In about me

Projek bulan pose....




Sebenornye dah stat beberapa hari b4 puasa...Tapi dah aku yg sengal ni xmampu nak mengabihkannye,maka tersekat di tengah jalan...Tapi skrg siap dahla.... Projek ape???












Program menjahit langsir utk raya...Sumpah menciiii...Separuh mati gakla nak mengabihkan langsir ni...Mane xnye,dah xminat..Dahla aku fail bab2 menjahit ni,jahit tangan simple2 pun x ghoti...ni plak nk menjahit langsir........



Tapi sumenye atas jasa mak mentua,dia sponsor langsir raya pastu dia nak suh aku jahit..Xnk anto kedai sbb she said mahal wlaupun jahit lurus,baik lerr jahit sendiri sementara aku tgh free ni...xdela terbongkang je duk rumah....



Mula2 potong kain,dahla senget dibueknye...Manela penah potong kain langsir ni,bukannye aku ni keje Nagoya....Paling jauh penah buat pun pegang kain masa mak aku menjahit langsir2 raya..Komen mak aku??? Hmm tula dulu mak nak ngajor xnk,padan muka...Lebey kurang mcm tula kot..




Mula2 menjahit kat rumah in law,dtgla mengheret kaki nk sambung menjahit,tapi yg susahnye,mak mentua kn keje, sapola plak nak guide aku nyerrr...Nak masuk benang ats benang bwh,mcm2la....last2 aku hangkot sume kain bwk g rumah mak aku...sbbnye,mak balik keje awl kul 2 cmtu..Mak mentua plak balik kul 5,pastu kena masak ntuk berbuka...kompemla susoh nk mngajar aku ni....







Ha ni mesin jahit old skool mak saya...Helok lg kayyy....Brand...Singer,menawan keluarga bahagia (penah dgr kn lagu tuh)...Sgt toughla ini mesin....








Ape budak tecik yg muka kena tampal ini buat??? Oooowhhh die kan tgh kan menolong kan kakak ipar kesayangan dio ni membukak balik jahitan yg haru biru hawau yg aku wat...Bukan aku dera yerr....Dia yg volunteer....Nape muka dia kena tampal??Sila lihat post sbelum2 nih


Komen masin dr mak aku lg,nasib la mak mentua ko yg suh jahit,kalau mak yg suruh mmg xdenye nak buat...Tettttt mmg pun


Kesimpulan yg boleh tersimpul2kan di sini...Xdenye aku nk menjahit lagik...Walaupun dah siap,tapi xgantung je lagi...Enggak mau lagi dong menjahit2 kayak gini...stress je...Tapi aku tau dhla nk guna mesin jahit...Hebat kannnnnn




Related Articles

2 comments:

uMi KaLtHuM said...

wow! terbaik ar !! ^__^

Mrs Delaila... said...

haaa...umi sila belajar menjahit ye dr skrg huhu

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...