Monday, April 30, 2012

CREAM AND FUDGE FACTORY



Apa gunanya blog kalau xshare tempat makan yg best kan....


This time nk cite pasal an ice cream shop... The Cream n Fudge Factory...


Mmg dh lama pun bukak, been here for a couple of times... tgh bosan duk rumah ajak wawz kuar,g Klcc semata nak mkn eskrem... sgt membazir haha... xpe bkn slalu...











Ni nama dia rocky road, ice cream choc,ada marshmallow n some nuts.. ada byk flavour ice cream, but ada menu yg dia dh siap nama yg diorg dh buat resepi sendiri like aiskrim flavor ape cmpur dgn kacang ape cenggitula....



B4 ni try cookies n cream sedap vanilla ice cream dia...




Beli satu je sbb Wawz ckp dia kenyang n nak skit je... last2 dia mkn byk... 




so aku beli lagi







Ini ice cream caramel with hazelnut kot... xtau r nape caramel ada rasa mcm coffee ... me not like it... sbb i don't drink coffee, tp xbli telan jela



Ok that's all.... tata






Untuk aunty fareha....



Iman tido dlm car seat with lidah tersentil... 


end




 

Friday, April 27, 2012

KELAS CUPCAKE DI IDA BAKERY



Quick update, sume cite yg baru diblogkan sume pun dah basi,..


Kali ni nk cite pasal klas cupcake yg aku join awal april haritu, hah dh sebulan pun...

Mula2 mcm teragak2 nak pegi ke x .. last2 pegi jela.. sbb tmpt tu kt dato keramat, 10min kot dr rumah...


So aku pun msg akak tu n ckp nk join, nasib baik diterima





Gambar from previous post, ni pagi2 anta Iman kt rmh mak sbb nk g kelas tu...





Kelas tu mula pukul 9.30 pagi sampaila pukul 1 tengahari, dia ajar from basic wat cupcake n teknik buat topping sugar paste, buttercream,piping gel and edible image...



Mcm pening skit sbb mula pg, ngan muka ngantuk aku pegi..biasala anak brjaga mlm n bgn awal kan huhu...



Belajar berdua dgn sorg akak tu... dia keje, ambik cuti nk g klas ni


Gambar blur sbb kamera tinggal...






Mine on  the left, akak tu tgh susun dia punya








\
Ni hah hasilnya yg aku cm bangga jgkla smpai wawz xcaya aku yg buat hiuhiu.... teknik sugar paste kalau org kreatif mcm2 bley buat






tangkap gambar nak masuk dlm blog dia















Depan rumah dia...




Tu saja... planning tu bake n design Iman punya birthday cupcake nnt ... saje main2 kek utk makan nk bli jgk hiuhiu....


Tu saja....

and,kalau sape2 nak join kelas tu just search for ida bakery hokkay, sume jenis kelas bakery ada ajar..








Friday, April 20, 2012

NASI KERABU
















Di hari yang dirundung malang , dan tengah kelaparan.... singgah ke kedai nasi kerabu yg selalu Wawz makan........ He told me bout this place, n nama dia mcm familiar......









Nasi Kerabu Yati....


Teringat nasi kerabu ni yg kawan ku Cik Suky kenalkan.... Penah mkn bila makcik dia bli kt klantan n bwk naik flight huhu...........



Pastu g cuti2 Kelantan n mkn kt kedai tu sendiri.... mmg best gilerrr.....








Xtau bila dia bukak cwangan kat sini... Ni area Cheras eh, dekat dgn Tasik Permaisuri tu.... Masa mkn ni rasa mcm nak tambah 2 pinggan lg... tp malula kn...



can't wait to dine here lg... tp jauhla kt HUKM nun... laki aku bila oncall bleyla makan









Wednesday, April 18, 2012

EARLY BIRTHDAY PRESENT





My husband birthday is on 18th May,ada lg sebulan lg..... Tapi aku dah belikan hadiah utk dia...











Hadiah yang baru sampai .. Order online







Tadaaaaaaaaaaaaaa.......





It's an









Ipod touch huhu.......... Niat asal nk bg Iphone... pastu tukar nk bg BB bold... tp bila tanya dia nak apa dia cakap nak Ipod touch, senang dia nk study kat hospital.... so rajinla my hasben ni hah, mula2 tetap nk bg phone,tp sbb dia xnk sgt, so ikutkan ajela permintaan dia













Ceittt ni je dia punya gift card, sgt x ohsem






Balik kerja trus bg je, malas nk tggu 18may, biar dia dpt guna









Bought it online so that I can engraved it for free... tp dh letak cover xnampak pon..








  


New addition to apple family.... Iphone bukan xnak,tp BB best sbb ramai kwn pakai BB so senang BBM je, kalau nk guna application apple bley guna Ipad je....




So itula saje hadiahnya... Maybe ade lg... hehe....



Lg 2 weeks my brother in law aka my primary schoolmate yg xpenah kenal akan berkahwin dgn tunangnya.... so excited baru nak merasa family trdekat ada majlis kawin ...





Ada pesanan dr seseorang, aunty Fareha kata suruh letak gambar Iman dlm setiap entry blog haha.... so baiklah.... ini untuk aunty fareha yg slalu rindu Iman


 
 I'm a cat whisperer