In Pregnancy

My very first check up


Since I knew that I'm pregnant,keterujaan nk g klinik itewww bertambahla kan sbb nk check apa yg patut...Tp hubby ckp tggu smpai 6 weeks...


Tapi perut mcm sakit2 je..nk 'bobot' pun xdak pun kuar pape... Mcm cramp2 masa tgh period.So xtaula nk peiod ke pregnant sbnrnye ni kan...Shooo,hubby ajakla g klinik jgk takut kena jangkitan kencing.. Well it's normal for any preggy mums...


My very first visit,hari Sabtu lepas, before g open house rumah Fareha... Again yg check nye of course :





The result untuk pregnancy test buat kt klinik is vaguely positive... Nmpk skit2 positif sbb HCG still low... N ada urinary tract infection.. Dlm urine tu ada sel darah putih 3+ mean ada jangkitanla.. Yg normal xde lgsung or 1 cmtu je... So dptla antibiotik..


Nmpk kn gmbar kt atas tu...dia tgh check infection,yg xbest nye dia tenung n check je mende tu without telling me anything... Bila tanya dia kata cite dlm ketela...sabor jela..ni yg rasa nk duktor lain je check ni...


Pastu g open house rumah Fareha,diorg tanya bila nk ada baby,mula2 xbgtau,ckp soon je.. Tapi bila nk balik n salam diorg,n Ain wish Smoga cpt dpt baby then I told her...Pastu she get excited n tanya betul ke,yg kt blkg2 pun tau hbs sume terjerit... Malu sayo dibueknyo...haha...


Pastu BBM ngn group girlies Ety,izza,Maryam n Esma discuss psl tu huhu.. Comel je Aunty Ety tanya dh ada rasa gerak2 kt perut blom..huhu 4weeks heartbeat pun blum ado.. Besar peas je pun.. Aunty Ety promise nk bg present...Bley ke mintak stroller n baby cot? hee


NEXT :

Hari Ahad ada open house rumah Aunty Yah,yg kitorg g klinik dia check tu.. Tgh
mkn hubby bgtau family in law bout the news,aku yg duk meja lain kt blkg diorg
senyap je.huhu..pastu of cosla adik2 ku kecoh n tanya.Naim siap ckp ala biarla
Kak Laila tgh takut tu..huhu ade ke takut..


Nk balik tu baru discuss ngan Aunty Yah,she's specializing in sakit puan.. Baru bgtau
dia everything dia suruh datang klinik this week on Friday,tp Hubby xcuti,so maybe g
next week..Kalau bley nkla this week,tp hubby xley cuti.. Nak nengok sgt scan...


Thanks for reading........





Related Articles

6 comments:

FatenAzzahra said...

lela!! seronok nye..rasa nk lompat2 atas kerusi ni.. congrats!!

Mrs Delaila... said...

haha...eyy ingat awak tau dah.. masa g umh fareha tu diorg x cite ke? hehe

FatenAzzahra said...

deorg kate tu xtau lg.tp ter excited lebih baca ni..hehe..lela, cost check up dh jimat..hehe

FareHa Ainuddin said...

congrats dear.. happy kot~~!! im going to be hot aunty.. yeah~~!! ;)

Mrs Delaila... said...

teyn: xde jimat mana pun ubat still mahal,knala bayor kan

freha: tenkiu,pray for the best

en_me said...

sonoknyerr nak dpt baby tewww.. ehehe

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...