In about me

All bout me


Ermm apa mau crita? It seems like it's my obligation to update this blog since I got visitors for every single day.... Thanks to the tracker....

So,today's topic will be all about me... Bukan obses kepada diri sendiri,tp more to update psl saya kepada kwn2 saya yg telah lama tidak ditemui >_< ... Masing2 pun bz study sbb nk exam, or bz dgn keje.. Kwn2 sy sudah ramai yg jd wanita berkerjaya skrg ni...


1. I am 7weeks and 3days pregnant now.. It's not accurate though sbbnye diorg kirapregnancy days based on the 1st day of our last period..


2. Sgt bohsan dgn keadaan diri sendiri. Not psl pregnancy ye..Tp sbb hari2 rutin same ajer..
Bgn pg time hubby g keje, dia dh g keje if ada kain nk basuh,basuhla.. Tp biasanya tido balik biarpun xngantuk huhu... Bgn kul 10 ke.. Tu pun celik mata,tanya diri sendiri ape nk buat
hari ni....Dh bgn kuarkan kucing2 dr sangkar... Basuh kaki diorg then let them play...


3. Biasanya b4 pregnant,start cari makanan pukul 4 ptg, yela duk rumah xguna byk tenaga so
xdenyelah nak rasa lapar.. But now,xlapar pun kena jugak carik food,sbb kena makan folic
acid plus sbb my little one needs nutrition untuk membesar...kan...kan..kan


4. Definitely xjadikla nak kejenye... Yela dh ko xpenah keje,tibe2 ngandung ni nak plak keje,
kang lembik je kena plak marah dgn tuan besar...


5. Still no morning sickness up to today... tp ada baca kt blog someone yg dia start morning
sickness 3 bulan dan ke atas huhu... Tolongla jgn ada morning sickness... Payohla duk sorg
siang2 pastu muntah2,sah2la jadi lembik ..


6. At 7 weeks ni berat still sama,Yela what do u expect,got another 7 months untuk membesar
bagai juara... Biasanya for preggy mummy,berat diorg akan naik up to 10-12kgs... whoaa
sgt gilak,xpenah berat I lebih 55kg..


7. Still no cravings, xdela ngade2 nk mkn pape yg pelik... Tapi cm tiba2 terfikir nk mkn benda tu, so buat2la mcm kita mengidam benda tu,so suruhla laki I carik hehe...



8. Xberapa selera nak makan... Xlalu plus rasa susah je nak telan makanan... Biar lapar or
sedap mcm mana pun makanan tu...Tu yg membuatkan laki ku membebel je preknen tp
xmau makan...


9. Tengah pikir nak beranak kt mane weyhhh... Yela dah akunye xkeje.. Harap laki je, Pastu
demand xmau beranak kt hospital kerajaan... Bukanla xnak,ok je pun sbb diorg ada je 1st
class punya ward... Nak2 dkt Hospital Selayang.. Yg xramai sgt org and hospital tu agak
cantikla.. Penah operation kt hospital tu masa form 1.. Tapi..Tapi...Tapi I don't want to
diberanakkan oleh doktor2 yg dikenali or boss suami saya...Nurse2 yg rapat ngan suami and
mcm2 lagila..

Mmgla I assumed layanan will be 1st class, nurse xkan marah2.. due to history lakiku yg
pernah marah nurse sbb ada yg malasla apela kan...n doctor pun must be ok.. since
he got good reputation dkt bhagian Obgyn..And ketua jabatan yg bhagian (specialist) bersalin ni pun aku penah jumpa (siap tumpang kitorg pas tournament bowling dulu).. And
most important thing xyah nak membayor sesen pun, dah kata keje govt..keje plak kt
Hospital Selayang...Beranak kt situ mesti dpt visitors ramai from his friends uhuk....


Tapi..Tapi...Tapi... mcm biasala anak 1st, 1st time experience mestila nak the best.. And if
cakap the best mestila kt private kn?? Hospital yg nk pegi if jadi Ampang Puteri.. But cost
will be 5000 kot..itu beranak normal, if Caesar ke maybe 8000 kot... so just start saving
now in case betul2 nk private...But bila pk cost tu,mcm baik la duit tu I g shopping ke, bli baju very the comel kt anak ke kannnn....meng splurge kn diri g massage or slimming
centre ke pas beranak..huhu..Nntila pk dulu got 7 months to go.. Nak selesa time beranak ke
nk shop n spend pas beranak hehehe...


Ok that's all malas nak tulis dah.. Thanks for reading entry yg panjang berjela without gambor ni and essay pun xselari sbb malas nak edit dah...sumenye malas hehehe..


Related Articles

1 comments:

Nisa' Azman said...

yup, it's true.. berat mmg naik bile pregnant.
As for me, berat naik 12kg time pregnant dlu~!!

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...