In Cats

MILEY BECOME A MUMMY



Warning: Jgn baca if tgh makan or baru nk g mkn
or takut darah




Yup I'm right.... Mlm tu tu bkn false alarm,mmg btol dia nk branak......... smpai 4pg aku tunggu dia nk branak,tp habuk pun tarak....



So letak dia dlm cage sekor2, Percy ddk luar....


aku bgn pukul 10, still dia xbranak....fine.. kluarkan dia ambik kotak... letak kt ruang tamu dgn aku... Dia xnk branak sorg2.... Nk aku gak teman





Masa aku melawat pg tu...........










Dlm box,tgh contraction.... Percy duk tinjau2, curious ke?? ke sbb nk rampas kotak tu










Tgh contraction......... Seriously kesian nye lah tgk muka dia, blh nmpk perut dia mcm turun masa dia push................



Seriously, agak gelabah, xtau nk wtpe.... My 1st time, n aku agak penggeli....... Wanna know ape aku buat?? I tweeted akak Redmummy !!!!!!!! Sbb dia ada pgalaman membidankan kucing....


She asked me tu baca bismillah, baca yasin sume hembus kt muka dia....Then urut perut Miley tu..... Tp xsmptla aku baca yasin.... Just bca alfatihah, ayat kursi..... then usap perut dia ... Sgt brkesan cara redmummy itu............








1st baby out......... Terharu ko masa dia tgh sakit n nk push tu mata dia xberkelip pndang aku.... Nk aku pandang dia je.... Aku pun "go Miley, go Miey, U can do it " Priceless okayyy....




Pastu dia wat drama plak, nk kluar dr kotak tu, dgn anak yg ada lg nk kluar tu.... aku letak dlm cage, skali dia g pnjat plak cage tu smpai ke atas, dgn anak trgantung dr vjayjay nk kluar..........


Mau aku xgelabah....... Stress aku... Then bkk cage...Dia trus masuk kt toys dia... Nk tmpt gelap and privacy kot.... Tp sempitla kannnn...........






Anak ke 3 n seterusnya sume dlm ni






Bloody Miley







This is the last 2 yg nyawa xpnjg..... Total 6 ekor okay!!!!!!!!!! Miley mix Persian n rupa mmg Persian pun, tp xsgka bley dpt 6 ekor,She's so small.... Ikut mak dia kot, masa beli dulu,byk gak adik beradik dia......



Dua2 ni tanam kt rumah MIL, sbb dpn rmh dh xde tnh huhu........ Ade ke patut mak aku suh buang dlm longkang je..... Isk3.... xpatut...xpatut








Berhempap, hempapan.....Mula2 ok je ble pindahkn dlm cage.... Pastu biasala kucing suka angkut ke mana2 anak dia..........
.








Ni dlm cage lg







Pastu dia ggt leher anak dia, again pnjat cage lg... Ya Allah....mencabar btol........... Aku bkk jela cage tu.... Pastu dia angkut letak bwh sinki......


Aku try pindah balik dlm cage, tp dia mengiau2 bwk balik bwh sinki...so aku observe jela... nk tgk mane lg nk bwk..........





Bwh sinki... Sbb gelap n sejuk kot...



But thankfully dia x bwk g mane2 dh........so aku biar jela kt situ......... Mlm td kul 3pg tido, nk tgk how she handle everything....



but kesian Percy, agak terabai sket huhu...dia pun cuak2 lg dgr bunyi anak kucing....Tp hari ni dia dh dpt attention blk, since Miley pun bz ngn baby bru


Sy dh jadi nenek....huhu.... Lupa plak, anak kucing 2 warna Miley, n 2 lg warna Percy... so tiutttt... Akn jga diorg smpai putus susu, pastu akan decide nk jual ke bg org ke.... My due date will be lg less than 2 months... Cmne mau handle everything??? huuuu



p/s: A big congratulations to my Brother in Law, Wan Ahmad Afiq, yg dh ptong rambut style korea, Upon receiving the best result in SPM...9 A's....







Related Articles

2 comments:

Mama Likha said...

alahai bila beranak ni..???!! so ada tk sekor utk knad..?

Mrs Delaila... said...

branak 23hb aritu, hari ni bru 6hari.... Insyaallah kot ada..xtau cmne sbb si suami mcm syg plak kt diorg..huhu...tggu dh ptus susu tgk cmne

Search This Blog

I'm Back......

Last entry was 2014. Lamanya x update blog. Rasa malu pula bila baca2 balik entry2 lama. What to update ya. Hmm I am still working. I g...