Tuesday, June 26, 2012

AMONG THE PROFESSIONALS

Saya sungguh berada di dalam keadaan dilemma... Which is nak kerja or x.. Ikutkan hati mmg rsa nak keje, tgk kawan2 g audit company ni company tu... Jumpa client ni client tu, sgt jeles ok....

Asked Wawz a few times,jawapan dia tetap sama, it's up to u, tp x brape galakkan.. Dia kata insyaallah mampu lg nak tanggung anak bini, n xnak Iman selalu sakit if berjangkit kat bdk2 nursery,kalau kena anta nursery...

So sgt berbelah bahagi,antara nk practice ilmu yg ada n kerja or just stay rmh,urus rumah n jaga anak...

Lebih2 lg,when u r in between ur family yg working in a professional job...

Exhibit A:

My dearest husband working as shown below

N work here

Exhibit B:

My one n only kaklong...

Working as:

N work almost every time here.....

Sungguhla bestnye kan kerja,tp my husband always said,org yg xkeje mmgla ckp mcm tu,org yg keje ni hah, rasa nk brenti je huhu....

But when I read in the newspaper stories like this,

My heart shattered n terus stop thinking about applying any jobs...

N the worst thing that I never want it to happen is

Nauzubillah... Xblh bygkan I'm in that situation... Leave Iman to any childcare centre n go to work,n sumthing like that happen...

Of course I want to have my own salary sume kan, gaji husband still alhamdulillah cukup utk satu family kitorg...live in a keadaan sederhana,xlebih n xkurang....

So, I rest my case, I'm not going to work as long as I don't have to... I just want to be a housewife with a professional qualification...huuu

I wanna watch every development of my son...N maybe his adik 2-3 years akan dtg...

Bila husband xgalakkan tu,maknanya xbg la kan... So lgla xpayah kerja kalau husband xredha....

But I was hoping that my plan to open a business could somehow become a reality... Insyaallah.. Dgn izin Allah n suami

Sunday, June 24, 2012

MAC N CHEESE

Hoyeahh... Dah kenapa mood nk masak benda mengarut je plak ni kan... Actually xde la nk mengarut mana pon... Masak macaroni n cheese je kot...

senang n Wawz ckp sedap... Dia ape yg xsedap, bila dia bg komen sedap mls nk percaya,sbb maybe nk jaga hati ke kan kan... Tp bila adik ipar si omey the comey tu ckp sedap,ohh barula kaklong ni percaya hak hak...

Saya adalah tidak menggemari pasta sbb rasa dia tawar... So macaroni ni bknla feveret pon... Tp gatal nk try... Jd alhamdulillah 1st try..

Tetibes teringins naks masaks nasiks dagangs la... Dgn Ikan tongkol tu... Laki mak suke... Hah nntla aku terai...

Thursday, June 14, 2012

MARI MEMASAK

Ini adalah chicken chop yg dibuat khas utk hasbenku... Bila dtg mood msk bnda pelik2 yg xbiasa msk , Akan ku google Dan bergerak ke jusco nk cari bhn msk, nak g pasar lecehla bwk anak kecik yg still kena dukung..

Komen Wawz? Ni beli kat mana ni? Ciss,pnt2 msk sambil kena dukung Iman yg berat 11kg ni, Ada ke patut ckp kita bli...

Tp take it as a compliment, dia ckp sedap... Alhamdulillah.. Jadi... Everything refer kt Internet, I have 2 particular blogs that I always referred to when I wanted to try a new recipe...tips nak try resepi baru? Ambik resepi yg paling senang n bahan xbyk..

Then, my Wawz ni slalu gak ckp dia suka sotong masak hitam... Yg org guna dakwat sotong tu utk masak.. Aku sbg seorg yg tidak penah memakan sotong, rasa mcm geli pun ada...sbbnya guna dakwat tu.. Bkn org slalu buang je ke kn..

Tp Sebab suami, tryla jgk masak... Senang je.. N Hasilnya.. Carila mana satu sotong...

Alhamdulillah,dia suka.. Bg 4.5 dr 5 bintang... Lg 0.5 tu xtau simpan mana... Insyaallah Akan try lg resepi2 yg baru... Tp tunggu mood dtgla...

My husband ni mmg suka masakan home cooked, n xbrape suka nk mkn luar... Tp bini dia ni plak sebaliknya.. Huhu.. Tp kebanyakan lelaki yg dh bergelar suami mmg mcm tu kot eh... Xbrape suka makan kt luar, lg suka air tgn isteri or ibu...

So let's double up the hardwork utk memenangi perut suami huhu...