Tuesday, July 27, 2010

no title



Don't know what to talk about.....I'm waiting.......................

Saturday, July 24, 2010

suatu ketika dahulu....


Well,me n my hubby had a little chit-chat....We talked about our relationship,back when we were in Secondary school....Bukakla sume cite yg dh tau or belum tau yg bley menyebabkan suamiku dicubit...huhu,until he told me about this kejadian,that make me wanna blog about it (but he told me not to..tp biasala degil).Suddenly I remember everything about it.




When I was in Form 1 or Form 2,I don't really remember when,there's someone who had a crush on me I think...Let us call him as Mr A..He is 2 years older than me..




First tym I met him,Mr A baru kluar surau with his friend,sy seorg diri berjalan laju nak balik kelas,oohh now I remember,ni masa Form 1,dia pun bg salam,without looking at sape yg bg salam tu,sy pun mnjawab dan trus brjalan laju....and beberapa hari kemudian,Mr A pun mengupahla org juz nak tau my name...Bila jumpa senyum2...




Hujung thn dia pun dtg kt blok klas sy,n mintak nk tgkp gmbr...Dipendekkan cerita,dulu saya masuk KRS n konon2 hebatla kawad..masuk zon tu,daerah ni..slalu balik lambat..n saya ni kena naik bas skolah..Tapi dah lambat balik kenala tinggal bas..




Nak dijadikan crita 1hari tu kna naik public trnsport...x prnah seumur hidup naik,ada sorg kwn kawad teman,tapi tiba2 Mr A ni ada jgk dlm bas yg sma. Kwn yg nk teman tunjuk mcm mana nk naik public trnsport ke rumah td trun awal and mintak Mr A tunjuk mcm mana nk g LRT..




Dgn malunya,sabar jela,xkn nk marah kwn tu dlm bas kn...So smpaila kt bus stop Petaling Street,nk ke Putra LRT plak xtau, si Mr A ni dan kwnnya Mr T dgn gentlemannya tunjukla jln..tp tiba2 stop kt blakang Central Market,n he started with soalan2 yg konon2 nk mengenalila....




Tym tu dh pkul 6,dhla lmbt,diorg plak xnk tnjukkan lg mana LRT tu...Dlm kepala dh terbayang muka mak yg nk mengamuk sy balik lmbt...Dia tnya lg mcm2,bila suruh tnjuk mana LRT diorg ckp awal lg,hari masih muda..diorg pun slalu balik lmbt..diorg dh besar kot..aku kecik n comel lg..Mmg dh bergenang air mata masa tu..




Last2 pukul 7,diorg tunjuk mana LRT tu,rupanya belah kanan aku je,xprasan..kalau tau aku lari je g sana... Sampai2 rumah,masa2 yg ditunggu and telah diagak, mak mengamuk n tanya mcm2...huhu.Yela pegi skolah pukul 6.30 pagi balik nak dekat pukul 8mlm. Aku pun apa lg, hebat kn, trusla ngs huhu..Call kwn yg tinggalkan dlm bas td and cite kt dia...




Kwn tu g call Mr A n Mr A call rumah...Mak plak angkat..adehhhh..mmg tuuuuttttla dia tu..Esoknya kt skolah nmpk dia je lari,dia mintak maaf wat bodo...huhu poyo je kn tym skolah dulu..Tp mmg geram kot,tahan anak dara org xtunjuk mcm mana nk balik..sbb nk tnya soalan ntah pape...




So dipendekkan lagi cerita,ada sehari tu terserempak kt skolah Mr A and kawan dia yg lain Mr W la plak... Mcm biasa wat bodo lg,smpaila Mr W membukak mulut,ckp "Maafkanla Abg A,maafkanla Abg A" aku pun...berkata dlm hati,ish apsal plak mamat ni nak suruh aku maafkan Mr A ni plak.. Spnjg jumpa tu dia asyikla nk suruh maafkan mamat A tu....Nk sgt aku dgn mamat A tu ke..




So endingnye, xbrckap smpai Mr A hbs skolah..taun lepas baru nmpak kt frnster then FB


Annndddd...the moral of the story...Mr W yg ada kt dlm cerita ni,yg paksa aku maafkan Mr A adalah Mr Wan Asyraf b Wan Zaidi...Laki ku skrg, kwn baik dgn Mr A dulu huhu....n for Mr T,yg teman Mr A di hari kejadian balik lmbat tu ialah Mr Taufik,best friend suamiku merangkap pengapit masa kitorg kawin...What if aku maafkan Mr A dulu and berbaik semula hahaha...



hehe,tenkiu kerana mmbaca,wlaupun x mmbawa apa2 faedah...hiii


Kepada hasbenku yg akan mmbaca blog ni dlm senyap ( I know u will) sorryla sbb tls jgk,I can't hold it huhu....Agak2 menyesal x ??





Friday, July 23, 2010

It's so pinky I want to die !!!!!



Saya mahu ini!!!!!!!!!!!!!! The colour is very mouth watering....waa nak kje,kerani pun jadila,gaji utk bayar bulan2 kete ni huhu, 700/month























SANTEK KANN???



Wednesday, July 21, 2010

Berjalan-jalanan

Last weekend my hubby got 3 days off from his hectic work schedule.........So apa lagi ajakla berjalan2,tapi xdela jauh mane pun.Cuti2 pun bz jugak...Saturday he helped his brother yg juga doctor in making mmbuat case write up...Ahad, pagi mengemas rumah,n ptg he got to go to work at private clinic...Visiting my parent,pastu ingat nak g tgk festival floria at Putrajaya...Tapi dah pukul 10.30mlm ,ape je bley nmpk,bunga2 sume dah layu pun kot......


Tapi nak jugak berjalan,pegila downtown Cheras, do u know why it called downtown instead of uptown?? Ntahle sy pun tatau.










so jalan2la kami kat situ,pemandangan yg biasa kt mana2 uptown or downtown...But makin jauh berjalan makin menarik plak kedai yg ada kt situ,such as...




Pet booth..

Ada jual hamster,guinea pig, ular kecik2,kucing pun ade, kat bawah ni haa

*
*
*
*
*
*
*
*





comel kan,it look like my Percy...kalau mata anda hebat kt belakang pun ada kucing atas bekas pink tu,yg tu dia lepas je,price dia xsure plak,xtanya,kang tanya n affordable pastu terbeli mcm mane? hehe...kenot2...cukup2la 2 ekor yg ada skrg ni...








A Ben 10 stuff booth,sgt hijau dan sgt byk brg2 dia,nasib xminat Ben 10,kalau x,dh borong dh..from bags,watches and underpants huhu



Di pengakhiran perjalanan kami di situ,ternampakla satu kedai ni,yg menjual seluar,and nama seluar tersebut ialah

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

SELUAR SEDAP!!!! huhu, xtangkap plak gambar seluar tu,it's actually seluar tido je,made from cotton kot,tu yg jadi seluar sedap kot,huhu macam2...



So last2,saya xbeli pape pun,En Asyraf belila sehelai seluar,bukan seluar sedap eyhh..tu sluar tido utk prmpuan....



The next day,Monday morning,konon2 nak pegila jogging kat Tasik kt Sri Permaisuri Cheras,depan HUKM,ala tempat yg kalau malam2 selalu ada gay couple..


Tapi bgn pun dh 8.30,mesti jalan dah jem,so kami pun ke Tasik Titiwangsa



But when we arrived there,jem mcm ape je kt Tasik tu,mcm jalan tym pukul 5 plak....



Parking lot yg full dgn kereta2....



Actually I was hoping there's some kind of show or carnival there...Rupa2nya



Org ramai tengah beratur nak mengundi tmpat kat bazar ramadhan Tasik Titiwangsa,ramai gile org kt situ,beribu jugakla.....Nak dekat puasa dah?? huhu Nasib dh hbs ganti..mcm mana eyh first puasa as a wife..kena bgn kejut suami sahur...Dulu mak kejut,xde tlg masak pun,kena kejut,basuh muka,makan,solat pastu tido balik heee...Now? Wait and see jela




Sekitar tasik tu...


I was dreaming to ride a horse on that day,siap ckp kt hubby "kalau xdapat naik kuda,xmau balik" huhu....Sekali baca kt signboard waktu menunggang Sabtu,Ahad and cuti umum....haisshh sabar jela...




Oranje






Pusing2 kt situ,jumpala benda yang menarik jugak,shooting video clip!!!





the crew






the heroine huhu,lagu pasal burung tgah terbang kot...Mesti utk show Deepavali nanti



Dah penat berjalan,bkn berjoging ye,and belum breakfast.time tu dh 10.30,so this is our breakfast



Nasi ayam and fresh orange tu....huhu


end

Tuesday, July 20, 2010

For the sake of love

Saya tgah mengantuk tahap superb...It's now 2.15 a.m,but I'm still awake..Baru sampai rumah 1.30 am tadi...Tgk movie marathon Inception and Street Dance...


Wonder why I haven't sleep yet and facing this lappies?? Yeah it's for the sake of love...to my dearest....kitty...felt guilty kluar lama2 n biarkan diorg dlm cage..dhla kna squeezed in..They getting bigger,dah tempah cage baru tapi xsmpai2 lagik....So their loving mummy ni let them play for at least 1 hour b4 disumbat balik dlm prison..Sronok plak diorg lari2 langgar2 kerusi tgah pg buta ni...


Bapaknya?? Maybe dh mimpi jauh ke mana dah,xpela org bekerja kan...ni dah ke seratus lapan puluh lapan kali menguap....waa lagi seploh minit...cepatla...

Friday, July 16, 2010

Got milk???



Have you ever heard about Got milk advertisement?? Where the celebrities drink milk and got a milk stain on their upper lips.. or under their nose??

Celebrities who did the ad..



the twins and grown up girl Miley Cyrus








Super hot mom / supermodel Heidi Klum







Beyonce and her mama









Hayden Panettierre









the hot daddy of 3





and , the new model for the ad....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Percy!!!! huhu Got Milk??????



Budak2 zaman skarang....

Adala satu ketika ni pegi ke kedai buku untuk melakukan kerja2 fotostat...Sedang aku menunggu akak tu mengfotostat..adala 2 org budak lelaki ini,bersama bapaknye di dalam kedai...


Kejadian memintak utk membeli buku..



Adik : Ayah,nak buku ni....Macam best je.(adik dia comel sbb pkai ketayap,skolah agama tadika kot)

Ayah: Xyahla,kita tengok dalam JJ ada x..

Abang : Ala ayah,nak jugak,nak jugak. (sambil menggaru2 perut ayah diorg yg agak kedepan itu menggunakan kedua2 tgn..and wat muka sedey)

Ayah diorang tetap berkeras xmau bli

Adik : (merengek2 lagi)

Ayah : Xyahla adik bukan tau baca pun (oooo xtau baca ke huhu) . Balik rumah nanti baca buku pocong-pocong tu (ada ke patut bli buku pocong utk anak)

Abang : (dgn pasrahnya) Dahla dik,ayah suruh letak buku tu letak jela



Adik dia ttp memeluk buku tu dgn eratnya...Xtaula ape ending drama budak2 tuh..kesian jgk kt budak tu.. Tapi dah blum reti baca lg kan..





Gambar curi masa tgh bayar..adik dia baju biru pakai ketayap. Abg dia tgh baca buku sbb xley beli kot huhu...Bapaknye yg sedikit berperut mencekak pinggang jela tgk anak2 dia



ahernyaaaaa....

Blog title di atas cara membacanya ialah akhirnya ye kengkawan....

Akhirnya dapat jugak aku memakan steamboat yg diidam-idamkan tuh..RM 25/person...dekat je dgn kdai2 makan b4 ni...


The menu:




ini adalah ayam,daging and kambing yg di marinade untuk di bbq kan,flavour satay ada,bbq ada,chilli la,n mcm2 lgla...




seafood yg ada,kerang,lala,ikan,ketam,udang and ape ntah lg.. Cool2..tp xmkn sgt seafood so tgk jela.....






salad and fruit.....




so tempat ni bestla jgk if pegi ramai2...Byk choice makanan,ada nsi grg,kuey tiau,gmbar2 yg kt atas ni,kuih2,kek,and ice cream...Pegi ngan hubby yg tgah diet sgt xbest hokkay...Saya plak mkn yg xbyk sgt utk skali mkn..huhu mcm mmbazir jgk,tp saja nk try.




bakar and steamboat..






Thursday, July 8, 2010

An evening with them




Last Wednesday I brought my kitties to Vet in Cheras to get another vaccination. It's the 2nd time for Percy,but not yet for Miley.She got another 2months to get hers.


Hospital Veterinar KL

(used to brought my previous cat to private vet,and i think I spent almost 5k,and now I found this place,but beza harga sikit sgt,napela ubat for animal ni mahal sgt)







meronta2 nak kluar





Then we went home.. Rehat2 kejap ,masak skit pastu pegi to Hospital Selayang to fetch their 'Papa"... Hehe, we called ourselves Papa n mummy to them wuhuhu..



Bawak their cage tapi kat dalam kereta lepas kan je.. Ni first time bawak diorg jalan jauh2..Takutla jugak diorg trbuang ayak dalam kete.But thank god they don't..Byk jalan2 dalam kete..Especially si Percy. Naik atas badan duk kat bahu pastu ekor dia tutup my eyes..Sabar ajela...



But tiba2 Miley did something that made me shout Oh My God!! for more than 10 times...She explored the car mat kt passenger beside driver,then muncul kat bawah pedal brake!!! Risau giler xley tekan brake. what if kena emergency brake,x ke kena pijak si Miley tu. Habis terburai isi perut yg buncit tu. Then gerak2 jari for her to catch,dia ingat mainan,barula dapat keluarkan dia... Fuhhh...


We managed to get there safely... With no dead kitties. Lama jugak tunggu cik suami. Almost 1/2 an hour. But they behave wonderfully like this:


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





Penat tunggu Papa mereka,so tidola dulu








Percy dengan gentlemannya menenangkan Miley.. "Sabar ye,mummy ni dera kita bawak jalan jauh2. Dahla baru lpas kena inject"







waiting and waiting and waiting.....





Half an hour later,sampaila org yg ditunggu. I covered them under my bag then surprised him. Dia pun tersengih...




on the way home.....






sit calmly on my lap...Miley ngantuk sgt,tido x gerak2..But for Percy yg active ni..








nak jugak merayau,pastu dapat tempat yg selesa,bertenggek on my hubby's shoulder




Upon arriving home sweet home,mereka pun






sleep like a kitties...not baby eyh blom lagi huhu





as I blog this, I think they sort of knew I 'mengumpat' pasal diorang,so they..



pretending to read what I wrote,as if they understand it...hee


Food hunting




After finish exercising,me and my laki balik rumah nak solat maghrib sume..sebab penat g gym saya pun xmasakla huhu...
Around 9,the food hunting begin,Tapi xtau nak ke mana actually. I don't really like to try new food. So drive la area Sri Rampai and Wangsa Maju.. Drive and drive and drive,satu pun xberkenan di hati. Cik suami ikut jela cik isteri.
Last2 decide nak makan dekat area Setiawangsa je . There's one bbq and steamboat restaurant yg baru bukak...Sampai2 je around 10.30,kedai tu pun selamatla ditutup. The staff tgah mengangkut tong2 gas masuk... Hmmm tp area situ banyak kedai makan,then terdudukla kat kedai ni..



Nama kedai ni Benjiana steakhouse or western...xngatla plak,lapar punya pasal.
What we ordered...





The Benjiana Meatball.. The gravy was superbb!! Tapi perasan tak,they were actually copied the meatball from Ikea?? tp x sgtla.. Meatball at Ikea come with berry
sauce,tapi yang ni come with berry jam...huhu Boleyla..










chicken chop...




Mashed potato yang again superb....Mula2 ingat benda ni coffee with float yg my hubby order... Rupa2nya mashed potato..Sangat2la sedap.Xhabis coz byk sgt. Asyraf on diet konon2 and xmau makan bcoz of carbs shishh...




the environment,ada big screen maybe because of world cup,and i like the chairs..






this restaurant located at Centrum Setiawangsa,sebelah Sekinchan ikan bakar from previous post and in front of uptown Setiawangsa..



ok dah kenyang,jom jln2 dkt uptown plak..yeay..tp xde yg mnarik pun


Friday, July 2, 2010

When the clock turned 4.00 pm







In my day to day live as a student cum housewife,I will cook once,as my hubby don't come home for lunch...

I will start cooking at 4 o'clock coz he'll b home at 6.00.

So menu for today cauliflower and mushroom with oyster sauce,ikan cencaru masak sambal and grill chicken. Xpenah pun masak ni b4 this,bru nk try.. Dah penat masak kari,gulai and masak merah now try ni plak....




memasak cauliflower (kobis bunga n mushroom)


Then ikan cencaru pulak:





sambal yg resepinya dicarik dari internet...




and finally

*
*
*
*
*
*
*
*
*

the end result














so selamat menjamu selera,tgah tggu cik suami balik...lambat pulak balik hari ni,dah kebulur ni...huuuu