Wednesday, December 28, 2011

WHAT WAS HE THINKING??



 Being a first time mother is really enjoyable and exciting for me every single day......... u never know what your baby gonna do on that day... suddenly he started smiling,laughing,crawling... and many more improvements that u didn't expect it at all



 Iman dah pun 7bulan 23hb haritu... His progress? He can commando crawl now... so laju I can't put him alone on bed anymore or he will do bungee jumping ..


Dah 2 kali Allah selamatkan Iman from falling dr katil... I left him on bed when he's sleeping and do house chores... check him every 2minutes... but next thing u see when u check him,Iman dh berada sekadar dipinggiran katil... make me beristighfar banyak kali huuuu....



I'm over protected mother I think... I hate it when someone make him cry, hurt him,treat him like a doll ...because i never did that to him.......


For the past 7 months, nothing can replaced every single moment I had with him... I'm a happy mother to have a child that is so adorable, clever and beautiful, and he loves to smile like a lot......



Eh byk plak cite, mcm x de kaitan dgn title plak.......... I love waking up beside Iman... my husband of coursela dh g keje masa Iman bangun.......


1 fine morning I woke up and just look at his pose














 Ok fine,u just waiting for ur mummy to wake up kan... stress Iman tunggu mummy bila nk bangun













 Really made my morning, I just smiled n laughed at him.... but he continue doing his confuse look









 Love u so much Iman musyuk






And since dia dh pandai commando crawl.... Bermulala kejadian menyayat hati













 Crawled to mummy's lap n suruh mummy angkat dia















Mummy nak solat pun laju je dia dtg peluk kaki nk suruh angkat...








Really can't wait to see him walking,running to hug me... wlaupun kompem aku kurus kalau dia lari kat shopping mall and kena kejar dia...fuhh but time fly by so fast.... Tp kalau dia dh besar mesti dia xnak aku kiss2 pipi dia like thousands times a day....


Mummy Love u  Iman so much....n of course papa Iman......










Thursday, December 22, 2011

CAR WASH DAY






When u have a baby,the most difficult thing to do is to complete your chores ..... Bila nak masak je ngs, nak g sidai kain pun nangis.... Sbbnye he can't let me out of his sight.... nk duk depan mata dia baru ok...



Hari Isnin nk g Seremban nak g my sis punya long call... N nk bwk my efron... tp sbb skrg asyik hujan,kete pun dah lama x berbasuh... nak g hantar basuh malasla nk bwk Iman tggu berdua.... So basuh sendiri..


Mula2 letak dia kt living room n distract him with all the toys including his favourite toy, Ipad..... But sbb dia xnmpk aku,ngs melalakla mcm kena dera........


At last.........










 Letak kat stroller,jom join mummy basuh Efron











 Snow wash yang x brape ada snow












Happy aje kalau mummy ada,xkisahla duk dlm stroller tu doing nothing......










 Nak vacuum kete letak dia meniarap kt seat blkg... sng  monitor





Baik sungguh dia....... camera BB curve sgtla buruk












 Ok tokwan n atok dh smpai...jom balek kampung....










Dah sampai,kejapnya xsmpai sejam..... Mummy Iman mengidam durian, moh kita bli duyan....






end













Wednesday, December 14, 2011

FINALLY.... AFTER SOOO LONG





Hari Isnin, Hari yang indah wat org2 selangor sbb dpt cuti.... Too bad my Wawz dh pindah Hukm, kt KL ...


 Oleh itu, since my hubby kerja, n my friends sume plak kt Selangor... Planla dgn diorg nk kluar on that day... dgn harapan org xramai...


Tempat dituju... Tempat yg kononnya baby frenly n stroller frenly n meatball frenly.... haruslah Ikea... Masa Wawz cuti sebulan dulu seminggu 2-3 kali pegi sini...




Last time kluar dgn kwn ramai2 b4 preknen kot... dh setaun lebey ok..




Ambik Fareha,sbb nk ke Ikea singgah rumah dia..plus blh tolong jaga Iman dlm kete hehe...







 Meet Fareha and Enty...











Meet Iman bz ngan topi n bear biru aunty Fareha bg














 Masa otw ambik aunty dia tido... Tgh mkn kt sini pun dia tido...








 Bz dgr cerita aunty Izza...eh semua pun aunty ye...bkn kakak









izza n me









Aunty yg x boleh berenggang dgn Iman haritu... Aunty Fareha.... u can see her bangga face tolak stroller... muahaha...... smpai berebut tolak stroller... Aku xnk susahkan org lain, tp dh ada voluinteer..  Alhamdulillah... haha








 Aunty izza punya turn plak







 Tido kali ketiga








Dkt Charles n Keith... Somehow kitorg got the same taste bab2 sopping ni







 Kasut aunty ety.... very the urban kay
















 The 3 of us











 The four of us... see semua pakai selendang...2 auditors,one ex-auditor n akn jd auditor blk... n one fulltime housewife...auditor is not an option...too busy... nnt anak ntah ke mana












Trying the cardigan sampai kaki hehe... but the bangla too kedekut nk bg kurang

ni dkt ceneleisure










 next stop little taiwan,happykan aunty fareha kan...rajin layan iman..dh mcm godmother Iman.... n she handle iman with care haha....


Not like that perempuan.... Dhla gila kuasa nk pegang iman sorg pastu wat anak aku mcm anak patung... dah besar,tp perangai mcm budak tadika......... selama ni tegur biasa2 je... next time dh xckup sabar...pms ke... mmg jd incredible hulkla aku...i dont care who u r.... (tp xde kaitan dgn diorg ni...not them la)
 semua pun jaga iman elok2







 Iman lap mulut dgn sopan






Lepas minum bubble tea yg aku xbrape nk suka sbb rasa teh tarik tu, another pit stop.....



suka buat mulut camtu gigit2 gusi maybe sbb gatal gusi, nk tumbuh gigi








oh anak jepun













makan lg,to waroeng penyet plak..... huwaaa sgt heaven.... dh setahun lebey xmkn, since preknen...









izza sambung cerita








aunty ety yg akan berkahwin...ermmm bila eyh?? 







after tapau utk Wawz, dh borak2... aku n pareha pun berangkat pulang, since Wawz akan balik jap lg... kuar rumah 11pg, balik pkul 6.30.....




Best giler3 okay kluar hari tu..... What makes me more happy sbb ada Iman sekali... Kalau tinggal rasa xtenang je hidup... Ok ke dia, cukup x susu, merengek x dia,behave ke ngs.... huhu.... 
Kalau wawz oncall maunya sampai malam nih...haha....



Kitorg dh kawan since 6 tahun lepas... not them jela, ramai lg... tp diorg nila yg selalu merayau,shopping n vacation sama2... g klantan, langkawi, perhentian,redang..... rindunya.... skrg nk bercuti dgn family saja... tu pun belum berkesempatan lg.... keadaan x mengizinkan... Insyaallah next time





Next time going to go out shopping dgn diorg, semua tunggu gaji... aku pun.. eh?? huhu

Thursday, December 1, 2011

I-CITY SHAH ALAM





Last week me madre mengajak kami g I-City..... Sbb semua xpenah pergi lg, so kitorg pun joinla skali... While my family in law g bercuti kt PD....










Iman dah siap...Papa x siap2 lagi... So Iman decided to have a chat with his magnetic monkey
 huhu..............















Eh tiba2 dh smpai kannnn... Parking agak jauh dr tempat kt I-City tu.... I suggest u guys ikut pintu belakang yg dr bukit raja tu... n bukan dr Uitm Shah Alam.......
















Iman berwajah Oren............














Jalan menuju ke syorga.... heee santek kan pokok2 lampu tu.... Kt jusco Au2 adala beberapa ketul pokok cenggini...........































Iman saja sabotaj...


















Ada buai laju2 mcm kt genting tu......... But org sgt ramai,toksah la nk naik mlm tu kan.....























Iman yg bosan dan kepanasan..........

















Anddddddd...he's out



















Ada menatang














U can find org jual2 benda lampu2 ni merata2....

































Nothing much to do kalau x masuk snow house tu... so bergamborla kita....my sissy n omak










My parent








My husband n Iman yg dibuai mimpi indah








Of all the attraction there,this place caught my attention ...




ARCADE AND FUN FAIR KECIL-KECILAN 































Sgt jeles ngan mamat yg mempunyai rambut yg guna jari pun boley ni... tgk r toys yg dia dh menang x aci tol



















Xtaula nape,aku suka btol klau ada prmainan cm ni... Kalau kt kampung,ada fun fair...mmg terkinja2la aku nk g



Aku main yg tembak2 tu n  amik ikan dlm kolam tu... Masa yg game ikan tu, budak yg jaga tu dh tolong dh... Tp aku g letak balik n amik ikan lain...... Yg dia bg tu dpt hadiah plg besar...... cisssss


Pastu dia tolong lg,tp dia xnk bg yg besar dh kot...huhu 


so i get















The fluffies that look like angry bird










Sbb ada Iman xsesuaila nk g masuk snowwalk sume tu, my parent pun xnk try pape game kt situ... so kitorg just jalan2,aku main game kt mini fun fair tu, then balik.........












Ini adelah pemandangan ketika aku mahu membayar parking......... Bila dh dekat ngan booth tu... baru aku baca










pffttt kalau aku tau,baik aku bayar masa sampai2 tu...org kt tempat masuk tu bukan nk bgtau awal2 caittt..


Fix rate RM 10 per car

Huuu itu saja kwn2...... Nothing much sbb xde lgsung aktiviti kitorg buat...... Open place, bwkla payung in case hujan tiba2........ Pastu xsesuai kot utk bdk kecik... dgn mlm, dgn org ramai n merokok sume.... tp utk experience je....... Ada family ni bwk baby yg mcm xputus tali pusat lg.... Sian je baby tu aku tgk........







So kalau nk g next time, n Iman dh besar better g masa bukan cuti sekolah......





Last but not least.... Gambar yg Wawz rasa mcm dia terer sgtla tgkap gambar tu...huhu













Kalau bukan aku yg pose mcm tu,xdenye gambar tu menjadi... eceyyy... agak candid la kononnya





Ok itu sajer