In Pregnancy

SEE HIS FACE FOR THE FIRST TIME

Dah lama xde brita bout my WMIH kan2?? Yela dh cek sebulan sekali,cite n gambarnye pun sebulan skalila baru wujud.....



Ptg td kul 3 kitorg punya appointment nak buat detail scan... Harga RM 150, Wat kt klinik Aunty Yah jugakla,just peng-scan tu dtg bile ada patient nak buat detail scan ni...seperti saya....



Ni report,print dr machine tu kecik bebenor,ala kalau tunjukpun bkn phm kan2....huhu.. Mehla cite skit, kt heart dia ada 4chambers nice and clear, insyaallah xde jantung berlubang or any prob, placenta kt ats,klau kt bwh is bad yer... berat 650g,next month mesti dh sekilo lbey



Ape lg eyh,foot lenght 47mm.. tgn,kaki sume ok, brain ok, lips ok,insyallah xde sumbing... Gender?? Yeah confirm boy huhu.... Position skrg breech...maksud? sonsang,montot kt bwh...yela baru 24 minggu,He can pusing2 kejap ke atas n kejap kt bwh,n hopefully dh dkt nk beranak nnt kepala dia kt bwh,kalau x kena c- sect lor.....





Nak nengok gambar muka dia??Tapi xclear sgtla...Machine baru so org yg scan tu mcm ssh nk buat.....Pastu dia explain sume plak nk bahasa medic,mentang2 makcik n wawz tu dokter, aku pun mlsla nk nyibuk,suh wawz explain kt rmh je....




Tadaaaa...kan dh ckp xclear huhu....dhla pemalu,hbs sume dia tutup,kasi nmpk mulut jer,ni ambik gmbr kt gmbr yg di print tu...sbb kecik xdela nmpk sgt....





Another 1



Ni clear sket...Aunty Yah ckp nape bulat sgt muka tuh...haha ikut muka I la definitely.... Lips dia tomey...mcm wawz suka buat ala2 pouty tuh...huhu.... xpela ikut sape pun, yg penting sihat kan2......



Sbb mcm xpuas hati scan ni, rasa mcm nk buat kt vission college utk scan,rm 90,siap ada cd.... Tp bila pikir2 blk, dhla kt Kelana Jaya, wawz plak busy sokmo, so xtaula nk wat ke x... xpun next time g jumpa aunty yah,suh dia watkan...sah2la free...hihu.....



Ok untk gynae plak,td wawz g HUKM nk tnya ex-lecturer dia psl trainee lecturer,xtaula npe minat sgt mengajor.... Pastu dia call doc dia yg jgk gynae kt UKM specialist centre n borak2,lunch2 sume she will sambut my baby...Nama dia Doc Azurah... Dia ni ssh sket nk dpt sbbnye,dia xnk buat byk2,1 yr dia nak 20babies je.. makanya nurse pun akn ckp dia dh fully booked... No wonderla kalau baca kt blog2 mak2 yg branak kt UKMSC ramai yg disambut oley doc hashim or zainul....


Sekian report saya..... Daaaaa




Related Articles

3 comments:

tententen said...

tomey nyooo..sebijik muka mama dy..ke ibu?mom mcm erra?

FareHa Ainuddin said...

hehehe..comeynyee... alahai dongdang.. i like~!!

Mrs Delaila... said...

huhu xclear pun dh tomey eyh?? xtau lg nk mama ke mummy...bkn mumia...

fareha,bakpo dongdang tibe2? brdondang syg plak awak huhu

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...