In

UPDATE 3- DULU DIRISIK KINI MERISIK

On 16th Sept, bersamaan hari malaysia... My hubs as usual kerjalakan... Org cuti dia keje,org xcuti pun dia keje... So konon2 nk buat mcm dia pun cuti we went to wangsa walk jenjalan.... Nk cari keyboard so that I can update my blog ni hah.......


Then, masa nak balik, like he usually did, dia call rumah parent dia.. sesaje nk tnya khabar, wlaupun rumah 15 min je jarak... Borak2 pastu diorg bgtau nk g merisik for wawz's bother Izzudin @ papa din @ ayah din for Iman... so singgahla jap nk tgk kot2 tgh nk siapkan pape since diorg wat decision to go merisik n beraya on the morning


wawz kerja pukul 3pm, so dia xleyla join... N My Sis in law, dua2 suh ikut skali... mula2 mcm agak keberatan nk ikut since wawz xde... kang buatnye Iman meragam nk tido ke apa sshla plak Papa xde... wlaupun aku dh biasa handle sorg... yela nk g majlis yg ada bercakap formally, kot Iman nk join bercakap skali pastu ngs cemano kn?? huhu but end up aku join skali without Wawz, sbb just our family je pergi..... so marila meramaikan, mama pun nk me n Iman join..


Maybe adatla kot, kena ada org2 tua masa nak merisik sebagai pengantara... masa merisik aku dulu, ada Toksu sbg jurucakap...but this time since last minute decision, ayah je yg jd jurucakap... Ayah dh ada konfiden sket sbb ada experience masa risik aku kot.



Ok let's have a look at some of d pic on that day.....









Ok si baju biru itula orgnye yg mahu dirisik,eyh salah...yg mahu merisik kekasih hatinya..












Yg tgh tgkap gmbar tu abg Cik Umi, sebaya aku n Udin... yg kanan tu ayah Umi












Iman menggosok2 hidungnya yg xbrape nk gatal...tu tanda dia nak tido.. thank god dia xgrumpy sgt... ekk skit2 je, bg susu dia tido.....





















Cincin risik yg dibeli oleh Udin dgn bantuan makciknya...


















Menyarung cincin risik.... Time aku dulu xde sarung cincin risik ni, just diberi kpada pengantara masa berbicara eceyy... sbb biasa sarung menyarung ni time tunang... cincin risik biasa diberi time tunang skali... but ni baru nak kenal2 family, so cincin risik dulu, then baru bertunang... betul ke ape aku explain ni?? hehe blasah saja

















Umi yg happy.....
















bakal menantu dan bakal mentua














Iman kena buli by aunty n uncle dia kena pakai tudung yg dibuat ngan napkin lap air liur dia


















pastu jadi Imam muda plak, berserban













Happy uncle udin yg bakal bertunang bila blum dipastikan lg...hihi








Related Articles

2 comments:

uMi KaLtHuM said...

ahahaha...ptotla..bese kalo mama umi die sarungkan gak cincin risik ms g merisik abg sdara dl..hihi...iman sgt comel! n kwn umi btau die 1st time tgk pic laila kat blog umi n die ckp laila cntik =)

Mrs Delaila... said...

Huhu lain org lain adat kot... Mama dulu mmg xsarungkan... sape kwn umi tu? Meh nak blanje dia mkn hihi... Gmbr mana dia ckp cntik? Klau gmbr kawin tu muka tipoo sbb mekap tebal sejengkal haha...

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...