besar lg but the safety besi yg halang dr bergerak tu will push your perut bila mende ni slide down.... huuu....nsb xnaik... wat senak perut je...




Nengok jela




Snow world!!! Masuk but yg xbestnye slide tu tutup... tgh maintenance time nila dia nk wat segala bagai tok nenek... pfffttt.. suhu dlm ni -7.... baru rasa mulut berkepul2 kuar asap kn uhuhu... jakun saje... xley bwk fon or kamera... tp aku bwk je... ade aku kisah hehe... tp xtgkpla gmbr... mmg ada photographer siap dlm tu... gambornye ade je dlm bilik tu ha...




Lepas hbs main indoor, to tempat yg ditunggu2... arcade!!!!! huhu


Salah satu mende yg saya main...




I still got my 'kick' hokkay.... lepas gian main futsal.... tendang plak cm tepat... uuu best tuu... *drooling*




Bergambor b4 balik...saya masih kurus huhu







tiba2 plak ade dinding bentuk mercedes benz...


Jalan balik yg very the blurry...




At this very day kemalangan yg bas turun dari genting tu jadi... Killed 7 boys....We just lucky that we weren't involved in that accident... Beza time 1hour kot dari time kitorg balik....


Friday, November 5, 2010

Dear.....................


Dear blog....... It's so hard to keep your problem to yourself.. Not able to tell it to anyone, not able to share it with anybody.... close family,friends....... Because it's just too personal... if I share it, it's like buka aib sumone.......

2x hari Jumaat that I found the truth about u... It seriously makes me hurt, devastated and feel like I want to just vanished from this world.... From this cruel world... But I can't be selfish I got people around me who love me... n most importantly, I carrying a baby.... My baby... i can't be stressed, I can't be sad....

To Allah who just knew everything.. Please make me strong,didn't lose hope, keep my sanity clear enough so that I don't think of doing anything stupid.... To my baby please stay healthy in mummy's belly.... so sorry coz I just can't help to be sad.... I hope my emotion didn't affect u at all........






Thursday, November 4, 2010

Vampire suck -continue


Ok continue cerita from previous post, seperti yg telah dijanjikan, pagi2 b4 si hasben kluar g keje, dia akan menyedut darah untuk di cek at hospital..... It's for me to know my blood type, ade koncing manis ke x, ermm hemoglobin, hiv n pape la lg kan....


Upacara bermula, dgn sy yg terpisat2 pas solat subuh... sbbnye tido pukul 3 pg... After cik hasben sudah siapkn diri utk bekerja, make up sume ( >_<) now it's time to sedut darah... Mula2 dia nak wat ptg coz dia balik ptg nnt b4 g keje balik pkul 10 mlm... But I insist nk pg tu sbb nk tau result cepat hehe...





Tangan diikat dgn glove.... sakit tu... At this time ble dia dh siap kluarkn jarum sume,tibe2 takut n begging nk dia buat ptg nnt je... But dia dh kluarkn jarum tu dari plastik, if nk guna kenala steril sume kn... So I merelakan saje...




Sambil jerit ngade2 aaa takut2 huhu... poyo je, padahal b4 ni ok je... I'm toughla saje nk menggedik ngan laki huhu... Ive done 2 operation in my life, satu oral surgery n another one bedah tangan dua2 sbb cyst... satu pengsan satu sedar...



Sedut, sedut, sedut....




ok berjaya sedut 10ml of my pure blood..









Ohohoo tuan doktor kena start syif awal skit, dgn rambut belum kering, tie xbtulkan lagi...hee




sumbat2 dalam tabung2 yg berkenaan......


ok cukups.....



My result : Blood type : A+ , ada ke A-? so my baby will def ikut my blood type, coz my hubby type O.. A is dominant okkayyy...

: Gula dlm darah : 4.4 kinda perfect.. start tinggi bila bacaan 5.6, and rendah if lower
than 3...sy di tengah2 weee....
: Hemoglobin 12... pun nice jugerk...

: my blood yg amik from vein clear, x brape gelap mcm org lain, which is nice jugak... hmm saya healthyla....

itu saje setakat ni, byk info yg dpt from hubby... walaupun terlebey byk soalan from me.. Dia menjawab je dgn sabar wlaupun soalan yg diterima bertubis-tubis...



Blood sucking....


After check up,hubby sudah mengambik peralatan utk test my blood kt hospital. Kat klinik will take 2-3days... Kat hospital sehari dah siap...

23years dah hidup kat muka bumi ni,but I still xtau ape jenis darahkah yg mengalir dalam badan ini....



The jarum n penyedut darah...blood sucker....huhu



Tabung yg banyak...each 1 kena fill in with 1ml kot..... that's going to need a lot of belaaaadddd...



The tools....





Waaa....saya takot... Kalau doctor lain buat if sakit pun xkisah, tapi ni laki sendiri buat kalau sakit sikit pun mesti rasa cm dia saje wat sakit2 huhu.n ntah2 kena cubit plak laki aku sbb sakit hehe.. Blood akan disedut pagi2 sebelum hubby g kije.... tatuuttttt...


Drowning with happiness..............



After mengambik nafas panjang2, mencarik mood yg ntah gone ke mana, akhirnye ada jgk mood nak update blog..... Sorry for those yg tgk mende same je xupdate2.... Like how I feel bila tgk xde update dr org lain punye blog....hehe


Well,well well.... Today saya sgt hepppiiiii!!! This week sudah masuk 10 weeks, lg 2minggu dh 3bulan,then tinggal 6bulan.... Cepat jugak eyhh...


Hari ni go to klinik lg, for the next check up, mula2 nk tunggu smpai 12weeks, sbb at that time baby dah well-formed,everything dh almost perfect and grow kot...but Ahad lepas mcm ada brownish spot je, n sakit2 perut but mild la,still bley terima.. but takutla anything happen kn...
Threatened abortion ke kan....



But sume still ok.... My new scan...


to doctors yg phm term kat kad tu bacala ye... tu those yg xphm wat2 phm jela.. I nasib baik ada jurubahasa.....




Close up....



For future mummy or yg baru tau that u r pregnant, this is how ur baby look like in 10weeks...
And I can see he/she moves..... bak kata Aunty Yah,dia dh joget2 dah tu... So cute, mcm xcaye je that it's actually happening in your perut..



Another gambar,if yg still xsure ape yg dia tgk, kepala baby kt belah kiri,kt tgh2 ada bulat kecik atas is the tanganatas badan dia, n hujung skali kaki.... Klakar je aunty yah suruh my hubby rakam video n suruh post kt facebook hehe... And the really funny thing is,masa scan elok tgh joget2 tiba2 bila my hubby nk rakam dia stop.... Mcm tau2 je nk rakam gmbr dia... So knala tunggu lama skit baru dia bergerak balik....so cumelllll..... Video baby tu if rajin nntla letak ye




Beza masa scan mula2, 5weeks




got this, 12weeks baru start mkn





And dpt free yg ni huhu....yg dh bli b4 ni xminum pun,hot hot chicken shit je....



Next check up,another 4weeks...hmmm can't stop re-watching the video of my little one...still amazed n very happy...