Monday, June 30, 2014

ALHAMDULILLAH


Alhamdulillah, finally dah tau gender my baby about 2 weeks ago..

After so much ultrasound scan, I decided to do a 3D scan hoping that my baby will show whether it's a boy or a girl.

So pegila masa 26 weeks kot klinik aunty my husband. But my husband tak dapat ikut sbb plan last minit and dia agak bz haritu. Dia suruh pegi the other week so dia blh teman. Tp sbb semangat yg berkobar2 ni xkisah husband xdpt ikut pun. nk jgk pegi hari tu.This is the first timela dia xjoin masa scan.

And..... the result is



It's a girl  !!!!! Alhamdulillah lagi :)

Sbnrnya ada instinct baby girl. Tp still xsure sbb ada mimpi 2 x dapat baby boy. And xkisah pun dapat boy lagi. Asalkan baby healthy. Xde apa2 petua diamalkan. The only petua is DOA. Masa awal2 pregnancy dulu doala lps setiap solat fardhu,kalau ada rezeki minta dikurniakan baby girl, but if dapat boy aku terima and will be happy as well.

Allah mendengar doa umatnya kan. And I'm blessed sbb dimakbulkan doa. 

Lepas tau je jantina, apa lagi. Search for pinky stuff.. Haha.. Teruk betul mummy dia ni. Going to 29 weeks this week. Hari kedua berpuasa, and Alhamdulillah ok so far and hopefully dapat puasa penuh taun ni..

Ok till then...



Thursday, June 5, 2014

SHOPPING FOR BABY STUFF





Up until today I still have no idea what my baby gender is. That means no shopping for my 2nd baby just yet.. Paham x stress dia mcm mana. Like u saw so many cute clothes for baby in instagram from online seller but u have to restrained yourself sbb xtau jantina anak..

Dah masuk 25 weeks,6 bulan lbh tp still xtau lg jantina.. Oh my,Iman dulu 19 weeks ok he showed his private part huu..

Ada la my family suruh beli kaler neutral yg dua2 boleh pakai.. But xboleh jgk.. sbb kalau baby boy. I want it made for baby boy. Mcm ni ke..

And if it's baby girl I want it to be exclusively for baby girl. Bunga2,pink2 ropol .Like this


So while waiting for my baby to finally show dia punya gender..All I can do is bersabor sesabor sabornye.. 
4 times ok,4 times tried to confirmed the gender,all attempt failed . Tp masa gynae tu scan last week dia mcm bg hint,but still xsure so dia ckp beli yg neutral je dulu... Adudududu..

Mlm ni klau klinik aunty my husband xramai,nak ajak my husband pegi scan kejap.. walaupun dia postcall.. dgn harapan dptla nmpk .. Aminnnnnnnnn