In wawz

Kerja dan tido.............

Di hari minggu nan indah ini,saya seperti biasa mangun lambat,tanpa suami di sisi, yg perlu menjalankan tanggungjawabnya sbagai tabib... Ape dah mcm starting cite novel je ni....Tula sape suruh bli novel melayu hbs beratus2 dlm masa sehari....miahahaha,semua salah kakakku yg bg cite best kat diri ini...Tajuk dia bidadari hujan...sure tangkap leleh r....


Eh eh eh....kan da lari topik...sebonar nyo nak cito pasal laki den ni ha( ckp negori ekau paham x?) mau berkongsi pengalaman bersuamikan tabib... hmm lg 2minggu genap setahun kitorg sah jd suami isteri and 10tahun perkenalan ecececey.....


untuk korg yg idamkan suami anda tabib seperti nurul izati arifin,zaty,enty, n ety meh I share cmne idup korg ngan tabib ini... Ni as housemanla,kena 2thn keje kt govt hospital pas hbs blaja..dh hbs 2thn sape yg amik Jpa kena serve kt govt lg 8thn eyh ke 10,klau xamik, bleyla g private ke,yg gaji al-masyukkk....


Ada 6 ke 7 posting dlm masa 2thn ni posting tu mcm departmentla... 1posting dlm 4bulan, cntoh posting mcm OnG ke (sakit puan n branak2), Orthopaedic(tulang temulang), surgery bla bla bla bla dan bla bla.... xhengat la saya....keje 7.30 smpai pkul 6ptg.... tu biasela,tp tang on call tu yg lomah tu... keje 7.30 pg hari ni smpai 6 petang esoknya... Time nila saya akan ambik flight terbang ke rumah mak saya.. bkn xbrani tggal sorg tp tkt pape jd or emergency ke... nk2 tgah preknen ni... Sesampainya beliau di rumah,pas mkn n solat beliau akan tdo smpai 6pg esok untuk bgn dan bekerja semula... huuu....nk brcakap pun xboley tau, dh keje 36jam kalau ko,ada tenaga lg ke nk brcakap kan? baikla tido...


selingan jap,boringla post xde gambor.. eh eh mcm budak skolah je....



Satu problem yg kualami adelah,lakiku ni kalau dh tido mmg xsedar ape dah... Makanya masalah akan berlaku apabila nak kejut dia masuk bilik...slalu dia tido kt luar dulu konon2 teman bini dia ni dlm keadaan mata tertutup tgk next top model,how i met ur mother,segala tok nenek dlm tv tu...pkul 2pg baru abis ngehehe....


Dialog ketika mengejutkan dia...

Take 1:

Haku: Bie,mangun bie (ala2 sengau) g tdo masuk bilik

Dia: Hmmm...(pusing arah lain)

Haku: Goncang2 bdn dia mcm mc shaker mcd.. Bangunla kul 2pg ni..

Dia: Mcm mana blood patient stat??(Dgn mata tutup tp mulut lancar je)

Haku: Heh???



Take 2:

Haku: Dialog samala bangun bangun bangun

Dia: Hah masuk patient kat ward

Haku: Dh start nk layan, "tapi dokter sume katil penuh"

Dia : Double bed,double bed (ni mksud dia g tarikkatil tambah seblah katil lain)


Take 3:

Haku: Wake up wake up wake up (bhasa omputihla plak kan)

Dia: Hmmm (tu je dialog dia)

Haku : Doktor bgn doktor (dgn harapan dia ngigau lg)

Dia: Hmm pegi alihkan stretcher tu...

Haku: Tiba2 jd bad mood plak tym tu huhu.. "Hah ape awk ingat saya ni nurse nk alihkan stretcher? Beratla...

Dia: huh huh??(terpinges-pinges)

SCENE2 INI DI HARI YG BERLAINAN......

Hihuhuhahahheheihuhuhu..... Bg 3 scene cukupla kan.... kdg2 terhibur,kdg2 geram bile kita tgh ngantuk tgh2mlm time tu nk kena wat drama grey's anatomy versi melayu plak...kdg2 dua2 tergelak ble dia sedar ape dia ckp tu...Well ksimpulannya it's not easy and it's not that hard pun jd wife tabib ni.. Tp need lots of sacrifies and understandingla kan kan kan...alaa keje ape pun gitu gak... X gitu???

Related Articles

3 comments:

uMi KaLtHuM said...

wahhhh penatnyer jadik HO kan..huhuhu..ciannyer kat hubby umi..eh2?? bile mase plak dh kawen..hahaha...papepon umi sgt suke nengok both of u..a loving couple n sgt sweet au! =)

Mrs Delaila... said...

cey2....loving couple ke kitorg ni?

uMi KaLtHuM said...

iye....hehe...sudah gaharu cendana pula..( sila sambung..haha)

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...