In Pregnancy

Kenan, mengenan, terkenan




Have u heard about kenan-mengenan?? Alaaa yg org tua2 ckp akan affect our baby disebabkan what we did when we were pregnant?? Contoh mcm mak or ayah bunuh binatang time tgh bwk budak,then bila lahir anak tu ada rupa mcm binatang yg dibunuh tu ??


Well do u believe it? For me nak caye susah, xnak caye pun susah... But just be cautious laa.. Jgnla buat benda mengarut time preggy.. Kenan ke x kenan ke it's all up to Allah's will... And jgn difikir sgt sampai stress plak kan.. End of everything we must berdoa dpt anak kiut miut cukup sifat n everything... Byk baca Al-Quran, and biasanya ada certain surah yg elok dibaca masa mengandung.... Surah Maryam,Yusuf,Luqman..


Mak saya kan,dia kan xbagi saya tengok kartun..Sebabynye nnt anak mengenan kartun tu.. kwn diala yg suruh ckp tu... But I love to watch Spongebob, cmne tu??


Besides baju baby, due to my pregnancy... I've also bought this stuffs






Anmum Materna, bukan Anmum Essential tom-tom bak... Choc flavour sbb saya xsuka susu yg putih plain tu, dunno why..xley terima tekak... Tapi yg pasal susu coklat ni, Aunty Yah (makcik n also doctor yg check saya xbg minum susu cekelat sbb takut anak gelap) Aiseyyy manyak wooo xbuley... But minum jela, it's good for mummy n baby





Buku-buku and doa2.....







Ada pulak model xberbayar.. Diorg ni pantangla wat pape,mesti nak tolong skali... Yg ni tolong pose skali..... Nak jadi maskot ntuk blog ni kot....





Last but not least Happy 11th birthday to budak yg penah buli kakak ipar dia masa awal2 kawin, tapi pastu kena buli ngan aku balik... Wan Ahmad Naim.... Nama manja dia Ahmad( called by his dad huhu)... Nak cari ape birthday pressie eyh...




So kawan2 marila ramai2 doakan anak saya akan menjadi cantik / comel sifat luaran dan dalaman n sempurna fizikal n akhlaknya..... Insyaallah... Peace out

Related Articles

2 comments:

Nisa' Azman said...

Org kate jgn bg hubby bunuh binatang time wife tgh pregnant..tue la ape yg st dgr dlu time pregnant. Btw, sy dlu pun minum Anmum gak la, but ori flavour. Very good for mom+baby!! ^_^

Mrs Delaila... said...

huhu ok.... any tips time pregnant nak share just tell me ye...

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...