In

PERSIAPAN RAYA

Baru 5hari puasa dah sibuk2 nak cite pasal raya plak kan ko ni Laila... Ala biarla kan,.kan.. Mesti korg pun tgk baju raya yg dh siap dlm almari tu dgn senyuman lebar tunggu nk pakai......




Aku punye persiapan xdela havoc mana pun... Kalau dh ber baby ni, for sure mata korg dh xnmpk dh baju pompuan yg hot glemer gitewww.... Yg nmpk baju2 comey lote kt bhagian baby tu... Rasa mcm nk ddk dr pg smpai kedai tu tutup dok nak memilih baju....Pastu dh ada yg berkenan rasa mcm nk bli setiap warna yg ada plak ....oh kenot2...




Baju Iman aku bli 2hari b4 puasa.... kt mana?? JJ Au2 yg famous dlm blog aku ni ha... mcm duta plak,dh mcm rumah kedua pun ada jgk.....Sementara tunggu Wawz potong rambut.... aku sorong Iman g tmpt baju baby... Xsmpai sejam dh penuh baju aku sangkut kt stroller tu ha... Cuba bg lama skit, mau Iman kluar dr stroller tu tarik mak dia ni balik...














Baju Iman yg kiut miut...harus disimpan dulu sebelum mak dia ni,pakaikan kt Iman walaupun duk rumah je.......xsempat raya dh lusuh plak kan..........













Yg penting ini... Dh bli baju melayu Iman.... tomeyyy... Lupa lak nk bgtau,tema tahun ni adelah berwarna pepel ok.... ungu..haippp jgn tiru...










Ni plak baju mak Iman... nk berkebaya la konon, eh eh, bajet dh kurus ke????






Tu je persiapan raya, sadis x?? sehelai je baju aku?? ade 1 baju kurung xsiap lg, pastu mcm mls je nk bli, takut xberpakai... pakai skali dua je masa raya.... aku xdela prmpuan melayu terakhir nk pakai baju kurung duk rumah.....




Dh ada anak kecik ni xde dah nak shopping sakan berlama2 kt sopping komplek tu... Kang anak ko ngamuk sape nk jawab??



Tapi tapi tapi....nk g jln Tar...... nk g tar jln kt situ... huu nk borong tudung yg biasanya 20% je tudung tu yg akan dipakai hehe............Tp xkn nk bwk Iman kn, brpanas n rmai org... nk2 time pose ni,kang letih sape nk masak??




Pastu pastu taun ni 1st raya xtaula mcm mana,kat mana,mengapa,di mana,bagaimana..... Sbb Wawz xtau dpt ke x cuti 1st raya... sbb dia junior MO, so mestila senior2 yg nk cuti 1st day raya tu... ciss sungguh....But aku berazam nk raya ngn my side of family on 1st day raya,kt N9, sbb last year dh raya lama kt Ukay Perdana n Psir Mas Kelantan..... Tapi xkan nk tinggal laki sorg2 kt sini plak kan....Haisshhh pening... xyah raya r gini....




Hopefully dptla dia cuti raya 1st tu, so dpt beraya sekali, kalau x ngs x berlagu la laki ke hulu,bini kehilir....



Ok itu aje, diharap semuga sy dpt shopping baju raya,tudung raya,kasut raya, pastu duit habis smpai lpas raya kena pkai duit raya Iman... Tp apa guna sume brg2 itu kalau xdpt beraya bersama suami tercintan cintun.....siggghhh.... stress aku dibuatnyee




Last but not least terimala wajah-wajah kekasihku













Haiyooo makin hari makin comel,ni mmg copy paste muka bapakla Iman..Adakah ini brmakna bapak dia comey?? heh ye ke???.. nk cari apa yg sma mcm mummy dia maybe kena cari guna mikroskop,xpun stethoscope kot,sekeciput je, .....








Tgk mulut tu,membebel je hu hu hu auu auu... Ala tomelnye anak mummy,best je melayan dia, nmpk je mulut kita trbukak bila dukung dia,makin bykla dia nk ckp





Iman doa ye raya ni kita dpt raya kt N9 ngn papa, kalau papa keje jgk,kita g raya kt shopping complex r..tu pun kalau bukak...hadeyyy







Related Articles

8 comments:

FareHa Ainuddin said...

salam mummy iman & iman..

wahh.. iman da ada rambut laa.. ye arr kan.. lama tak jumpa iman.. muka pun dah lain.. yerp.. totally muka daddy la iman.. xpe lela.. nanti next anak gegurl muka awk plak... wink*

p/s: aunty ety ada pass brg kat aunty fareha.. bile la nak kasi kat iman nie.. kang tak muat..satu hal plak.. (^^')

selamat berpuasa & selamat berbuka.. juga selamat membuat preparation raya.. cookies??

Mrs Delaila... said...

ha'ah ada rmbut ckit dh...tp seciputla,xlebat mana pun lg huuu... muka dia still nk berubah2 lg...time tgkp gmbr tu tetibe muka asyraf plak kluar hehe....


Baju tu newborn ke, haha iman ni mmg dh mcm bby 5bulan besar dia, hopefully muatla... taun ni xbuat kuih lgsg la pareha.... bz ngn imanla kononnye

uMi KaLtHuM said...

eeeee comeynyerrrr iman!!!! pipi die tembamnyerr....siyes sebijik copy paste abg acap..hihi

Mrs Delaila... said...

haha tipooooo...aritu kata muka mummy dia..hehe tula dh xdpt disangkal lg mmg fotostat muka ayh dia...nk wt cmne...

tententen said...

betula lah lela..ada iras zac efron lah iman ni

uMi KaLtHuM said...

heheh ala pasni adik2 iman mesti ade ekot muke mummy die... yg pmpuan ekot mak pulak la ^__^

Mrs Delaila... said...

faten: huhu perli eyh cubit montot kang...


umi: ala adik2 iman lmbt lg.. plg cepat pun 2taun lg..

tententen said...

zac efron mcm iman,tapi iman mcm muka bapanya..
adakah zac efron mcm bapanya? yg itu takpasti,kena buat makeover kot..hehe..

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...