In Food

SHEPHERD PIE LA PLAK

Tibes2 dtg plak mood nak masak resepi baru.... Now nak try shepherd pie plak... Yg mkn kt the apartment hari tu...Rasa mcm sng je nk buat.... Pastu mcm mls nk msk lauk2 ni.... So ke JJ la kita membeli barang2......G sorg2,wawz g surau,sape suh g tym maghrib








Ok sebelum tu 'isi minyak'dulu... left mine,right wawz punye,saje sabotaj diet die....









Ni msk layer bwh, yg mcm kuah lasagna tuh... minced beef,tomato paste etc..etc...









Boiled potatoes utk wat mashed potato.....










Pindah kat bekas yg bley msuk oven...ni hadiah kawin... tgk hrga kt JJ RM159 for this small bekas.... Ish mekasih banyokla sape yg bg ni








Lenyek2 potato letak black pepper n fresh milk







Masuk dlm oven,Oven ni pun baru kuar dr kotak,pun hadiah kawen jgk.... I've been blessed, byk giler hadiah yg superb..........Cook for about 20minutes









5minutes before angkat taburkan cheese kt atas tuh...I used cheddar cheese...







Shiap!!!!!!!!!! Melty cheese,kalau ade burner mcm chef2 or kat fish manhattan tu mesti lg mengancom cheese tuh.....









Potong ckit








Ok itu ajer..... Xletak resepi,for those yg nak komenla ye,mintak....Wawz ckp sedap tp cheese xcukup...Aishhh kate diet,ni diet apenih

Related Articles

5 comments:

tententen said...

lela..itu oven ke?apa nama penuh menda tu?cam lain je..xpenah tgk..cam kool je..haha

Mrs Delaila... said...

nama penuh ape? masakan tu ke oven tuh?? huhu... if mkanan,mmg shepherd pie jela

FareHa Ainuddin said...

hahaha..faten tanya pasal oven rasenya.. sedap uh.. bley try nie tapi mmg penuh ubi dalam mulut la ye? hehehe

Mrs Delaila... said...

xdela penuh potato tu....kena balance filling die ngan mashed potato tu...tryla..hehe

tententen said...

klu ftn ade oven nnt pun nk buat..haah oven jenis camne tu xpenah tgk pun

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...