In Pregnancy

Penantian berakhir


Tajuk nak gempak je...gempak ke??? huhu as u oll tau kat fesbuk my baby's gender udah diketahuin.... Status It's a blue not a pink mendapat sambutan hangat rakan2 untuk mengomen di pesbuk itu....Hangat ke?


Pagi td pas subuh dgn semangat dan keazaman yg tinggi, pkul 8 dh kluar ke klinik... seblom tu call dulu Aunty Yah utk mengumumkan ketibaan kami,sbbnye kalau call dia akan reserved kan nombor,so dpt awal sket...haha xaci kannn... kalau x dlm sejam lebey baru dpt masuk,sbbnye patient dia ramai, ada 2 doc tp dia ada regular patient kot....cek detail punye tu yg sorg smpai 15min tu....


cek tekanan darah bagai, berat... dh lebey kurang 5bulan berat ku baru bertambah ke 2kg, hmm xpe2 lakiku ckp nnt 6bln ke atas baru naik mcm di pam2... xpun maybe sbb I xbrape nk gemok kot... xkisahla asal baby ok membesar ikut time dia okla tu (gaya saida kakak ct) ...Lgpun skrg kurang mkn,teringat b4 preknen lakiku ckp x sabar nk tgk me preknen sbb nk tgk mcm mana rupa membesar bagai juara...n me plak ckp kt dia,mcm mana if preknen selera makan mcm kurang... skali betul kooo... mkn xbyk, kalau makan kt luar ke ade je lebeyh, susah naa nk hbs, maybe sbb perut ku kenyang dgn baby kot ahaks...


Ok kembali ke cite asal, g scan measure pjg badan baby, tgk nmpk back bone, kira heart rate baby...pastu tanya aunty yah pasal gender,kalau xtanya dia xcarik kot huhu... carik punye carik,punye selam,selongkar sume tibe2 nmpak tutttt dia ahahaha.... klakar je aunty yah ckp dia mcm erect (budak2 diam ye,jgn tnya mak bapak kalau xtau) maybe tgh kencing kot....hihi, jelas dan nyatala it's baby boboy... pastu ble aunty yah nk freeze gambar tu sbb nk print skali dia move2 pastu sorok trus xnmpk...my baby shy2 onela... kecik2 dh tau aurat kt mana....


Now I'm happy sebab it's confirmed!!!! seblom ni hanya berperasangka yg baby ni boy je,now betul!! bley sopppinggggg brg baby... tp mak ckp org tua2 ckp xelok bli b4 smpai 7bln... yela takut pape jd kn,mmbazir je brg tu,then sedih plak tgk brg yg dibeli... tp xpela bli skit2 xdela terasa sgt,kang bli selepuk trus beribu2 hbs ternganga plak....



Dah survey dh brg2 baby,tp suamiku tidak puas hati kpd diri ini sbb benda yg aku tertarik nk beli dulu adelah







Ahaks...ala biarla nnt nk mandikan senang, bli jela dulu... hubby ckp g la cari baju ke botol susu ke.... ala yg lain tu byk je kt mana2 ada,yg ni limited,kdg2 xde kt certain tmpat...aishhhh menjawab je aku ni... huhu yela xbli la... dulu xbli sbb ada kaler pink n blue,so xtau nk bli kaler ape,now dh tau..yay bley bli heee....


Ok mari kembali ke tajuk baby boy.... seperti yg dh di post sblom ni bout my instinct that bayiku ini adelah lelaki yg mmg btol nk tau mengapakah?


1. Malas mau membuat kerja rumah,mls masak...tp xkanla nk biar rumah bersepah pastu bile laki balik keje penat2 pkul 10mlm nk suh dia kemas plak....Pstu nk suh dia msk,tp masak tetap masak,gile ko nk bg laki kebulur? dia carik lain baru tau hehe....


2. Xkisah appearance kalau kluar,dlu nk comel2 je,now bedak ape xde pkai tshirt ngan sweater america's next top model tuh,sarung atau belit tudung.... asal siap pastu tutup aurat, n lg xsononoh,suka pkai kain pelekat dr kain batik (syusssshhhhh diam2 tau jgn nk g wat announcement plak) kain pelekat best r,besar bidang dia n lembut,kalau kain batik kn cm keras je,pastu kecik sket....


3. time preknen ni xde nk ngidam2,emo2,ngs2 xbley nk brenti mcm time PMS dulu..so cool cm budak laki kan heee....


4. Suke tgk pompuan cantek (amoi cantek) huhu.. cm kagum je ada skali g Ikea mkn ada pompuan tu pakai tdung n cantik gle cm arab2, nk pndg je mcm laki gatal tp segan r... kang dia ingat aku lesbo preknen lady plak....


5. Slama 5bln preknen ni,nama baby laki je ada,baby pompuan rasa mcm complicated je nak carik,so dh bley pggil nama dh smbil gosok2 perut..(to yg dah tau syp2 ye...secret dolu...nnt dh lahir bru announce huhu)



Tu je kot stakat ni.... moley bli brg baby dh skrg weeee..... kwn2,rakan2 pembaca blog, doakan kejayaan sy mengandungkan bayi ini lg 4bulan ye...kejap giler huuu... Lupe nk cite,dh rasa baby kick2 dh,tp xkuat sgt lgla... mcm poke2 dlm perut tu, skrg geli la...bile dia dh besar berpusing2 baru ngs hehe....


N ibu2 mengandung jgn lupa baca surah yusuf,maryam n lukman kayyy... me xbaca lg sbb nk bagi khatam quran dulu,lg 1/4 nk abis,then baru start baca surah2 di atas...walaupun takut untuk meneran,dijahit dan sebagainya...tp it's a journey as a married woman in this world, dianugerahkan Allah utk mengandung n beranak...for me yg xtahan skt we will see la cmne ye hihi.... Insyaallah bln 5 or 6 my little Imam akan born...woot woot...




Related Articles

6 comments:

uMi KaLtHuM said...

wahhh besnyerrrr!!! hehe xsabo nk tgu baby kuar! hehe...mest kua mcm chinese look nt kan.hehe...name baby ape???

Mrs Delaila... said...

nama dirahsiakan dulu huhu

Mrs Delaila... said...

chinese look? xnk r..kena ikut mata mak dia xbrape nk chinese

FareHa Ainuddin said...

waaa.. teruja i baca.. update lagi ye.. klu bley taruk gambar scan baby.. nak nengok..

Mrs Delaila... said...

ya udah ditaruk

tententen said...

wow!!sewonoknye..lela..khalisyah dlu pakai tempat mandi tu.mmg senang.letak je dia atas tu tinggal pun xpe,nnt dy mandi sendiri.hehe

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...