In

FROM A MONTH TO ANOTHER MONTH

My luvly baby Iman Hadif is now 2months old, with expected weight 5.8kg... Dh debab cenggitu xkan 4kilo je dok?? Increase by 1.5kg from the previous weight....


Last week dgn jayanya dia dh selamat dicucuk... Cm 1st injection dulu ngs 2saat, then mcm biasa, like nothing happened... n Alhamdulillah dia xdomam pun... Tp mak dia yg demam... Waduhh aku punya temperature tiba2 naik smpai 39.2 celcius... normal suhu is 37.5... dgn disumbat ubat oleh Wawz, xsmpai 24jam dh recover....


Tp dgn xsihat, n Wawz baru balik on call, n kena g keje balik 5ptg smpai 12 pg, haruslah aku memanggil tokwan Iman utk jaga Iman... Sbb ubat aku mkn td ada yg ngantuk... waa time menaip ni tetibes plak kesan ubat cm dh nk hbs, stat pns balik...uu xpela lg sejam Wawz balik...



Ok enough with the benda yg xmasuk pekse ni.... Seperti yg dianjikan, Me akan meletak gmbar Iman when he's getting month older... So this time,gmbar from one month to 2 month







24/6/2011


tido smbil dibedung









25/6/2011



tgh berkepak2











26/6/2011


bajet hensem naikkan kolar cenggitu... Iman wat sendiri tau ehe








27/6/2011


Rambut still segan2 nak kluar









28/6/2011







29/6/2011

Iman adalah vegetarian












1/7/2011


Kebesaran mulut dan hidung adalah sama besarnya ketika menguap











2/7/2011



Iman tiba2 mengambil keputusan utk menukar warna kulit jd tan sket, mcm jacob black dlm cite twilight itu........











2/7/2011



Di hari mummy meninggalkan Iman utk ke majlis kawin Aunty Esma...
Bila smpai rumah,Iman menerpa dan memeluk ke arah ku
















5/7/2011

Iman ambik bantal mummy...dia ckp xmainla bantal kecik corak polka dot bagai... so uncool... fine....










6/7/2011



Iman memakai baju belang2 supaya nmpk dia lebar sikit












8/7.2011



Iman nk babab mummy sbb x perasan yg baju ni membuatkan Iman nampak boncit dan juga kelihatan seperti gegirl









8/7/2011



Iman berikrar bahawasanya Iman akan jogging supaya double chinnya akan hilang











10/7/2011



Iman tertanya2 kemanakah hilangnya leher dia








12/7/2011




Iman wat muka innocent bila mummy tanya, kenapa Iman xde sikit pun mcm muka mummy... Habis sume nak ikut papa......










15/7/2011



Iman terasa nak pakai baju kolar,walaupun xde leher ketika pulang ke Seremban














18/7/2011



Membuat muka syahdu di Hari Raya








19/7/2011


Iman xpernah gagal utk tido ketika mummy n papa membawanya ke shopping complex









20/7/2011



Iman cuba membuat position duduk seperti bear kt baju dia tu











21/7/2011



Menonton bola Malaysia vs Chelsea, n Iman ckp membazir je bayar Torres 50juta masuk Chelsea, Iman nak sokong Safee Sali je mulai skrg.......











22/7/2011



Iman warning mummy jgn letak gambar separuh bogelnya di dalam blog...tp mummy degil







22/7/2011

Tokwan meniarapkan Iman supaya dia tido lama skit...









24/7/2011


Iman sgt excited g jln2 smpai terbuat mata juling













25/7/2011




Iman mahu melompat seperti katak berwarna biru





That's all, cukup dah gmbar dr sebulan ke 2 bulan... Byk perubahan yg berlaku, he can cooing now (bley buat bunyi mcm nk ckp)... kepala dh kuat sikit..n tido pun dh lama skit kalau mlm, but haruslah bgn dlm setiap 2jam sbb nk susu....



Alhamdulillah dpt tgk segala perkembangan dia, n plg best dia byk cooing bila dgn mummy dia...n buatkan papa dia jeles..ahahaha... Can't wait for next development....




Luv u Iman




Related Articles

3 comments:

FareHa Ainuddin said...

nice one mummy iman.. comel sume~!!

Mrs Delaila... said...

kan comel mcm mummy dia

tententen said...

hahaaa lela,awak ni kelakar la bila menulis,taksangka..saya terhibur!!
siaplah iman kena buli mcm2 oleh mummy dia..termasuk kt blog,hehee..

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...