In Pregnancy

GOT MILK ????

Most of new mummy will breastfeed their baby... Tp ada jugak yg mengalami masalah kurang susu yg membuatkan mummy x dpt nak susukan their baby....


For me, Alhamdulillah rezeki susu badan mmg melimpah ruah.... sbelum bersalin lg dh ada susu...

Tp byk susu pun jadi nightmare jugak, baju aku mmg basah if x pkai nursing pad.. N smpai aku masuk ward sbb bengkak susu, nyaris kena bedah, but Alhamdulillah, x teruk lg...


Aku guna pump Spectra 3.. It works well..






This is what I get bila pump... 10-12 oz.. lebih kurang 250ml... So mmg haus n lapar je sentiasa sbb penghasilan susu yg byk......










Stok susu dlm fridge.... Yg bwh tu stok utk mummy dia... Ye aku minum air sejuk, xpantang air sejuk... xtahan weyyy... dhla rumah panas, sentiasa haus plak tu... Xlarat aku minum air suam je hari2.......









Ni plak susu kt dlm freezer, sbb dh x muat tingkat bwh... huu pasni kena beli separate freezer ke sbb dh xmuat kan huhu.... Iman mmg menyusu botol je skrg,sbb nnt xguna plak susu2 dlm botol ni... Plus kalau susu badan xtau byk mana dia minum... N Iman ada prob menyusu badan sket...




Aku xde petua pun mcm mana nk bykkan susu... Rezeki Allah bg... Wawz ckp kalau susu byk ni smpai Iman 2 thn, jimat xyah beli susu tin yg mahal tu hehe... Insyaallah la kan...






Menu makan tengahari aku....






Nasi Bukhara lg...huhu Sedap seyyy, dh ketagih plak hehe.... Nasi Bukhara n ayam madu,kuah kari,acar, n papadom... N air peach tea... wahaha gila heaven... Org lain pantang xmcm aku kann...


Buruk btul perangai......



Related Articles

2 comments:

Mama Likha said...

byk btul susu lela.. smpi kena pkai botol besar time pumping tu.... bestkan spectra 3... alhamdulillah lah.. syukur ! susu klo simpan belah bwh thn 3hari je kn?

yg lain2 tknk komen hehehe.. nti awk tanggung sndiri lah yer hihihi....

Mrs Delaila... said...

ha'ah tahan 3 hari je... tula kena letak label sume... kena pam setiap 4jam, kalau x sakit je rasa...


yg lain2 tu huhu...senyum jela

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...