In Cats

AN EVENING IN KERAMAT






Di keheningan petang, sedang aku buat2 bz baca blog... Yg lain plak...






kroooohhhh...kreeehhh,mcm xstabil kepala kecik,perut kemain besor








Syedapnye tidok hujan2 ni, org kata pas asar xelok tido,tp tym nila lg diorg nk tido







Ni tido2 ayam,eyh kucing...





Pastu dpt call from mak ckp nak ambik... Yela dh wawz onkol haruslah aku berhijrah ke rumah mak....Tp mak nak singgah Jusco jap, xdela kejap,lama jgkla....



Makanya bersiap2la kita, g angkat kain sume....


Time angkat kain and sidai kain adalah waktu utk mereka.......









Lepaking depan rumah.....Mula2 bau dpn rumah






Aku nk g angkat kain,dia pun berani g depan2 sket...Carrier tu saje nk bg diorg duduk dlm tu










Menung2.... Tgh hujan ni, nk tunjuk sket kt diorg cmne rupa hujan tu, dh ddk rumah je,kang hujan pun xkenal.....






Miley lepak2 jap,guling2 jap....





Ni saya,kenal kan?? tgh ddk bersila dpn pintu nk monitor budak dua ekor tu






Miley kejap masuk,kejap keluar.... Ada jiran bunyi2 bising sket,melompat masuk rumah....
Mak buyong,nampak kan besar dr blakang





Percy rileks je,tp cuakla jgk kdg2....






Dgr suara bangla baru balik keje kilang lalu dpn rumah mencicit lari masuk, duk dekat2 ngan aku.... Taula kita ni bodyguard dia...






Haipppp Percy dh berani2 g depan.... Mmg xdenyela aku nk bg lps pagar tu, dia kt situ je melompat aku angkat dia letak dpn pintu rumah...Ada skali tu wawz bwk kuar skali ada kucing betina, wat bunyi gaduh trus dia kejar kucing tu smpai dpn warung,lintas jalan lg.... Aku duk diam dlm rumah dh,tkt wawz bg prkhabaran buruk,xjumpa ke, kena langgar ke... nauzubillah... Hish gilos....


Aku tanya wawz ape jd kalau tbe2 dia lari td pastu ada kereta or motor langgar... yela biasa kucing kena langgar cmtula,tgh gaduh tibe2 lari tgh jln...wawz jwb dgn muka cuak,dia MC keje esok...huhu bley plak...Tym Percy lari tu dia ckp jantung dia brenti dh...ngehehe....




Ni aku angkut ke tgh rumah,dia wat cmni plak


Guling2 la kt tiles kotor tu...awak tu dhla putih,huhu xpela rock sket,nnt jahitan tu dh ok kena mandi la kan2.....








Pastu wat aksi panjat grill plak,lantakla Percy,asal xsangkut sudeyyy.... Cm nila dia slalu panjat cage dia tu....dh kate xde pokok kann





Aftet 45min duk luar,dh kul 7,sume diangkut masuk,nk maghrib dh, xelok duk luar...sebenornye aku nk tgk cite kt tv3... Dh duk rumah ni,sume drama aku kutip, tp cite Indon xdela aku nengoknye, panjang sangat.....




Pastu mak pun sampai.....



Bau2,gigit2 beg mak aku nih....




Smlm tanya wawz,ada terpikir x nak bela je anak Miley ni... Dia jawab,ok je...huhu... It's all up to me now, yela yg nk cuci kencing berak merata masa training tu aku jugak.... wawz punya tugas bersihkan pasir diorg je.... Tu pun kena buat sbb aku preggy,kalau x sume I buat tau2....


Miley dijangka branak bln 3 ni... Lg cpt dr I okay.... Miley tlgla branak masa aku n wawz ada kt rumah.... N plg penting wawz ada kt rumah coz I geli..... wawz yg dh biasa tgk drh,umbilical cord bagai mesti ok kan...kang aku sengsorang ada gak jerit pastu pitam...gahahaha....


end





Related Articles

2 comments:

Mama Likha said...

sama2 mak buyung lah tu kan... hehehe.

lela, nti nak anak die.... chopp dulu yer

Mrs Delaila... said...

huhu tgk cmne eyh kak nad, dah 3 org chop skrg ni... Anak dia pun xtau brape ekor ade...hehe

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...