In Shopping

CANON IXUS 130





Hey ya..... Before ni I did mention pasal nak cari new camera kan2...Nak ganti kamera gegar dulu tu.... So last week kuar g Klcc ingat nak makan.... Tibes2 terjalan kt kedai kamera, termasuk pastu terbeli plak kamera...haha Sukati je kan....



Pas beli tu wawz cm bisingla, dia ckp aritu kata nk bli baby cot n B pump sume... Aku pun sengih cm kerang busuk je, ala yg lain tu bli 8bulan nntla,muahaha.....Teruk btul...Ye.. saya mmg begitu, plan lain pastu nmpk mende lain lalu terbeli mende yg lain itu....Kamera pun penting ape, nk tgkp gmbr baby kan2....



Well we got this.....


Canon Ixus 130, mmg plan nk bli canon or nikon.....Tp trmasuk kedai canon...Ada 4 colours.... Korg yg knew me mesti ingat bli kaler pink...Mmg nk bli pink pun mula2, tp wawz cm xnk,dia suh ambik oren.... But mcm xsuka je.. Pastu SA tu pun ckp yg kaler ni klau calar nmpk dlm.....



Sooooo......










Ambikla black kaler...pikir balik nnt sng wawz nk guna jgk,xkn nk bwk pink kan?SA tu tunjukla features dia, mcm trus suka, kamera ni 14.1 megapixel, ada mode fish eye effect, clour accent,miniature effect yg slalu ada kt DSLR saje.....



Nak tgk contoh gmbar???













Ni guna mode colour accent... Kita g kt mode tu pastu arah kamera kt sekitar,dia detect colour pastu kita pilih nk kaler ape... Then snap...Voila..... Ni amik kaler merah...
















Balik rumah ada model, ni guna miniature effect... Dia blurkan atas n bawah gmbar.....










Miniature effect






fish eye muahahaha.......








ni kt antenatal class, tp wawz ngn ngade2 nye xnk tgkp gmbr time class tu...hissshhhhh....





Related Articles

1 comments:

Mama Likha said...

wah! comeyyyy dah pic! bru lah cerah masa depan tgk pic lela skrg hehehe.

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...