Monday, February 28, 2011

SOMEWHERE IN SEREMBAN 2

On Saturday, balik Seremban sbb nk melawat pakcik yg eksiden..... Dh hbs melawat n balik rumah, plan dgn kakak nk g jln2 kt mane2 tasik.... Sbbnye nk cuba,try,test her kamera....Org bz kan,beli dh 2 minggu tp sempat charge kamera je



So g taman kt Seremban 2, skali agak jauh la plak dr rumah kn...huhu.... Sbb me pun baru bli kamera,so same2la kita snap2 gmbr.....



Park je tgk ramai yg menjual,mcm roti, it's actually utk ikan2 yg manyak dlm tasik tu....




Wawz yg trlelap jap dlm kete, smpai2 je bwk goreng pisang plak....isk3...









The tasik, xtgkp plak gmbr org ramai2 bg ikan makan





Ikan2 yg gemok2...Sbb ramai sgt kot bg mkn







My sis, ni guna my cam, colour accent hijau










Cey cey cey, sape yg mcm poyo je nih??











wawz tgkp


















Bg ikang makang lagi





See, ikang kap ade, ikang keli ade, labi2/kura2 pun ada.... Nmpk ke?






Saya dh bulat yeye.... Cek last week my weight naik lg 2kg... Total naik skrg adelah 6kg..huhu, still ok, sbbnye kalau ikut berat n tinggi b4 preknen I should gain 13-14 kg masa nk dkt branak nnt, ade lg 7kilo lg okkay.... Lgpun next week dh 7 months.... Mcm xsmpai je 13 kilo itu... hehe Alhamdulillah.... sng skit nk trun nnt kan... Seriously my lengan,muka sume cm xnaik pun, sume kt perut je kot huhu, adela tmpt2 lain lg sket2....






Last but not least, sini ade org main layang2 jugaks.... ramai jgk, mcm best je, tp sape plak yg nk lari naikkan lyg2 tu??? xkan aku kot kan?




Hmm dh lama x g tasik jln2 cm gini, best tuuu.... Aritu g antenatal class pun diorg suruh bykkan brjalan kt tasik2, bg sihat, bkn jln mcm dlm shopping complex tu, ni jln laju skit n jantung pun mcm pump laju sket...



Looking forward to go to another tasik.... Titiwangsa ke Perdana ke....






CANON IXUS 130





Hey ya..... Before ni I did mention pasal nak cari new camera kan2...Nak ganti kamera gegar dulu tu.... So last week kuar g Klcc ingat nak makan.... Tibes2 terjalan kt kedai kamera, termasuk pastu terbeli plak kamera...haha Sukati je kan....



Pas beli tu wawz cm bisingla, dia ckp aritu kata nk bli baby cot n B pump sume... Aku pun sengih cm kerang busuk je, ala yg lain tu bli 8bulan nntla,muahaha.....Teruk btul...Ye.. saya mmg begitu, plan lain pastu nmpk mende lain lalu terbeli mende yg lain itu....Kamera pun penting ape, nk tgkp gmbr baby kan2....



Well we got this.....


Canon Ixus 130, mmg plan nk bli canon or nikon.....Tp trmasuk kedai canon...Ada 4 colours.... Korg yg knew me mesti ingat bli kaler pink...Mmg nk bli pink pun mula2, tp wawz cm xnk,dia suh ambik oren.... But mcm xsuka je.. Pastu SA tu pun ckp yg kaler ni klau calar nmpk dlm.....



Sooooo......










Ambikla black kaler...pikir balik nnt sng wawz nk guna jgk,xkn nk bwk pink kan?SA tu tunjukla features dia, mcm trus suka, kamera ni 14.1 megapixel, ada mode fish eye effect, clour accent,miniature effect yg slalu ada kt DSLR saje.....



Nak tgk contoh gmbar???













Ni guna mode colour accent... Kita g kt mode tu pastu arah kamera kt sekitar,dia detect colour pastu kita pilih nk kaler ape... Then snap...Voila..... Ni amik kaler merah...
















Balik rumah ada model, ni guna miniature effect... Dia blurkan atas n bawah gmbar.....










Miniature effect






fish eye muahahaha.......








ni kt antenatal class, tp wawz ngn ngade2 nye xnk tgkp gmbr time class tu...hissshhhhh....





Thursday, February 24, 2011

AN EVENING IN KERAMAT






Di keheningan petang, sedang aku buat2 bz baca blog... Yg lain plak...






kroooohhhh...kreeehhh,mcm xstabil kepala kecik,perut kemain besor








Syedapnye tidok hujan2 ni, org kata pas asar xelok tido,tp tym nila lg diorg nk tido







Ni tido2 ayam,eyh kucing...





Pastu dpt call from mak ckp nak ambik... Yela dh wawz onkol haruslah aku berhijrah ke rumah mak....Tp mak nak singgah Jusco jap, xdela kejap,lama jgkla....



Makanya bersiap2la kita, g angkat kain sume....


Time angkat kain and sidai kain adalah waktu utk mereka.......









Lepaking depan rumah.....Mula2 bau dpn rumah






Aku nk g angkat kain,dia pun berani g depan2 sket...Carrier tu saje nk bg diorg duduk dlm tu










Menung2.... Tgh hujan ni, nk tunjuk sket kt diorg cmne rupa hujan tu, dh ddk rumah je,kang hujan pun xkenal.....






Miley lepak2 jap,guling2 jap....





Ni saya,kenal kan?? tgh ddk bersila dpn pintu nk monitor budak dua ekor tu






Miley kejap masuk,kejap keluar.... Ada jiran bunyi2 bising sket,melompat masuk rumah....
Mak buyong,nampak kan besar dr blakang





Percy rileks je,tp cuakla jgk kdg2....






Dgr suara bangla baru balik keje kilang lalu dpn rumah mencicit lari masuk, duk dekat2 ngan aku.... Taula kita ni bodyguard dia...






Haipppp Percy dh berani2 g depan.... Mmg xdenyela aku nk bg lps pagar tu, dia kt situ je melompat aku angkat dia letak dpn pintu rumah...Ada skali tu wawz bwk kuar skali ada kucing betina, wat bunyi gaduh trus dia kejar kucing tu smpai dpn warung,lintas jalan lg.... Aku duk diam dlm rumah dh,tkt wawz bg prkhabaran buruk,xjumpa ke, kena langgar ke... nauzubillah... Hish gilos....


Aku tanya wawz ape jd kalau tbe2 dia lari td pastu ada kereta or motor langgar... yela biasa kucing kena langgar cmtula,tgh gaduh tibe2 lari tgh jln...wawz jwb dgn muka cuak,dia MC keje esok...huhu bley plak...Tym Percy lari tu dia ckp jantung dia brenti dh...ngehehe....




Ni aku angkut ke tgh rumah,dia wat cmni plak


Guling2 la kt tiles kotor tu...awak tu dhla putih,huhu xpela rock sket,nnt jahitan tu dh ok kena mandi la kan2.....








Pastu wat aksi panjat grill plak,lantakla Percy,asal xsangkut sudeyyy.... Cm nila dia slalu panjat cage dia tu....dh kate xde pokok kann





Aftet 45min duk luar,dh kul 7,sume diangkut masuk,nk maghrib dh, xelok duk luar...sebenornye aku nk tgk cite kt tv3... Dh duk rumah ni,sume drama aku kutip, tp cite Indon xdela aku nengoknye, panjang sangat.....




Pastu mak pun sampai.....



Bau2,gigit2 beg mak aku nih....




Smlm tanya wawz,ada terpikir x nak bela je anak Miley ni... Dia jawab,ok je...huhu... It's all up to me now, yela yg nk cuci kencing berak merata masa training tu aku jugak.... wawz punya tugas bersihkan pasir diorg je.... Tu pun kena buat sbb aku preggy,kalau x sume I buat tau2....


Miley dijangka branak bln 3 ni... Lg cpt dr I okay.... Miley tlgla branak masa aku n wawz ada kt rumah.... N plg penting wawz ada kt rumah coz I geli..... wawz yg dh biasa tgk drh,umbilical cord bagai mesti ok kan...kang aku sengsorang ada gak jerit pastu pitam...gahahaha....


end





Wednesday, February 23, 2011

MAKANAN DI HUJUNG JARI




Apabila suami onkol and xbalik rumah nak makan, bini yg keseorangan di rumah mula berperangai malas nak masak.......Tapi ekceli dr pg td cm nk pitam, apsal eyh... Xmkn kot, pastu dh wat roti bakar n telur goreng pun fenin gak...


Pastu dah tengahari, fenin2 lalat lg, dh kul 2 xlunch,dok google review brg keperluan pas beranak ape yg bgs,list brg babyla...Time tu ok je plak kan..hehe. Pastu pk nk order delivery ape... Ape lg mende biasala Nandos..McD xbesh,Pizza xbesh jgk... Nak number dia? 1300 88 6555.. Mari kita ramai2 mls masak... Nk kuar xdok kete...org semekin ..Ish xbaik2, org xkeje,stadi pun tangguh jap,ngade2 plak nk bli kete...



30min later kot,ke awal lg... I g bobot,kuar toilet tibes2 dh smpai dh abg delivery, kelam kabut carik duit,carik tudung....







Tenkiu abg nandos











Hasilnya....








Eyh eyh,ada je makhluk nak menghidu, buat2 jakun jilat2 mulut, kang org bg bukan makan,dia g tolak2 je ayam tu.... Bg ikan rebus pun bau pastu blah... hishhh...








Yummy2...Ala tp dpt plak part xbest, I don't like drumstickla...Lupa nk bgtau time order, alamat aku cuit2 je hayam tu.... Pape pun bersyukur dgn rezeki yg dtg bergolek dgn mendail di telefon...huhu





End





Let's indulged





Semalam wawz al balikla lambat...kuar kul 6.45 pagi,balik pkul 7 la malam... Aku pun bersapaula duk rumah kan..Harini onkol plak, 6.45 pg kuar,ptg esk baru jumpa... Bley kira x dlm 3 hari brape jam je dpt ckp ....but life must go on..huhu tibe2 je plak..



Dia balik mata dh kuyu je,sian plak nengoknye..dh mkn sume,tibe aku ternak mkn sumthing plak... G JJ sorg2, 10 min dh smpai rumah balik...huu I loikeee... Tp JJ ni mcm xbyk kedai best, kedai mkn bykla yg best Subway,Kenny,Pizza,Starbuck,Johny's dan lain2...



I balek bawak ni ha....







huhu...Best gile ko, teringin nk aiskrim,drive 5min smpai,blk rmh,tringin nk starbuck, buat drift sket smpai...I love u la JJ...Pakai mcm nk g dining masa zaman kt kolej dulu pastu g sorg2 haha,heaven gile...Nasib xde kete sendiri je,kalau ada, brape kalila aku ukur JJ ni..











Mine 2 regular scoop cotton candy, Hari tu bli 1 scoop cm sedap giler n xckup,time ni bli xhbs plak, sbb kenyang kot, hai ko napsu.. Ada lg sket dlm fridge tu,ble ntah nk mkn lg







wawz punya,1 scoop sajer,huhu... Dia nk green tea, tp xdok... So try jela coffee latte crunch nih,xkn xnk bli pape utk dia, last2 dia xsuka, sbbnye manis sgt...Should've stick with dia punye fav je... dia pun xhbs... 1 scoop pun xhbs...aiyooo...




Lari dr tajuk jap, I wanna buy dg cam la...Yg ada skrg ni xbrape nk best, asyik gegar je gmbar,bukan ada gempa bumi pon....






Kamera xbrape cokia,tp xbest....


Waa hbs lgla duit(mcmla duit aku kan), nk cari nikon or canon,not dslr ler, my sis baru bli,gabakla kann nk bwk...tujuannye nk tgkp gmbr baby manyak2...Ada kamera best makanya makin bykla post utk blogging kn....Skrg pkai cam BB je, gmbr terang okla, gmbr klau lmpu malap sket dh buruk....Haishhh manyaknye nk spenddddd.....











Tuesday, February 22, 2011

WELL IT TURN OUT TO BE TRUE LA DEYYY




Remember my previous post ckp psl g Jusco dh ambik segala tok nenek barang,skali salesgirl tu ckp kuat2 kt kwn dia rugi bli arini coz esk trun harga??? So I put everything back...literally la,sbnrnya letak troli pastu blah,haha....



Pastu ajak wawz g jgk smlm,pastu tgk kt luar JJ xde pun banner ckp psl sale tu... Pastu nk sedapkan hati ckpla maybe baby fair je kot kt tingkat atas....



Soooo.......







Yeah betul ......



Spend 1hour kt area baby je hihi....








Bersunggoh tu cari baju,tgkp gmbr pun xprasan.... Sbb baju n sluar dia jual asing2, pastu dh dpt baju size btol,sluar plak size besar, baju tido je pun huhu









3 plastik sajer.....








What we bought, tgk xde bedak pun kannn... wawz banned bedak coz he said,ade study menyatakan bahawa bedak can cause cancer, dh tabib ckp gitu so xbli la... Ganti ngan lotion.. uuu xsabar nk bau newborn baby pas mandi wangiiiiii.......








Baju-bajuan,byk putih je,xbyk yg comeyla kt JJ ni,try carik kt OU r bila2,byk baby shop....







Hasil pencarian baju oley wawz yg bersungguh tu...









Got this bag,mula2 cm nk bli lmbt sket sbb pantang nnt xkemana pun,tp tbe2 pk,eyh brg nk bwk g hospital xkan nk pakai bag gym aku kot..huhu







It's actually 2 in 1, yg part ni warmer utk botol susu...








Manicure set







Sikat,hehe wawz ckp kalau ada rambutla,mestila ada kan,xbyk sikit..







And got this free johnson's towel kalau beli brg brand johnson's at certain amount



Ok yg mende2 cenonet dh settle kot, dh masuk 6bulan setengah dah, gosh how time flies, mcm solero shot kt genting je (tibe2 plak) pasni big stuff plak...Baby cot,B pump, stroller, huuuu


Can't stop myself from mengshopping...haishhh selagi xbranak selagi tu keje nk membeli je...sabor2...


end