In Cats

Thousand faces of Percy

PERCY




Now nk cite bout Percy plak....Mula2 tanya kwn wawz, Taufik psl kucing...sbb he got 2persians... Time ni nk bela kucing,tp memilih nk Persian,sbb sblom ni bela kucing kampung or mix saje.... Start sbb me jaga kucing dia yg nama Ferrari sbb diorg nk g Kedah,reception dia kawin,very the manja n bulu cantik.... Pastu masa Taufik nk collect dia,mcm cedih je... pastu hari yg sma Taufik bwk g kedai dia bli kucing tu....


Sampai je,time tu ada 2ekor kittens, satu jantan n satu lg betina... Time tu nk kucing jantan n bile tgk dia aktifnye... pastu bwk balik,beli cage sume... Mlm pertama kt rumah,ble nk tdo kitorg letak dia dlm cage... mengiau bising gle,maybe sbb dia xbiasa sorg2 kot....Esok pg2 bgn dia dh ada kt ats sofa...kuatnya dia tolak pintu cage tu,smpai dpt lolos....





Time ni Miley dh ada







Bulu sama dgn karpet la plak kannnn....





Sgt adorablela budak ni,bila kita dukung dia,dia mcm pelok kita,like baby gitu.... n sgt senang jaga... sekali ajar membuang kat litter box,trus dia g buang kt situ... Pindahla litter box tu 3-4 kali,pandai je dia cari....





Xboley belah punya gambor,mata dia pelik dulu, pastu kalau minum mesti berjanggut hehe..







Lepaking kt bahu papa dio...







Tolong menyemak time nk lipat kain bley plak g tido






Dari dulu sampai skrg habit dia gini,xley nmpak cawan ngan air sejuk, mesti g corong kepala dlm cawan tu,bukannya xde air kt tempat makan dia, saje nk share ngade2







Makin membolat






Tido ngan wire...












Boooo......





kt salun nk keringkan bulu







Fav mainan,tarik2 kusyen tawaf byk kali










Kudung plak,nmpk kaki stokin je kt blkg tuh....








Tempat lepak fav, melepet kt bdn2 manusia















Kucing buku.....suka baca tau
















Gaya seorang bos duduk kt sofa tunggu kopi siap









Muka innocent,baju purple tu wawz,baju pink haku... tgh baring tgk tv,dgn bersungguh2 Percy menyelit nak duk kt tgh2 hehe......










Sayala si gemok dan bolat,yg suka mkn dan tolak kepala Miley kalau nk mkn, sya suka kejar kaki org bila dia lari... saya jugak suka rapat2 dgn tuan saya,saya suka attention dan suka dibelai itula saya... Percy Jackson ngehehehe




Related Articles

4 comments:

Mama Likha said...

esok ada anak, anak lak yng nyebok ni.
lela bela kucing jgk peknen2...? najis dia bahaya...

Mrs Delaila... said...

huhu tula xley bygkan bz ngan anak,kucing lg... nk bg kt org xsmpai hati,bru bela 6bulan... Najis dia husband yg bersihkan slalu.. tp kdg2 skali dua ada gak kna brsihkan.. kena cuci tgn btul2 jela pastu,insyaallah ok kot

tententen said...

lawak lah kucing2 awk ni

aen_chan said...

kalau peknen anak dia meh bagi kat aku. hehe
xde anak sendiri, anak kucing pun jadik la..

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...