Thursday, January 26, 2012

MELAYU KE MYANMAR












 Last week Iman dah berjaya mengambil gambar passport








Hasilnya




Budak yg kejap cerah kejap coklat ni dh ada gmbar pasport utk



 Buat pasportla




But bila dh buat pasport jd





 Mcm anak Myanmar or Vietnamla plak hehehe......







We are going for a short holiday next week.........








Doakan keselamatan pergi dan pulang Aminnn







Wednesday, January 25, 2012

MENU








Untuk memudahkan kerja aku nak memasak ..... Aku suh laki aku pikir menu untuk seminggu untuk aku masak.......




So xdela pening aku nak pikir arini nak masak ape pastu end up makan kat Jusco kannn...hiuhiuhiu










Demand plak.... Tp first day ade ke suh masak sambal sardin.... 










Tuesday, January 24, 2012

BLESSED










A simple scene that could bring me to tears






























While waiting for my mom at KL Sentral, a father parked his motorbike at the parking space allocated for disabled people.............Bernasib baik kerana kereta yg parking di situ baru je beredar,kalau x mana dia nak park kan??




It really caught my attention.... sebelah kiri tu anak lelaki dia happily lompat2 dgn pistol mainan,tunggu si ayah mengeluarkan kerusi roda dr tempat simpan barang.. Seperti sudah lali si bapa mengangkat kaki kirinya yg tidak lg berupaya bergerak sendiri utk naik ke kerusi roda .........




Si anak dengan sabar tunggu bapanya selesai menaiki kerusi roda itu, dan berjalan beriringan dengan bapanya...........


Banyak soalan dlm fikiran... Diorang nak buat apa kt sini?? Kalau balik nanti hujan mcm mana? Klau ada tempat berteduh xpe, tp kalau tgh dlm perjalanan hujan lebat, mcm mana dgn si anak??





Rasa sangat bersalah but at the same time bersyukur.... Aku duduk dlm kereta berbumbung, cukup sifat... hanya mampu memandang seorang ayah yang tidak boleh berjalan dan anaknya yg hanya menaiki motorsikal...........






Untuk rsa bersyukur dengan nikmat yg kita ada.... Always look at people who is less fortunate than us...






Alhamdulillah....... rezeki dan percaturan hidup adalah mengikut qada' dan qadar.... Tp tidak bermakna kita tidak boleh merubahnya dgn usaha dan doa.... Maha Suci mu Ya Allah.......











AN ADVOCATES AND SOLICITOR

Hiakkkkkkkkkkkkk........ Punyela payah nak update blog ni hah.... ye ask other mother who's a blogger yg ada anak kicik, kompem blog dia susah nk dihapdet.........





Mlm ni anak ngan laki dh tido, mcm biasa aku kalau blum pukul 1 pg mesti xtido... xbiasa tido awal... bgn pun xbiasa bgn awal ehhh??? kantoi di situ......







Ok on 20th dec ye I know lama gils punye cerita... my one n only sista finally dianugerahkan or ditauliahkan sebagai peguamcara n peguambela, bertempat kat mahkamah tinggi seremban....







The ceremony ni dipanggil as long call ceremony... xtau nape, but it's not that long pun, 15 min jer



The one in black yg standing tu my kakak... xley tangkap gmbar dlm mahkamah sbnrnya tp selamber...nyorok2 la tapi

Nila kali pertama aku masuk mahkamah... Aku dulu nak ambik law sbnrnya sbb aku suka gila baca, nak2 masa skolah menengah buku sejarah, best kot.... but tula xnk sama ngan kakak aku punya pasal.. now dh stuck ngan ACCA ...pffttttt









ok abih dah hehe










The lawyers aritu n my mak blurry pic















Budak ini duduk ngan my sis punya kawan, sbb baby xley masuk... fyi Wawz xde... sbb kejela ape lg... tp nsb baik oncall dptla aku tido seremban













Her boss yg nyorok kt blkg time tgkap gambar sbb xnak nmpk perut dia .....






Iman lentok dan aunty long nyer....Aku selaku mak andam x bertauliah, touch up sket muka kakak ku nih.... 5min siap.....








My sista and her bff dr skolah menengah... sanggup dtg dr KL
















Our familia.... with my nenek... satu2nya grandparent yg tinggal








Buat dekat Seremban coz she did her chambering kat Seremban not in KL









Iman with his pakcu (rambut pelik huahua)










Iman ni bley panggil mat lentok kot.........










Proud parents with their oldest child.......







Okay tamatla suday ceritanya..... A big congratulation to my sister Nordiana Nordin upon your long call ceremony and finally become an advocates and solicitor ( walaupun da basi n siap dh dapat keje baru plak)



Monday, January 9, 2012

MASUK SELAGI MUAT

Bila dh berbaby ni, kenala bersedia dgn fasa2 development dia....

Iman ni tgh dlm fasa menyumbat segala reta yg dia jumpa dlm mulut..... So Ada certain thing bley bg n xbley... Sbb Tula kena sumbat mulut dia dgn pacifier so dia x masukkan benda mengaruts

Hok ni sumbat fon mummy

Hok ni plak sumbat remote aircond..... As long as its not too dirty so biarkan aje huhu....

Agak2, Iman boley x telan fon tu so mummy dpt fon baru hiuhiuhiu

TESTING TESTING

Dah berbulan pakai IPad baru terfikir nak cari application for blogging... Kalau x nk mengadap laptop tu wuiii malasnyela nak on sambung kabel bagai..

Cam sonangla nk update blog just kenot upload gmbr directly from camera or fon...

Wuu I'm sick, sbb mkn durian lupa minum air masak byk... Natijahnye sakit tekak n hidung srott srett je, wawz plak baru blk on call ... Bila dh jd mak, u can't nk mnja2 tergolek bila sakit... Anak ko nk susu kang sape nk bg.... I must be stronggggg... Huu

Now I can update sambil mkn, tergolek Dan juga terlentang

End