In

MY BIRTHDAY PRESSIE IS FINALLY HERE!!




 After 4 months of waiting...... Kucing aku dah siap bertanduk n dh potong lekat kat dinding akhirnya dapat jugak hadiah yg ditunggu-tunggu




Walaupun the present is not under my name, tp it's minela since hadiah birthday aku...hehe






The waiting is finally over on friday 7 Oct 2011........

















 Alhamdulillah, got my birthday pressie from hubby , walaupun gile lama nak tunggu........ No bukan dua2 tu aku punya, mine is on the right, d purple one walaupun nampak mcm hitam je........






Alkisahnye, mmg nk beli kete pun utk kegunaan aku n Iman bila Wawz xde... nk g kelas ke or nak g mane2 emergency bila Wawz xde.... if aku nk g kelas for sure kena anta Iman rumah mak aku.... Walaupun mak bley je ambik, tp lg senang la berkereta...........







Order on my birthday 18 June, time tu yg baru launching is Myvi Lagi Best, punyala excited tgk iklan dia, yela org baru nk merasa ada kete sendiri, hari2 happy tgk iklan yg "Lagi Best wo o o ' hah tau kan iklan tu?? Tp tunggu punya tunggu ape pun xde, Sales Assistant tu ckp purple wil be out lepas raya.. ok fine







Lepas raya plak, still no news bout the purple one, kaler lain ada tp yg ezi kot... aku nk elegance sbb ada gps, ngade2 sket demand nk gps bagai..... sebagai suami yg awesome ikutkan jela permintaan wife yg gedik ini..........








But dh hbs raya pun still xde berita.... Sampaila launching myvi 1.5 lagi power lagi best, and harga plak lg murah dr elegance.......... I really want to meet the person who set the price which is clearly didn't do his job well.... Ada ke engine 1.5 lg murah dr 1.3.......... Pelik sunggoh... dhla yg murah lg cantik plak tu, beza plak dalam 1k..... isk2.........Org yg dh dapat kete enjin 1.3 sure bengang especially d guys

















 The back yg sgt comel.......... Can I call this car Efron?? Since Wawz namakan kete dia dgn nama dr cite korea.. Aku plak minat Zac Efron since cite Charlie st Cloud tu...............








The SA promise nk bg kete ni last wednesday, tp khamis xdpt jgk, n dia janji dpt jumaat sblum solat jumaat, tp dia call plak ckp nk bg pukul 5ptg... Wawz mmg dh mengamukla, ckp berbelit2... Dhla tggu 4 bulan kan........ Pstu bila dh ambik kete baru perasan dia xbg memory card for activate d Gps... Nasib baik dia mintak maaf byk kali.. huhu tp kesian jugak, sbb dia prempuan........




















 The improvement yg perodua buat, quite impressive, hopefully xdela jd mcm typical local car yg cepat rosak kan?????? The multimedia touch screen thingy ada Gps, bley play DVD, tp bila handbrake ditarik saje.. tgh drive xley play tau.......



















Alhamdulillah, syukur ke atas rezeki dan nikmat Allah yg x terhingga yg dikurniakan kepada aku..... Loving family, loving husband, beautiful angle baby Iman Hadif, rezeki yg x pernah putus, dikurniakan kesihatan n mcm2 lgla.........





Last 5 years I never thought of having a car without even working., dulu pikir nk kerja apa, n what will my first car be........ but now rupanya xpayah kerja dpt mcm2, xpyh kerja can own a car..... Feels like I'm d luckiest hamba Allah ever je..... walaupun usaha aku rasa mcm x setimpal je dgn apa yg aku dpt, hanya berdoa selepas solat, rezeki pun dtg....... Rsa mcm sikit sgt je effort yg aku buat..... So mari lipat gndakan usaha dgn buat perkara sunat plak ye...........






Terima kasih yg x terhingga kepada my husband Mr Wan Asyraf b Wan Zaidi kerana menghadiahkan saya sejibik kereta tanpa saya perlu mengeluarkan sesen pun sbb saya xde income huhu......... Walaupun sy garang mcm singa, n not a perfect wife, thanks for everything....... He always put me n my son first barula pikir psl brg dia....... ~teary eyes








Dgn segala nikmat yg diberi, kumohon supaya tiada musibah yg besar utk mengujiku ya Allah, Ku takut tidak mampu menempuhinya, walaupun sesungguhnya Allah tidak akan menguji hambanya melebihi kadar kemampuannya.










p/s : bila eyh nak merempit kereta ni??? Astaghfirullah... hehe






Related Articles

4 comments:

tententen said...

woww congrats lela. alhamdulillah.syukur syukur. saya dpt rasakan ke-happy-an awk. happy gak utk awk..
tp haritu ftn ade tanya, awk nak beli myvi eh? awk ckp tak.. rahsia eh.. terel tak instinct ftn.
walaupun ftn lg suka design myvi lama(ehem2).tapi purple tuuuu..
lg best wo o.. boleh tak namakan dia 'purple violet life'.. haha..
jln2 bwk iman jgn lupa letak dlm car seat pastu pasang barney!! =P

Mrs Delaila... said...

Ohoho ampunkan saya cik faten,time tu saja je nak rahsiakan dulu hehe..... Dh dpt baru ley story... Tq kerana happy utk saya.... I'm happy too.. Pjg sgtla plak Nama tu huhu...

FareHa Ainuddin said...

congrats lela.. yeaaayy~ boleh gi merempit nie.. purple violet life macam nama blog plak kan? hehehe..(^^') imaaan.. meh rumah aunty~ aunty jaga.. (^^)

uMi KaLtHuM said...

wahhhh bestnyer myvi baru! hihu~ ad gps ag tu..ish2..pasni iman sonok ar jenjalan dgn mummy die..hehe

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...